sarı prenses ile ilgili bir soru


frontosa57Çevrim Dışı

Kayıt: 25/10/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 31
frontosa57Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2010 14:29
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:titreme taşlara sürtünme ve yüzmeye çalışma ama yüzememe

Akvaryum Kapasitesi (litre):100

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:eledoa saz ve limon

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:sadece iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:yok

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :akvaryumuma en son dicle nehrinden getirdiğim kum bitki taş  ve sivrisinek balıklarını getirdim.
arkadaşlar balıklarım yüzmeye çalışıyor ama yüzemiyor kayalara sürtünüyorlar titriyorlar (anormal titreme) ve garip davranışlar sergiliyolar sizce dicle nehrinden getirdiğim kum tahş ve bitkilerin üzerindeki mikroplar mı bulaştı ve balıklarım hastalandı ne yapmam lazım teşekkür ederim

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hanite07Çevrim Dışı

Kayıt: 01/10/2009
İl: Antalya
Mesaj: 341
Hanite07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Kasım 2010 15:02
Balıklar üzerlerinden bir şeyler atmaya çalışır gibi titremesi solungaçlarını taşlara kuma devamlı sürtünmesi bu sürtünmeden dolayı solungaçlarında kırmızılık oluşması ve solungaç yüzgeçlerini oynatamaması dış parazit belirtisi olabilir.Balıklarım yüzemiyor demişsiniz.Bu çok tehlikeli bir durum.Bir an önce tedaviye başlamalısınız.Yinede balıkları görmeden teşhis koymak zor.Bu sadece benim fikrim.Aynı şeyler benimde başıma geldiği için söylüyorum.Yinede başka arkadaşların yorumlarınıda okuyup ona göre bir değerlendirme yapın.

Fazla sürtünme beyaz benek başlangıcıda olabilir.Muhtemelen akvaryuma eklediğiniz objelerden bakteriler bulaşmıştır veya balıklarınız strese girip kaşınmalar başlamıştır.Nedense bazen akvaryumda dekor değişikliği yaptığımızda balıklarda sürtünme olayları başlar.Benim sarı prenseslerimdede akvaryumda dekor değişikliği yaptığım zaman aynı olaylar başıma gelmişti. Balıklarım resmen çıldırır gibi her yere sürtünüyorlardı.Bazılarının yüzgeçleri yara olmuş solungaçlarını oynatamıyordu.Şu tedaviyi uygulayabilirsin..

İlk olarak ilaç tedavisini belirteceğim. İlaç tedavisi olarak dış parazit enfeksiyonları için Sera Mycopur önermekteyim. Kullanım talimatı içinde belirtilmiştir.

İkinci olarak ve benim en çok önerdiğim tedavi yöntemi kimyasal kullanmadan yapılan tedavi yöntemidir burada şunları yapmamamız gerekir.

- Balığınızın dış parazit olduğunu anladıktan sonra akvaryumunuzda su değişimi yapmalısınız. Akvaryumunuza 1/3 oranında dip çekimi yapıp en az 2 gün dinlendirilmiş taze su eklemelisiniz. Su değişiminden 2-3 saat önce 50 litreye 1 çorba kaşığı gelecek şekilde kaya tuzu atınız. Bu su değişim işlemini en az 3 kez tekrarlayın ve eminimki akvaryumunuzda hiçbir dış parazit etkeni kalmayacaktır.

 Ekleyeceğin suyun akvaryumdaki suyla aynı sıcaklıkta olmasına dikkat et. 4-5 gün kesinlikle yemleme yapma.Sıcaklığıda kademeli olarak 28 e getirirsen iyi olur.İstersende yine lave olarak kaya tuzuyla balıklara tuz banyosu yaptırabilirsin.Akvaryumdan alacağın  4  litre suda 1 tatlı kaşığı kaya tuzu erit.Balıklarına tahminen 5 dakika banyo yaptır.Benim balıklarım 1 haftada iyleşmişdi.Yinede sana kalmış sonuçta balık bu.

profffs2010-11-12 18:50:45

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir