Sarı Prenses Gözündeki Hastalık Mı?


sinemdogan07Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 32
sinemdogan07Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2018 20:04
Fotoğraf: [IMG][/IMG]
Hastalık Belirtileri: gözde kan ve hafif çıkık derisi
Akvaryum Kapasitesi (litre):
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 4 chiclid
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 26 derece
Filitrasyon:
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.):[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203914/130220181959371.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BayulkerÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 17/10/2017
İl: Istanbul
Mesaj: 280
BayulkerÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2018 14:28
Selamlar,

İhtimaller şunlardır bence.

1-Göz üzerinde yarı saydam mantarsı bir oluşum varsa. Dikkatli bakmalısınız şayet bu varsa işiniz çok kolay balığın gözüne metilen mavisi sürerek 3-5 uygulamada 1 haftada geçecektir. Tecrübeyle çok sayıda uygulama ile kesin sonuç garantisi ile sabittir.

Tavsiyem metilen mavisi yerine BUCA BLUE adlı ilaçtır her eczanede bulursunuz. İçinden fırçası da çıkar bebek dudak yaralarında kullanılır ve fakat etken maddesi metilen mavisidir ve içinden çıkan fırçayla balığın gözüne sürerek dediğim gibi balığı 1 haftada iyileştirir siniz.

Akvaryum suyuna da çok az mavileşecek kadar uygulamanızı bu dönemde tavsiye ederim. Çok az mavileşecek kadar kısmına dikkat ediniz. Metilen uygulamasının doğrusu çok az mavileşecek kadar yapmak 2 hafta kadar uygulamak ve bol su değişimi yapmaktır. Fazla kullanırsanız akvaryumunuzda biyolojik dengenizi yok eder faydalı bakteri kolonilernizi kaybedersiniz.

2-Göz üzerinde hiç bir mantarsı doku ve yarı saydam katman oluşumu yok fakat yinede balık gözü şişiyor kenarları kanlanıyor ise. Bu iç parazit son evresinde olur balık iç organlarında oluşan ciddi deformasyonun sonucudur. Sindirimi duran hayvanın bağırsakları şişer ve iç organlara baskı yapar. Asimetrik yüzme karında şişlik iştahsızlık ve göz şişmesi yapar. Durum buysa zaten bir şey yapamazsınız. Ben bloat ve benzeri iç parazit nedeniyle göz şişmesine kadar varan durumda balığını kurtarabilen görmedim.

Sağlıklı balıklar.





Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir