Sayenizde olacak...


burakÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 27/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4984
burakÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Haziran 2006 10:50
Kolay gelsin ısıtıcının plastik olan kısmını komple suya sokmayın ısıtıcıyı da dik olarak yerleştirin zamanla bol bitki ekleyin canlı doğuranlarda çok güzel bir göruntu oluşturuyor ayrı bir bidona su koyup dinlendirirseniz 15 günde bir %20 su değişimi yapın bunuda akvaryumcudan dip çekme aparatı diye sorun aynı sistemi sizde yapabilisiniz  canlı doğuranlar güzeldir her konuda sizede yardımcı olunacaktır. Kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Blue_ShineÇevrim Dışı

Kayıt: 12/06/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 13
Blue_ShineÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2006 12:25

Serhat Bey öncelikle selamlar ;

Aynı hevesleri paylaştığım aynı şekilde düşündüğüm ve aynı benzerlikle akvarist olmaya karar verdiğim bir insanı görmek ve yazılarını takip etmek kendi hayatımı tekrar yaşıyormuş gibi hissettiriyor. Çok benzer bir şekilde sadece bir faunusun içinde 2 tane japon balığıyla başladım bende hemen ardından ( yaklaşık 1 hafta sonra ) tamamen kendi kafama göre hiç bir araştırma yapmadan sadece 20 Lt'lik bir akvaryum almıştım (biri albino 3 pangasus, 2 melek, 1 beta, 2 çöpçü ve 2 leopar desenli vatos) ve bununda üzerinden 15 gün bile geçmeden Akvaryum.com ile tanıştıktan tüm yazıları okuyup forumda dolaşmaya başladıktan sonra 100x55x40 ebatlarında malawi cichlidlerden sarı prenses, ahli, ve yunus beslemeyi planladığım bir akvaryum kurmaya başladım. Ve ilginçtir ki hemen hemen aynı aşamalardayız su sıralarda. Yeri gelmişken forumdaki herkese özellikle bizler gibi yeni başlanyalara verdikleri sabır dolu destekten dolayı müteşekkir olduğumu söylemeliyim.

Forum kurallarına ters düşmemeyi umud ederek şuu da söylemek istiyorum ; bende şu anki akvaryumumu hem forum üyelerinin hem de sıkı bir dostum olan Pet Shop sahibi bir arkadaşım aracılığıyla kuruyorum. Eğer hala güvenilir bir akvaryumcu arıyorsanız adresini ve telefonlarını vererek tanışmanızı sağlayabilirim. Bu arada mevkii Kadıköy.  

Neticede bende şu anda akvaryum suyumu dinlendirmekle ve dekorasyonunu yapmakla meşgulüm sanırım bu akşam havataşını koyup diğer dekorasyon işerini de bitirmiş olurum.

Bu arada tecrubeli tüm forum üyelerine benimde bir sorum olacak. Şu anda 20 Lt'lik akvaryumumda olan 6-7 cm'lik albino pangasus'u büyük akvaryumuma almak istiyorum. Acaba sarı prenses, ahli ve yunuslarla beraber ( -ki alacaklarım henüz 3-4 cm'lik balıklar ) sorunsuzca yaşayabilirmi acaba? Konu hakkında yardım ederseniz çok sevineceğim

Şimdiden teşekkürler ve sağlıklı balıklar...


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir