Sarı Prenses ve Yunus Arasındaki Farklar Neler?


abuzerefendiÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2012
İl: Çanakkale
Mesaj: 81
abuzerefendiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2012 10:08
Arkadaşlar tam 12 tane yunus yavrusu ve 1 tane de sarı prenses yavrum vardı. yunus yavruları 2 - 3 cm kadardılar. Sarı prenses ise 1 - 1,5 cm civarında. hepsini aynı akvaryuma koydum. ısıtıcı 28 C ye ayarlı ama yunusların hepsi bir gün sonra ara ile 3 er saat ara ile öldüler. Sadece sarı prensesim kaldı. Ben ilk etapta verdiğim yem fazla geldi onun için öldüler sandım ama öyle olmadığını anladım. sonra birisi akvaryumun kıyılarındaki silikonlar dandiktir zehirlemiştir dediler bende öyle mi aceba diye düşündüm ama bu sefer sarı prenses ölmedi diye o ihtimali de düşürmüş oldum.
 
Yoksa sarı prensesler yunuslara göre çok daha fazla dirençli mi? Farkları neler bilenler yazarmı?
Birde benim balıklar neden ölmüş olabilir yardımcı olan olursa sevinirim.
Eğer silikonlardan ise akvaryumu kaç kere temizledikten sorna o düzelir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efee2000Çevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 496
efee2000Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2012 11:16
Mert Bey, öncelikle geçmiş olsun.
Sarı prenses ve yunusların dayanıklılık konusunda birbirine çok fazla üstünlükleri yok diyebilirim. İki tür de hemen hemen aynı dayanıklığa sahip balıklar. Yavrularınızın ölümüne gelince, akvaryumu yeni mi aldınız? Akvaryumdaki su dinlenmiş su muydu? Balıkları koyduğunuzda su ısısını ölçtünüz mü? Silikondan ziyade başka sebeplere de ihtimal vermek gerekiyor. Genelde akvaryum için kullanılan silikonlar yerinden aldıysanız canlılar için zararsız silikonlardır. Yine de siz akvaryumun iyi dezenfekte olması için kaya tuzu ile birkaç defa yıkayın derim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

abuzerefendiÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2012
İl: Çanakkale
Mesaj: 81
abuzerefendiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2012 11:23
Akvaryumumu yeni aldım. 2 3 kere hiçbir deterjan kullanmadan saf su ile yıkadım. sildim. Akvaryumun içindeki su dinlenmiş su idi. 2 adet 19 litrelik su bidonunda 1 hafta kadar suyu dinlendirdim sonra da 2 gün kadar akvaryumun içerisinde suyu dinlendirdim. suyu dinlendirme olayında sorun yok. 2 gün boyunca da akvaryumdaki ısıtıcı 28 C ye ayarlı idi suyun sıcaklığı genelde 26 - 28 arası değişiyordu.
29 a ulaşmıyordu. Şu anda içinde 1 tane sarı prenses var onu çıkarıp kaya tuzu ile akvaryumu iyice yıkıyayım mı? Akvaryumu 34Akvaryum diye bir petshoptan internet aracılığı ile aldım. Ucuza alınca biraz da şüphelenmiştim. Akvaryumu balık bakan bir arkadaşa gösterdim. o da bu bizim bildiğin silikonlardan dedi. Peki o bildiğin silikonlara sarı prenses dayanıklı da yunus mu dayanıksız dedim o da doğru öyle olmaması lazım dedi. sonuç  balıklar neden öldü bulamadık. Bulabilsem onu düzeltip tekrar balık alacam ama ölecek olduğunu bile bile de balık almak istemiyorum. Sizce neden olabilir?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

efee2000Çevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2011
İl: Ankara
Mesaj: 496
efee2000Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2012 11:52
Mert Bey, akvaryumcudan aldıysanız o akvaryumda canlılara zararlı bir silikon kullanıldığını sanmıyorum. Su değerlerinizle ilgili bir sorun gibi gözüküyor. Yeni akvaryum kurulumunda özellikle sudaki yararlı bakterilerin oluşması, su döngüsünün dengelenmesi için dış filtreniz varsa en az 10 gün dış filtre ve ısıtıcınızı çalıştırmanızı tavsiye ederim. Ayrıca hava motoru da kullanmanızı öneririm. Su değişimlerinde ilave edeceğiniz suyun da ısısının 27 derece olmasına dikkat etmelisiniz. Bu şartları sağladıktan sonra balıklarınızı ölüme götürecek bir neden göremiyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

abuzerefendiÇevrim Dışı

Kayıt: 06/01/2012
İl: Çanakkale
Mesaj: 81
abuzerefendiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2012 18:43

Teşekkürler efe bey. Benim akvaryum küçük yavrular için 50 cm 24 cm 30 cm H olarak bir akvaryum aldım. arkadaşımdan küçük yavru yunus ve sarı prenses alıp bu akvaryumda 4 5 aylık yapmayı düşünüyorum. Büyük akvaryum için şu anda siparişi vermek üzereyim. ama onu yeni evime mutfak ile salonun arasını bölmek için kullanacağım 175 60 60 gibi büyük bir akvaryuma koyacağım. ama şimdi küçük iken bu akvaryumda bakmayı düşünüyorum. yeni evime geçmem haziran gibi olur. yani kısacası 5 6 aylık olduklarında büyük akvaryuma alacağım. o zamana kadar da bu küçük akvaryumda büyütmeyi düşünüyorum. şimdi gelelim akvaryumumun özelliklerine akvaryumda Bir iç ısıtıcı 100W Rs Electrik marka, Birde hava filtresi ve motor bir arada olan bir ürün var. markasını bulamıyorum ama nike nin işaretine benzer bir işareti var. marka yazmıyor. Ürün iç filtre ve hava veriyor. Şu anda akvaryumda bunlar var. kum taş vs koymadım henüz. yavrular aralarında sıkışıp kalmasınlar diye.

Dediğiniz gibi o kadar dinlendirilmiş şu kullandım. iç filtre ve ısıtıcı açık 2 gün kadar akvaryumun içinde dinlendirdim ama gene de sarı prenses dışındakiler öldü. Suyun ph ını nasıl ölçebiliriz veya nasıl anlıyabiliriz?
 
Birde denizden deniz kumu ve çok güzel kayalar ve midye kabukları vs buldum. Bir dünye midye kabuğunu kırıp midye kabuğu kırığı yaptım. bunları 1 haftadır buzdolabının derin dondurucu kısmında dondurdum. 1 haftadır donuk duruyorlar. üzerindeki birçok organizma şu anda ölmüştür. Dolaptan az evvel çıkardım. yarın akşam da hepsini 1 saate yakın kaynatmayı düşünüyorum. bu iki işlemin ardından tamamen dezenfekte olmuş olur dimi? yavrularıma zarar vermesin diye böyle 2 yollu mikrop öldürme işlemi yaptım.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir