sarı prenseslerim başıma bela oldu


ilhankskÇevrim Dışı

Kayıt: 19/12/2009
İl: Bursa
Mesaj: 46
ilhankskÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 05:33

Arkadaşlar 1e 4d 10cm sarı prensesim ve 1e 3d paslı cichlidim var ve paslıları koyana kadar spler kayaların arasından hiç çıkmıyordu şimdi çıkıyorlar ama en ufak ışık değişiminde korkuyorlar. Benim tankım salonda ve ister istemez günde bi kaç kerede olsa ışık acılıp kapanıyor daha 1 haftadır bendeler sizce alısırlarmı yoksa bu hep boylemı devam edıcek. Yardımlarınız ıcın tesekkurler. Eyer devam eder dıosanız bunları verıp baska tur alcam tur tavsıyelerınızı beklıyorum. .


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 08:18
Eğer akvaryumunuza küçük bir iç lamba alır,onu da açık bırakırsanız,yani içerde ışık olursa sarı prenseslerinizin korku problemini de ortadan kaldırırsınız.Malawi cichlidlerinde bu sık rastlanan bir durumdur(o yüzden green terror gibi asalet abidelerini öneriyoruz ya herkeseBig%20smile

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mylmzÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2008
İl: Erzurum
Mesaj: 1224
mylmzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Ocak 2010 08:26
Çoğumuz çeşitli nedenlerden dolayı balıklarımızın ürkekliğinden şikayetçi olmuştur. Tecrübesiz arkadaşlar için aşağıda ürkekliği gidermenin yollarını göreceksiniz;
 
1-) Işık : Bazı balıklar ışık açılır açılmaz kaçacak delik arar. Bu balığınızın ışığı sevmediğini göstermez. Sadece alışık değillerdir. Bunu yok etmenin en iyi yolu yemlemeyi ışık açılır açılmaz yapmak ve bir süre beklemektir. Böylece zaman içerisinde balık psikolojik olarak yem verildiğini sanacak ve ortaya çıkacaktır.
 
2-) Yem : Hiçbir balık ne kadar korkarsa korksun yem yemeden yaşayamayacağına göre yem sizin için büyük bir silah olacaktır. Seçenekleriniz;
 
  • Bir-iki gün aç bırakmak, daha sonra azar azar yem vermek
  • Günde bir öğün vermek, azar azar çoğaltmak
  • Yemi toz haline getirmek, filtrenin önüne bırakmak. Balıklar suyun her yerine yem karışınca ne yapacaklarını şaşırıyorlar. özellikle New Life Spectrum tavsiyemizdir.
  • Artemia vermek. Hiçbir balık hayır diyemez.

3-) Ek Balık : Bazen yeni balık eklediğinizde, son gelende diğerlerine benzemezse, diğerlerinin ortaya çıkmasına vesile oluyorlar. Akvaryumda, cam kenarında bir aşağı bir yukarı hareket ettikleri için diğerleride etkileniyor. İşte o an toz yem ve artemia takviyesi yapılabilir.

4-) Boş Akvaryum : Akvaryumdaki tüm dekorları boşaltabilir ve yukarıdaki yöntemlerle destekleyebilirsiniz. Saklanacak yer kalmaması bazen işe yarayabiliyor.
 
Yöntemlerin biri veya birden fazlası aynı anda uygulanabilir. Her hobici kendi balığının psikolojisini gözlemle öğrenmelidir.

ALINTIDIR.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir