New Life Spectrum Cichlid Formula


sedd_trÇevrim Dışı

Kayıt: 09/01/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 21
sedd_trÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2011 15:53
Bu yemin kovasını kullanıyorum,yaklaşık 1 yıldır hiç değiştirmedim!akvaryumcu kısır yapar demiş ya keşke yapsalar şu an elimde 2E 4D yakl. 10-12 cm damızlık yunuslarım var ve ayda ort.150 yavrudan aşağı vermiyor...Ev yavru doldu bide ben kusturmaktan yoruldum...Yem çok kaliteli gözün kapalı verebilrsin..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cuneyt43Çevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 109
cuneyt43Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Aralık 2012 17:21
New Life Spectrum ve Dainichi her şeyden evvel yalnızca balık yemi üreten firmalardır. Hatta balık yemleri üzerine ar-ge çalışmalarına ciddi yatırım yapıyorlar. Tüm dünyada özellikle profesyonel olarak balık besleyen hobicilerin çoğunun evindeki yemlerin bu iki ana markadan başladığını düşünüyorum. İçerik olarak NLS yemler oldukça geniş bir yelpazede besin çeşitliliği sunar. Bu nedenle "etçil yem" ya da "otçul yem" vurgusu yoktur. Tek başına kullanılsa dahi balığınızın ihtiyaçlarını maksimum düzeyde karşılar. Gerekli besinleri sağlamanın yanında balığın renklerinin güçlenmesi, bağışıklığının düzenlenmesi, kondisyon kazanmasında da etkindir. Elbette ki farklı yemlerle birlikte kullanılması daha olumlu sonuçlar verir. 
Tecrübeli olmayan arkadaşlara yanlış bilgiler vererek elindeki farklı ürünleri satmaya çalışan bazı petshoplar da zaten bu ürünleri ellerinde bulundurmadıklarından, hobicilerin ihtiyaçlarını yeterli düzeyde karşılayamadıklarından uzun süreli müşteri kazanamayacaklardır. 

Örneğin; forumda ya da başka bir hobicide gördüğü eheim,fluval ya da tetratec filtreyi "elinizde bulunur mu?" diyerek bir petshopa soran bir arkadaşa "onlardan yok abi. zaten onlar da artık çin'de üretiliyor, gel üç yüz dört yüz lira yerine şunu al. bu da çin'de üretiliyor,150'ye veririm" diyen bir esnaf sattığı malın eheim,fluval ya da tetra gibi uzun vadede yüksek debi ile çalışmayacağını, daha çok elektrik tüketeceğini, filtrasyonun vasat olacağını,almanların teknoloji ve altyapısı ile ürünlerini daha ucuza üretmek adına uzakdoğuda üretime başladıklarını bilse de bunu hobiciye aktarmaz. Bu tarz esnafların yem ya da başka pet ürünlerinde de ellerinde olanı iyi, ellerinde olmayanın kötü lanse etmeleri malesef üzücüdür. bu örnekleri hobiye başladığım ilk yıllarda alış-veriş yaptığım petshoplardaki tecrübelerim ve arkadaşlarımın,forum arkadaşlarımın sayısız örneklerine dayanarak anlatıyorum. İşte forumun biz hobicilere en büyük katkısı bu noktada gerçekleşiyor. Burası, tecrübenin başka arkadaşlara aktarıldığı harika bir ortam. Hastalıklardan,yemlemeye,ürün tavsiyelerinden üretim koşullarına kadar her konuda bilgi ve paylaşım var. Hobiye yeni başlayan arkadaşlar bu sayede büyük kazanımlar elde ediyorlar. En basitinden işini hakkıyla yapan pek çok petshopları öğreniyorlar. 


cuneyt432012-12-05 17:25:32

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aponogetonÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 307
aponogetonÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2013 00:11
Bu yem otcul balıklara verilebilirmi?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

12KamilÇevrim Dışı

Kayıt: 28/11/2011
İl: Bursa
Mesaj: 405
12KamilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2013 13:39
Demek ki benim balıklar bu yüzden her ay yavru veriyor. Bildim biledi NLS Cichlid Formula Kullanırım :) Bakmayın siz ona, on numara yemdir. 

Akvaryum konusunda tek rehberiniz bu forum olsun. Biraz araştırın, en doğrusu her zaman buradadır. Burada bu hobinin hakkını veren insanlar var, sağolsunlar....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir