RED MANGROVE'DAN ANLAYAN ARKADAŞLAR


osdoctorÇevrim Dışı

Kayıt: 17/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 246
osdoctorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2013 14:11
Tüm hobici arkadaşlara selamlarımı sunuyorum. 

   Red mangrove ile ilgili forumda yazılanları okudum. Forum dışı linklerde verilen makaleleri de okumaya çalıştım. Bu bitki-ağaçlarla ilgili bazı sorularım olacak siz değerli arkadaşlarıma.

   Red mangrovelarımı yaklaşık 1 sene kadar oldu alalı. 4 adet var akvaryumumda.Aşağıda fotoğraflarını paylaşmaya çalışacağım. Bu bitkiyi besleyen bazı arkadaşlar sump sistemlerinde baktıklarını söylemişler ama ben akvaryumun güneş görmeyen bir köşesinde yaklaşık 4 ay kadar tuttuktan sonra tesadüf eseri güneş gören köşesine aldığımda 2 ay kadar içinde şu anki konumlarına ulaştılar. Yaprakları güzel ve canlı ama forumdaki fotolarda gördüğüm kadar kökleri saçaklanmadı. Köklerinin saçaklanmama nedeni acaba gövdelerinin büyük bölümü su içinde olduğu içinmidir? 

Bir diğer sorum da bu bitkileri nasıl çoğaltabilirim? Bir makalede bitkiye bütünleşik filizin çıktığı bir süre sonra bu filizin bitkiden ayrıldığı yazılmış ama ben öyle bir filiz göremedim. Varsa yoksa yaprak açıyor :) Bir başka çoğalma yöntemi olarak ta benim bu bitkileri aldığım zamandaki gibi alt tarafı sivri bir dal verdiği o dalın suya düşerek kuma gömüldüğü bilgisi verilmiş bu çoğalma zamanı ve şekli ile ilgili bilgisi olan arkadaşlardan yardımcı olmalırını rica ediyorum.

Redmangrove bitkisi-ağacı nitratı süzdüğü suyu temizlediği ifade edilmiş ama su ölçüm aletim olmadığı için suya ne etki ettiğini bilmemekle birlikte gözüme hoş geldiği için bakıyorum akvaryumumda. Daha da artırmak istiyorum.










osdoctor2013-10-10 14:13:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

osdoctorÇevrim Dışı

Kayıt: 17/07/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 246
osdoctorÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2013 17:29
Ne güzel 50 kişi okumuş "0" cevap demekki kimse red mangrove beslemiyor :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

EldurmazÇevrim Dışı

Yönetici
[B]10260,1[/B] [C]2,2,119483[/C] [B]10743,3[/B]
Kayıt: 29/11/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 2182
EldurmazÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2013 21:40
Merhaba.Öncelikle ışığı çok seven bir bitki.Kök saçaklanmasına gelirsek besine ve suya ulaşmak için bitkilerin kök sistemi gelişir.Eğer sıvı katkı veriyorsanız azaltabilirsiniz.Ayrıca bitkini köklerinin bir kısmını suyun dışına çıkarırsanız tekrar suya dönmek için köklerini uzatabilir.

Budama konusuna gelince bambu budamaları ve çoğaltma teknikleriyle aynı.O şekilde daha çok bilgiye ulaşabilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir