Plastik Bitkiler Hakkında (Herkes Fikrini Söylesin)


VarroÇevrim Dışı

Kayıt: 18/06/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 72
VarroÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2011 16:14
Selamlar abilerim ve kardeşlerim. Öncelikle yanıldığım bir yer varsa bunu birbirimize saldırarak, laf sokarak değil, güzel bir dille tartışalım. Çünkü ben elimden geldiği kadar öyle yapıyorum.

Konu aslında sadece bitkiler değil tüm plastik ürünler hakkında. Söylemek istediğim şu: Akvaryumlarımızda bolca plastik ürün kullanıyoruz ama plastik bitkilere karşı acayip bir cephe alma görüyorum forumda. Hava hortumundan tutun hava taşına, filtrelere, yavruluklara, dalga motorlarına kadar ürünlerimiz plastik. Ama nedense tüm forum plastik bitkilere cephe almış durumda. Plastik bitkiler suya salınım yapıyor da hava hortumu salınım yapmıyor mu ? İçinden su içtiğimiz damacanalar bile suya salınım yapıyorken pekala bu ürünler de salınım yapıyor. Çoğumuzun cevabı şu: "Doğallığı bozuyor." Peki (örnek veriyorum) hava hortumu doğallığı bozmuyor mu? Hava hortumu suya salınım yapmayan tamamen organik bir madde mi? Madem herkes doğallığı yakalamaya çalışıyor neden plastik ürünleri kullanıyor? O zaman suya gereken oksijeni bitkilerle, gereken filtrasyonu midyelerle yapın? Nedir bu çifte standart?

Bir üye akvaryumu nasıl ikiye bölebilirim diye soru sorduğunda "strafor, sineklik" gibi şeyler öneriliyor. Ama bu öneriyi yapanlar akvaryumda bir plastik bitki gördüğü zaman o bitkiyi çıkarmasını söylüyor. Bu önerilen ürünler de pekala  bolca kimyasallarla üretiliyor. Düşünün su içtiğimiz şişeler bile 1 ay gibi bir süre sonra suya salınım yapıyor ve içtiğimiz su sigaradan bile zararlı oluyor. Bu ürünler mi yapmayacak ?

Yanıldığım hususlar olabilir bunun için şimdiden özür diliyorum ancak bana göre plastikten üretilip de suya salınım yapmayan bir ürün (bir kaç istisna dışında, onları da biz kullanmıyoruz) söz konusu olmamalı. Ha ben bu bahsettiğim ürünleri kullanıyor muyum ? Evet kullanıyorum. Bu eleştiriyi yaparken kendimi de eleştiriyorum zaten.

Sizlerin de bu konuda görüşlerinizi bekliyorum. Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

uzyrdmrÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2007
İl: Ankara
Mesaj: 3037
uzyrdmrÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2011 16:41

Ahmet kardeşim güzel birkonuya değinmişsin fakat henüz iç filitre demir yada çelikten bir şey üretilmedi o yüzden insanlar hava hortumu veya dış filitre vs kullanıyoruz. Ama bitki olayı tamamen farklı o sonuçta dekor olayı bizler plastik bitkiyi istemesekte koyan arkadaşlar yokmu var elbette. Zevk meselesi sen istersen koyabilirsin ama ben istemiyorum. Bu böyle uzar gider. Yani diyeceğim oki kendi adıma plastik hiç bir şey kullanmıyorum(dekor adına bitki mağara vs)sağlıklı balıklar


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ParliamentÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2010
İl: Konya
Mesaj: 1168
ParliamentÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2011 16:44
Ahmet bey,filtreler,hava hortumları,hava taşları olmazsa olmazdır.
Ama plastik bitki keyif işidir olmazsa olmaz değildir yani.
Emin olun birileri taştan iç filtre üretebilirse büyük çoğunluk ona yönelecektir.
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oscarusÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/07/2011
İl: Sivas
Mesaj: 3332
oscarusÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2011 17:16



Bu şekilde güzel dekore edilmiş ve kaliteli plastik bitkiler kullanılmış akvaryumlara ben de karşı değilim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

byyilmazÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/09/2010
İl: Ankara
Mesaj: 1249
byyilmazÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 01 Şubat 2012 00:48
Plastik bitkinin suya salınım yaptığı nasıl anlaşılıyor ?
Canlı bitkilerde cürüme meydana geliyor buda suyun dengesini bozmuyor mu ?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir