Platimdeki Sivilce tarzı yara


qursatÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2015
İl: Ankara
Mesaj: 7
qursatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2015 18:13
Fotoğraf: 

Canlıdaki Belirtiler: Kırmızı benek tarzı , ama kırmızı benek şişmiş durumda sivilceye benziyor

Akvaryum Kapasitesi (litre): 400 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 20 Adet neon tetra , 20 - 25 tane lepistes , ve 30 dan fazla yavru 1 , 2 cm arası lepistes , 6 adet plati , 10 adet moly , 2 vatoz , 3 tane copcu

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): Sıcaklık 27 / 28 derece

Filitrasyon: Ic filtre + fluval 305 dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: metilen mavisi , ph water conditioner microbe lift

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Akvaryumda en son 4 gun once %25 oranında su degısımı yapıldı , bu hasta olan balıgı yenı aldım



Arkadaslar balıgı cıkarmalımıyım ıcerısınden? o sıvılce benzerı seyden baska hıcbır belırtı yok gayet canlı yem yıyor baya canlı duruyor? akvaryumdan alırsam yedek tankım yok onu koyabılecegım :( o yuzdende kıyamadım


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mesutokÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 10/04/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 17993
mesutokÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2015 18:23
Pamuğa mikofish herhangi bir mantar ilacı damlatın balığın orasına günde iki kez sabah akşam bastırın çekinin incitmeden salın akvaryuma. 

Bir birşey daha tavsiye edeceğim ama bu biraz risklidir yaparsanız sorumluluk size ait. Permasol zehirli bir madde tablet halinde satarlar eczanede 4-5 TL , 1 litre suya bir tablet atın iyice karıştırarak eritin suda sonra pamukla balığın sadece oraya bastırın çekin 2 günde bir. bu ilacı asla balığı ağzına solungacına kaçırmayın ama sonra balığı kepçeye koyun temiz bir suyun içine sokun suda hafifça çalkalayın üzerindeki zehirler aksın sonra ana tanka salın balığı üzerindeki zehirler bu temiz suda aksın çalkalayınca. Önce en risksizden başlayın sonra riskliye doğru gidin durum daha vahim oluyorsa balıkta eğer. permasolda elleriniz temas edince iyice yıkayın ellerinizi ağzınıza temas ettirmeyin gözünüze, insanlardan çocuklardan kutuyu uzak tutun iyi saklayın çok zehirleyicidir.

Birşey daha var sadece o notanın kırmızı ucuna Terramycin deri melhemi sürebilirsin toplu iğne başından daha küçük olacak şekilde kırmızı yaraya dokundurun kulak çöpünün ucuyla terramycin deri melhemimi salın akvaryuma balığı günde bir kez yapmak yeterli bunuda. Eczanede 4 TL.

Bir başka güvenli seçenek ise Balığı ayırıp hava taşı ile havalandırırken suyunu ona mikofsih tedavisi uygulamak aşağı linkteki gibi.

İnşaallah iyileşme olur, canlı doğuranlar ufak balıklar incitmeden uygulayın balığa işlemleri, ben bazı şeyler sundum sorumluluk size aittir iyi yahut kötü sonuçtan sorumlu olup üzülmek istemem tercih sizin uygulamak yada uygulamamak ve sonuçlara katlanmak sizin tasarrufunda.

İmzamda hastalıklar linki var o linki açıp hastalıkları inceleyebilirsiniz.
mesutok2015-05-21 18:28:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sarcoptesÇevrim Dışı

Kayıt: 10/05/2015
İl: Istanbul
Mesaj: 84
sarcoptesÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2015 18:26
Eğer balık sağlıklı bir şekilde yiyorsa sorun yok kalsın benim kaplumbağamda da aynı şey olmuştu tablet tuzlardan ve metilenden sonra geçti tuz eklemediyseniz tuz da ekleyin. Geçecektir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

qursatÇevrim Dışı

Kayıt: 26/01/2015
İl: Ankara
Mesaj: 7
qursatÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Mayıs 2015 18:26
Çok teşekkür ederimm ilginiz içinn deneyeceğim cok saolun tekrardan

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir