Seviyesi Düşük İnsanlardan Gına Geldi Artık.


KurshunaskerÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2005
İl: Kocaeli
Mesaj: 126
KurshunaskerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2012 07:57
Değerli arkadaşlarım. İnanın bu hobinin 25-30 yıl önceki halini özler oldum. Belkide hobiden ziyade o dönemdeki insanların anlayışlarını ve ikili ilişkilerini özler oldum. Saygı, sevgi vardı, büyük büyüklüğünü yapar küçükler ise küçüklüklerini saygılarıyla gösterirlerdi. Maddiyat bırakın ikinci planı sıranın en gerilerinde yer alıyordu. Artık toplumumuz vurdumduymaz, umursamaz ve geçmişini unutur hale gelmeye başladı. Şimdi diyeceksiniz sabah sabah bu adam neye çıldırdı diye. Az önce ilanları tarıyordum ve bir ilan gözüme çarptı. Okudum ve üzüldüm. Bilen bilmeyen ile hak eden ve etmeyen herkes bu hobiye başladı. Maddi çıkarlar, vahşet derecesinde bilinçaltında oluşan dürtülerin gün yüzüne çıkması artık beni soğutma aşamasına getirdi ki yazımın en altında verdiğim ilan linkinde bu sadece basit bir örnek. Pis bir akvaryum (daha doğrusu akvaryum demeye de ispat şahit lazım), yosundan ve ziyadesiyle pislikten görünmeyen balıklar, yazılanlara göre piranalara parçalatılan japon balıkları gibi. Geçen değerli bir arkadaşım anlattı. İlan verdiği bir balık grubuna öğrenci bir kardeşimiz gelmiş maddi durumunun zayıflığı bahisle sadece balıkların yarı parası kadar parası olduğunu söylemiş ve bizim arkadaş balıkları üzülmesin diye hediye etmiş. Tam bir fiyasko balıklar 3 gün sonra nette fahiş bir fiyatla satışta. Bazen bende ilan veriyorum ve o kadar saçma sapan fiyat teklifleri ve takas teklifleri geliyor ki akıl işi değil. Bunu zaten çoğumuz yaşamıştır. İnsan ister istemez üzülüyor. Bu tür örnekleri çoğaltmak mümkün tabi. Şu soruyu soruyorum acaba toplumumuz nereye gidiyor. 


Bu da konuya uygun ve güldüğüm kadar aslında içimin acıdığı bir karikatür.

Kurshunasker2012-05-26 08:00:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EmirkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 31/10/2011
İl: Ankara
Mesaj: 662
EmirkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2012 16:22
Balıkları çok vahşiymiş, vay be ne büyük iş! Ayrıca, ben daha önce o siteye spor malzemesi ilanı vermiştim, bir ilan gönderdikten sonra "yöneticiler tarafından kontrol edildikten sonra yayınlanacaktır" gibi bir yazı geliyordu, bu mu yöneticilerin kontrol ettiği ilan?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kalsedonÇevrim Dışı

Kayıt: 05/08/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 569
kalsedonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2012 17:36
Bir ilanda benden olsun küçücük akvaryumda 10 tane cichlid besleyen, hobiciliği kirleten arkadaşlarımızı görmek bizi üzüyor...
http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-akvaryum-baliklari-toplu-satis-ithal-10-tane-balikla-beraber-satilik-akvaryum-61080385/detay?source=promotion_spva

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KurshunaskerÇevrim Dışı

Kayıt: 02/04/2005
İl: Kocaeli
Mesaj: 126
KurshunaskerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Mayıs 2012 18:28
Maalesef benimde öyle bir durum oldu. Protein tozu ilanı verdim. Telefonla izah edene kadar akla karayı seçmiştim ve öyle yayınlanmıştı. Bu arada Kadir beyin ilanı da hakikatten üzücü.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir