Sera Aquatan ve Nitrivec


ntg12Çevrim Dışı

Kayıt: 20/10/2013
İl: Izmir
Mesaj: 2
ntg12Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2013 16:20
Merhaba arkadaşlar, forum konularının birçoğunu araştırdım ancak şimdi soracağım sorunun açıkçası tam bir cevabını bulamadım..

Yaklaşık 1 haftalık akvaryum sahibiyim, 2 adet ciklet balığım var.. bugün dip çekimi yaparak %30 su değişimi yaptım, sera nitrivec denilen ilacı az miktarda kullandım ancak forumdaki konulardan anladığım kadarıyla bunun pek de gerekli olmayacağını düşünüyorum şuan..

Açıkçası net olarak şunu öğrenmek istiyorum. Sera aquatan isimli mavi kapaklı ilacı su değişimlerinden sonra kullanmalımıyız, yoksa kullanmamalımıyız.. Anladığım kadarıyla bu ilaç sudaki klorun yokedilmesi veya düzenlenmesi herneyse onun için kullanılıyor sanırım.. Birde tabi akvaryum içerisinde balıklar varken ve sera nitrivec kullanılmışken kullanmak doğru olurmu?

Şimdiden teşekkürler cevaplar için..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

|Beyaz|Çevrim Dışı

Kayıt: 07/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 71
|Beyaz|Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2013 17:12
Sera aguatan su degişimlerinde kullanabilirsin yada dinlenmiş su ilede  degişim yapabilirsin. Sera nitrivec  ise akvaryum kurulumunda bakteri oluşumu için kullanılır  yada dış filitre temizligi yaptıgın zaman  içine  birazcık damlatabilirsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KadirinazorÇevrim Dışı

Kayıt: 25/11/2012
İl: Trabzon
Mesaj: 63
KadirinazorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2013 21:31
Seranın su düzenleyicilerine bayılıyorum. Hepsinden kullanıyorum kutu kutu almaktayım. Sera aquatan su değişimden sonra su veya balık ekledikten sonra kullanılır. Aynı zamanda stres artmıssada kullanabilirsin. Nitrivecin güzel yanı ise hem bir kültür başlatıyor. Hemde varsa suda yüzen nitrat, nitrit, amonyum bunları dibe çökertip bitkilerin kullanmasını sağlıyor. Şayet bitkiniz yok ise sera toxivec kullanmanızı öneririm

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir