Rainbow Shinner Ve Kardinal Balığı


s.burusÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2011
İl: Giresun
Mesaj: 238
s.burusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2020 18:15
Notropis chrosomus (Rainbow Shiner)
Tanichthys Albonubes (kardinal Balığı)

Yukarıdaki iki türü nereden bulabilirim?
Ayrıca yorumlarda yazıldığı gibi düşük ısıya dayanıklı ve bitkili akvaryumlarda bakılabilir mı?[EDIT]s.burus,2020-03-10 18:32:14[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

erkanmaziciÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/03/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 1084
erkanmaziciÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 10 Mart 2020 21:00
Tanichthys Albonubes çok sık bulunabilen bir balık. İki renk türü var. Açık renk olanı nispeten daha nadir bulunuyor. Giresun'u bilemem ama İstanbul'daki bütün akvaryumcularda her zaman bulunabilen bir balık.

Rainbow Shinner'i ise bugüne kadar sadece bir kez gördüm. Beşiktaş Flora Akvaryum'da geçen yaz satılıyordu. Hakikaten çok güzel bir balık. Ama son zamanlarda göremiyorum. Onu bulmak biraz şansa bağlı. Türkiye'de nadir sayılabilecek bir balık.

Elektrik pahalı olduğu için bütün hobiciler, haklı olarak ısıtıcı kullanımından çekiniyoruz. Ama ısıtıcı olmadan akvaryum kurmanızı tavsiye etmem. Balıkların çoğu düşük ısıdan ziyade ani ısı değişimlerinden hastalanırlar. Tanichthys ve Shinner serin sularda yaşıyorlar ama gece gündüz ısı farkına dikkat etmek gerekiyor. Akvaryumun bulunduğu oda gündüz ısıtılıp gece ısıtılmıyorsa -ki çoğu evde böyledir- ani ısı değişimleri ortaya çıkacaktır. Böyle bir durumda balıklarınızın sağlığı bozulabilir.

Evdeki ortalama sıcaklığı tespit ederseniz, akvaryuma koyacağınız ısıtıcıyı bu ısının 1 derece altına sabitleyebilirsiniz. Örneğin eviniz ortalama olarak 22 derece ise, akvaryuma bir ısıtıcı koyarak 21 dereceye sabitleyebilirsiniz. Böylece evdeki ısı düşmedikçe ısıtıcı çalışmaz ve elektrik harcamaz. Eğer ısı düşerse de akvaryumdaki ısının ani ve dramatik şekilde düşmesini engeller. Böyle bir durumda ciddi bir elektrik maliyeti çıkarmayacaktır.

Beğenenler: [T]118828,s.burus[/T]
Teşekkür Edenler: [T]118828,s.burus[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

s.burusÇevrim Dışı

Kayıt: 16/11/2011
İl: Giresun
Mesaj: 238
s.burusÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2020 09:59
Ev kaloriferli ve güneş alan bir ev olduğu için ısı farkı yüksek değil. Komando çöpçü, kiraz karidesler ve betta ısıtıcı olmadan 1 seneden fazladır bakıyorum.
Değişik şeyler denemek için sormuştum.
Maalesef Giresun'daki akvaryumlarda bu türler yok...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir