Silis Kum


emiryilmazzÇevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 299
emiryilmazzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2024 23:55
Merhaba bir adet moli tankım var içine 6 adet cory atacaktım fakat silis kumun coryler için zararlı oldugunu duydum internette cok arastırma bulamasamda cory ve moliler için silis kum zararlı mıdır? Sanırım phı yükseltiyormuş silis kum moliler aslında doğal hayatlarında sert sularda yaşadığı için çok sorun olacağını düşünmüyorum ama bu akvaryuma cory koyulabilir mi birde konudan bağımsız birşey sormak istiyorum melek akvaryumunda eledoa bakılır mı? Eledoalara zarar verir mi?
Kum kalınlığı: 0,5-0,8mm
[EDIT]emiryilmazz,2024-02-17 00:09:40[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 25/04/2018
İl: Sivas
Mesaj: 3610
ArifhbsAquaticsÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2024 08:33
Silis kumun corylere nasıl bir zararı varmış? Bu bilgiyi okuyup araştırdığınızdan pek emin değilim! Forumda corydoras konularına baktınız mı hiç? Baksaydınız, görecektiniz ki büyük bir çoğunluk akvaryumlarına silis kum kullanıyor. Neden? Doğalarında da bu kumdan veya benzeri sediment tabakasından var. Saf silis kum suya çok salınım yapmaz; toplandığı (deniz kenarı) yerden, kırıldığı ocaktan veya yıkama suyundan kaynaklı içine karışan mineraller olabilir. Bu sebeple suyun genel sertliğini bir miktar artırabilir (deniz kenarından toplanmamışsa). Düşük pH lı her tankımda kullanıyorum bu kumu.

Melek tanklarında her bitki bakılır.


+1: [T]136016,madshark[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

emiryilmazzÇevrim Dışı

Kayıt: 18/08/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 299
emiryilmazzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Şubat 2024 09:01
[QUOTE=ArifhbsAquatics]Silis kumun corylere nasıl bir zararı varmış? Bu bilgiyi okuyup araştırdığınızdan pek emin değilim! Forumda corydoras konularına baktınız mı hiç? Baksaydınız, görecektiniz ki büyük bir çoğunluk akvaryumlarına silis kum kullanıyor. Neden? Doğalarında da bu kumdan veya benzeri sediment tabakasından var. Saf silis kum suya çok salınım yapmaz; toplandığı (deniz kenarı) yerden, kırıldığı ocaktan veya yıkama suyundan kaynaklı içine karışan mineraller olabilir. Bu sebeple suyun genel sertliğini bir miktar artırabilir (deniz kenarından toplanmamışsa). Düşük pH lı her tankımda kullanıyorum bu kumu.

Melek tanklarında her bitki bakılır.

[/QUOTE]
Merhaba acık konusmak gerekirse bir üretimciden alıcaktım coryleri bende bilmiyordum arastırdıgıma ragmen bulamadım ama adam ısrarla corylerin bıyıkları zarar görür ondan ziyade phı yükswk suda yasamazlar diyip durdu bende bi bilgii vardir diye inandım fakat arastırma yaptıgıma ragmen bi sonuca varamıyınca forumda konu acmak istedim konulara baktım zaten böyle bi konu acılmamıs hic yani zarari var diye ama işte bi üreticidende bu duyulunca ne yapacağımı bilemedim. Melek tankları hep bitkili oldugunu biliyorumda bi arkadaş eledoayı tırtıklıyor yazmıs o yüzden merak etmiştim teşekkür ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir