ramirezi açık yara?


sedeÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2007
İl: Bursa
Mesaj: 280
sedeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2014 20:23
Fotoğraf: 

Canlıdaki Belirtiler: Uzak köşede yalnız başına durma. Yeme hareket var ama genelde kaçırıyor.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 300 ltr

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 20-25 adet yavrudan yetişme melek, 5 siyah tetra, 5 ramirezi, 5 makav

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ?

Filitrasyon: Bir tepe filtre, 1 de dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Henüz kullanmadım

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Son günlerde yosundan dolayı su değişimi sıklaştı. Genelde yüzde 10, 2 günde bir su değişimi.


Ramireziyi şu anda ayrı bir tanka aldım. Gözünün arka tarafındaki kızarıklık açık bir yaraya benziyor. Ne ilaç vermem gerektiği konusunda yardım bekliyorum.
Selamlar

sede2014-09-16 20:24:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Konyali23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1925
Konyali23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2014 01:06
Bu tür acik yaralarda , iltihapli deri acilmalarinda sera bactopur yada bactopur direkt verilir. Yanlis görmüyorsam sirt yüzgecinde de hafif bir erime var. Sera bactopurla iyilesecegini tahmin ediyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sedeÇevrim Dışı

Kayıt: 08/09/2007
İl: Bursa
Mesaj: 280
sedeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2014 08:48
Dün akşam üzerinde deri hastalıklarına iyi geldiği yazdığı için biyo ichtio idi yanlış hatırlamıyorsam adı, bu ilacı kullandım.
Bir müddet bu ilaçla tedaviye devam etmek doğru olacaktır diye düşünüyorum, farklı farklı ilaçlar arka arkaya kullanmak iyi olmayacaktır diye. Yanlış düşünüyorsam belirtirseniz sevinirim.

Selamlar, teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2014 09:09
Sera baktopur ilacının ithalat zorluğu var artık bulunabiyoru akvrayumcularda, mikofish ilacını rahatlıkla bulursunuz, İchthyo ilacı metilen mavisi beyaz benek parazitinde etkilidir, sizdeki kanlı yara bakteriyel yahut strese bağlı erimelerdir genelde. Onun için rahatlıkla akvaryumcudan bulabileceğiniz mikofish ilacını elinin ve vakit kaybetmeden ayırdığınız yerdeki suya bir hava taşı ekleyin hava taşı ile suyu havalandırırsen, suyuna akıntılı yere ilacı yavaş yavaş damlatmaya başlayın, su beyaz halden sarımtırak halegeçince genelde çokta koyulaştırmayın izleyin suyu damlatırken, beyazdan biraz sarımtırak hale dönünce yeterlidir, zaten ilaç suyu hızla boyamaya başlayackatır. Sonra su değişimi yapmayın bu suda balık 3 gün yüzsün, yemlemeyi çok az yapın ve yem yiyorsa kuru yemine balık vitamini sıvısı varsa damlatın yem vitamini emince atın yesin. 25 litre akvaryum suyuna 8-10 damla balık vitamini sıvısıda damlatabilirsiniz yüzdüğü suya. Yem yemiyorsa 2-3 gün yemlemeden tedavi edebilirsiniz sorun olmaz. Yemi çok az tutun versenizde tedavi boyunca. 4. güne kadar bekleyin 4. günde yaralarda kanlanma durmuşsa biraz su değişimiy yapın balığı orada birkaç gün gzölemleyin yara hafiflemiş geçmemişse, su değişiminden sonra suyuna biraz daha mikofish ekleyin ve 3 gün daha gözlemleyin zaten erilemeler duracaktır inşaallah. Hava taşınız yoksa süngerli filtre kullanackasanız o zaman markasın kullanım talimatına uyabilirsin sünger filtreli akvrayumlar için kullanma tarifini hazırlamışlar, onun için dozu biraz yüksek tutmuşlar, hava taşı kullanacaksanız ilacı emmeyen mekanizma yani, ozaman üstteki tarifime uyabilirsiniz. Bu bir yaralanmaysada zaten mikofish ilacı kullandığınız içni balık sudan bir mantar yahut benzer hastalık kapmayacaktır ilaç koruyacaktır ilgili bölgeyi.mesutok2014-09-17 09:12:36

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir