Papağan Ciklet Üreme Tüpcüğü? Bu Nedir?


TwisterÇevrim Dışı

Kayıt: 06/02/2015
İl: Izmir
Mesaj: 11
TwisterÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2015 21:06
Son bir iki gündür papağan cikletimin renginde bir solma var, ve anus un olduğu bölgede üreme tüpcüğüne benzer şeffaf bir çıkıntı var. Daha önce balığım hiç yumurtlama dı. Üreme tüpcüğü nasıl birşeydir onuda bilmiyorum. Papağan balığının kısır olduğunu biliyorum. Aşşağıya üç fotosunu koydum bakıp bunun ne olduğunu söylerseniz sevinirim. Balığım yunurtlayacak mı. Yumurtlarsa akvaryum da ki diğer balıklara saldırabilir mi yumurtaları korumak için?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Hasancan DaglarÇevrim Dışı

Kayıt: 22/04/2013
İl: Izmir
Mesaj: 350
Hasancan DaglarÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2015 22:04
Merhaba, gördüğünüz yapı tüpçük. Papağanların kısır olması kurlaşma, çiftleşme, yumurta dizme, koruma gibi davranışlarda bulunmadıkları anlamına gelmiyor. Sadece yumurtlar canlanmıyor. Bu süreçte agresifleşebilirler ama benim gözlemim zaten bozuk ağız yapısı sebebiyle birbirlerine çok zarar veremedikleri.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

itswipÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/09/2012
İl: Ankara
Mesaj: 871
itswipÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2015 11:00
Papağan Cichlid.. Kesinlikle beslenmemesi gereken bir balıktır. Midas erkeği ile çiftleştiriyorlar safkan midas erkeğinin nesli tükenmek üzere.. Bu balıkların zaten anatomik genleri var yani üremesi doğal değil. Rengi solmuyor eskisine dönüyor çünkü bunlara renk aşılıyorlar.. Bilinçli bir akvarist iseniz elinizden bu tür balıkları çıkartıp safkan balıkları beslemenizi öneririm. O zaman ne rengi solar ne de üremesinde problem olur. Hayvanın besin zincirinde yeri yok. Zaten böyle bir türde yok. Ticari amaçla üretilmiştir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Rebel04Çevrim Dışı

Kayıt: 15/01/2016
İl: Gaziantep
Mesaj: 237
Rebel04Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 19 Nisan 2020 14:41
[QUOTE=Ela]Papağan Cichlid.. Kesinlikle beslenmemesi gereken bir balıktır. Midas erkeği ile çiftleştiriyorlar safkan midas erkeğinin nesli tükenmek üzere.. Bu balıkların zaten anatomik genleri var yani üremesi doğal değil. Rengi solmuyor eskisine dönüyor çünkü bunlara renk aşılıyorlar.. Bilinçli bir akvarist iseniz elinizden bu tür balıkları çıkartıp safkan balıkları beslemenizi öneririm. O zaman ne rengi solar ne de üremesinde problem olur. Hayvanın besin zincirinde yeri yok. Zaten böyle bir türde yok. Ticari amaçla üretilmiştir.[/QUOTE]

Bende de birtane frontoza var tropeus geni karışmış heralde yüz yapısı o şekilde alırken koloni içinde vardı satan hediye olarak dahil etti engelli diye bakıyorum üreme zamanıda yaklaştı yavruyu nasıl kuluçka yapar hiç bir fikrim yok ancak yavrusu normal doğar ümidindeyim koloniden çıkartmak hobiciye yakışmaz ancak yavrusu da değişik bir deneyim verecek. Papağan ciklet gen bozukluğu doğru ancak beslememek hata değil Midas ın soyu bitecek düşünceside saçma sonuçta gölde hala Midas kendi türleri ile çiftleşiyor ve türüyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir