Sadece İç Flitreli Akvaryuma Balık Önerileri


leglavishÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2019
İl: Istanbul
Mesaj: 9
leglavishÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2019 20:31
[QUOTE=BerHatS]

Ben hiç beta bakmadım, bildiğim kadarıyla hiç akıntı istemiyor. Bakan arkadaşlar daha iyi bilir akıntıyı düşürmek için şelale filtre daha iyi bir alternatif olabilir.

Isıtıcılar termostatlıdır. Su sıcaklığı düşünce devreye girer, su ısınınca kendini kapatır. Akvaryumun en kritik parçasıdır termostat bozulursa bütün balıklarınız sıcaktan ölür. Isıtıcınızı kaliteli bir ürün seçmeye gayret gösterin, bence piyasa malı bir ısıtıcı alacağınıza hiç almayın daha iyi.[/QUOTE]

peki hocam önerebileceğiniz bir marka var mı acaba ısıtıcı olarak

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8654
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2019 22:12
Şimdi öncelikle en az 25-30 liraya alırsınız bettayı. Ve aynen durgun sularda yaşayan bir balık olduğu için pipo filtre öneririm. Helede 65 litrelik bir akvaryuma koyarsanız çok güzel bir şey yapmış olursunuz. Çünkü çok dayanıklı bir balık olduğu için ve labirent diye bir sistemi olduğu için (yani akvaryumda oksijen olmasa bile su yüzeyinden oksijen alabilir.) akvaryumcular da 1 lt lik akvaryumlarda yaşarlar. Işık sorununa gelirsekde loş ortamlarda yaşadıkları için litre başına 0,5w lık bir ışık alırsanız olur. Isıtıcı hakkında doğru demişler. Bettalar sıcak ortamda yaşarlar. Yaklaşık olarak 26-27 dereceye ayarlarsanız iyi olur.
Birde bitkili olursa çok iyi olur. [:iyi:]
Bu arada bir şey daha var bazı türler dışında yanına başka bir balık almayın. Agrasif bir balık olduğu için kişilik olarak çok uysal olanlar dışında diyer balık ölme ihtimali var. Onun dışında saylangoz veya vatozla bakabilirsiniz.
Eğer bir yanlış bir şey dediysem varsa kusura bakmayın. [:P][EDIT]Beta_balik,2019-01-05 22:19:34[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerHatSÇevrim Dışı

Kayıt: 22/12/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 920
BerHatSÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2019 22:17
Ben Tetra kullanıyorum. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadım. Sera gibi bilindik markaları tercih edebilirsiniz. JBL, Eheim gibi daha pahalı ürünlerde mevcut. Birde Atman ilgili iyi yorumlar okudum ama bilemem. Önemli olan ürünün güvenilir ve tank kapasitesine uygun olması.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir