ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cuneyt43
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ağustos 2011 22:48
Son Ziyaret:
30 Haziran 2014 12:55
Toplam Mesaj:
109 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cüneyt Selimoğlu
Doğum Tarihi:
18 Mart 1981
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Frontoza Calolo Blue

SON 10 MESAJI

Aranızda Frontosalarım İle Yeniyim
Okan Bey, balıklarınız da akvaryumunuz da hayırlı olsun. Başlıktan itibaren tüm yazıları okudum. Göktuğ arkadaşım her türlü bilgiyi vermiş. Aynı şeyleri tekrar etmeye gerek yok. 
Frontozalar emin olun ki tatlı su canlıları arasında en sağlam balıklardandır. Beslenme,su koşulları gibi temel ihtiyaçlarını giderdiğiniz sürece bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum. 

Taban kumunuzu ve yemlerinizi uygun hale getirmişsiniz. 
-Henüz epey ufak olduklarından protein takviyesini belki daha sık yapabilirsiniz. Sıklıktan kastım haftada bir değil de iki kez vermek. Rondodan geçmiş taze karidese bayılacaklardır. Bunun haricinde günlük kuru yem olarak granül yemlerinize ilgi henüz az olabileceğinden seachem garlic guard güzel bir çözümdür. Sindirime de olumlu etkisi vardır.Yine her zaman aklınızda olsun kuru yemlere alışmaları zaman alacaktır. Bu arada en çok ultima krill kullanmanızı tavsiye ederim.

-Su değerleri gelişim açısından çok önemlidir. Dip çekimini aksatmamanız gerekiyor. 

-ısıyı 25 dereceye sabitlemeniz gerekmekte. Işığı şu an için pek kullanmayın. zaten akvaryuma,kuma ve yemlere alışmaya çalışan yavrular ışıkta stresten daha geç kurtulacaklardır. Ayrıca frontozalarımız zaten ışıl ışıl akvaryumları sevmezler.

cuneyt432013-08-01 14:29:01
Frontoza Kalolo Blue yeni resimlerle
[QUOTE=GokselAydın][QUOTE=Reinhard] [QUOTE=GokselAydın]Kalolo için doğru kum seçimi. Kum doğru olmasına rağmen balıkların rengi sönük kalmış.
Bunun başlıca nedenleri ;
- Yem seçimindeki hatalar
- Su değerleri
 
Bu konularda bilgi verirseniz ona göre birşeyler ypmaya, düzeltmeye çalışalım.
 
Saygılar, Sevgiler...

[/QUOTE]

Göksel bey bu işteki bilginizin çok yüksek olduğunu ben biliyorum Cüneyt arkadaşımdan ziyade. Sizin fikirleriniz önemli. Aynı anaçların yavrularını aldık Güngör abiden Cüneytle ben. Baya bir fikir alışverişimiz oluyor. Aslında renkleri fotolarda çok ortaya çıkmamış ışıksız ve kaliteli çekilememiş. Gerçekte görseniz cidden form olarak güzel balıklardır. Sizden ricam benim konumada bakmanız aynı kardeşler sonuçta ve cüneyt benden daha çok titriyor üstlerine :) Ben su değişimini aksatırım Cüneyt hayatta aksatmaz, ben ph ölçmem o ph'ı 8 dışında asla oynamaz. Yem konusu zaten hepimizin bildiği başlıca danichi yemler karides ve çeşit olsun diye organix'in yemlerini kullanıyoruz beraber. Mesela benim denediğim farklıca siyah hagen kum vardı konumda resimlerini görürsünüz mobayı andırır olmuşlardı balıklar vazgeçtim  tekrar kalsiyum karbonat beyaz kum koydum. Birazda ergenlik çağındalar tam 1 yaşındalar balıklar en çirkin dönemleri. Sizin fikirleriniz ne yönde olur ?[/QUOTE]

Öncelikle verdiğiniz ayrıntılı bilgi için teşekkür ederim. Sorun fotoğraf karesinden de kaynaklanıyor olabilir. Siz de bunu teyit ettiğinize göre korkulacak bir durum yok demektir. Zaten Güngör abi deki anaçları biliyorum oldukça kaliteli balıklardı. Bizim sıkıntımız yavru büyütme sırasında yapılan hatalar ve buna bağlı olarak anaçlarına benzemeyen yavrular. Hal böyle olunca iki sene boyunca baktığımız balıktan bir anda soğuyabiliyoruz. Daha da kötüsü içimizdeki frontosa sevgisi, hobi aşkı sönüyor. İşte bu noktada devreye girip hobi aşkını asla söndürmemek için elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz.
Sizin konunuzun linkini yazarsanız sahuru beklediğim şu saatlerde inceleyebilirim. :)
 
Hayırlı Ramazanlar,
[/QUOTE]

Göksel Bey, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Söz konusu balıklar henüz bir yaşını yeni doldurdu. Sanırım önümüzdeki dönemlerde renkleri daha da oturacak. Elimizden geleni yapıyoruz kendi çapımızda. İşin içerisinde benim fotoğraf çekme konusundaki kabiliyetsizliğimin de payı var tabi ki. Bu konuda acemiyim. Çoğu güzel kareyi yakalayamıyorum. Bazen rengi bariz lacivert oluyor balıkların, yüzgeçleri de epey koyulaşıyor.Ben fotoğraf çekmeye uğraşırken biraz kovalamaca yaşıyoruz ve pat diye rengi açılıveriyor çoğu zaman:)

Göktuğ arkadaşım besleme ve su değerleri ile ilgili açıklamayı yeteri kadar yapmış aslında.
bunun haricinde evde hazırladığım karides,spirulina ve bezelye karışımı yemi de veriyorum haftada bir.
su değerlerine gelince düzenli dip çekimi yapıyor ve buffer kullanıyorum. bazen dip sifonu ile tabanda yem ya da dışkı kalmışsa ekstradan çektiğim oluyor. Ph 8.0, taban ise mercan kumu. Filtremde yeteri kadar substrat bulunduruyorum. zeolit ve karbon da var.
Tek sorunum 29'lara çıkan su sıcaklığı ki, bunu da orta büyüklükte bir fan alarak iki günde 28'e çekmeyi başardım.inşallah birkaç güne 2-3 derece daha da iner.
Hacim konusunda alan gittikçe daralmaya başladığı için 12 adet balığımdan bir iki ay içerisinde ya birkaçını elimden çıkarmak durumunda kalıcam ya da en az 150 litre daha büyük bir hacime geçicem. Şu anda 125*50*60 hacimdeyim.


Bunların haricinde yapmam gereken başka bir uygulama var mı yem ya da su düzeni ile ilgili bilmek isterim.
Zira kondisyonlarından ve akvaryumdaki hareketliliklerinden epey memnunum. İştahları ise bir frontoza için çok açık. 

cuneyt432013-07-29 11:37:21
Türkiye'deki en nadir türlerden Pundamilia Nyererei ' lerim geldi.
Az rastladığım güzel bir tür. tek erkek sayesinde koloniniz Dainichi Color Supreme'in ambalajındaki gibi vücut formuna kavuşacaksa gerçekten çok güzel olur.Kolay gelsin.
Frontoza Kalolo Blue yeni resimlerle
[QUOTE=Reinhard]Bizimkilerin kardeşleri valla çok güzel gözüküyorlar. Senin bu balıklara nekadar titrediğini benden daha çok kimse bilemez. :) Maşallah diyelim nazarımız değmesin. [/QUOTE]

Sağolasın Göktuğ. Valla bu balıklara sahip olduğumuzdan beri kitaptan çok forumu okuyoruz. Senin de emeğin var sayılır bir frontozacı olarak üzerimde. Çok fikir alışverişi yaptık malum.
cuneyt432013-07-24 20:00:38
Frontoza Kalolo Blue yeni resimlerle
[QUOTE=afatih]Cüneyt bey bu muhteşem yavruların Annelerini ve babalarını beslemek sağolsun Güngör abinin vermesi ile bana nasip oldu. Allah nazarlardan saklasın yavrularda tamamen göze hitap ediyorlar.

Sağlıkla beslemenizi ve ilerde bol bol yavru almanızı dilerim.
Selamlar...
[/QUOTE]
Teşekkürler Fatih Bey, o anaçlar halen aklımda zaten. Siz de nazarsız, güle güle yavru alırsınız umarım. ben de ileride dört ya da beş damızlık bırakıp büyük bir tanka geçme niyetindeyim daha sağlıklı beslemek için.
cuneyt432013-07-23 14:45:46
Frontoza Kalolo Blue yeni resimlerle
[QUOTE=dentu] Maşallah. Gayet güzeller. Üzerlerine titreyerek baktığınız her hallerinden belli. Allah yavrularını da görmeyi nasip etsin...[/QUOTE]
Teşekkürler Güngör Abi, neticede anaçları senin balıklar.
Frontoza Kalolo Blue yeni resimlerle
Evet arkadaşlar sonunda frontozalarımın son hallerini paylaşma fırsat buldum.

Dainichi yemleri ile ilgili pek çok paylaşım olduğu aşikar. Neredeyse 10 ay boyunca; istisnasız olarak 
Ultima krill, color supreme, NLS formula üçlüsünü kullandım. Yanlarına bazı günler karides planktonu içerdiği için JBL gala, bazı günler de NLS thera a ekledim. Bazı günler de taze karides ekledim. Şu an iştahları inanılmaz, hiçbir yem vazgeçilmezleri değil diyebirim. Özellikle son bir aydır,çeşitlere sera discus color blue,XL Pro ve Omega one cichlid pellets ekledim.

Temizlik konusuna gelince dış filtremden(fluval 405) oldukça memnunum. Substratı artırarak biyolojik döngüyü arttırma yoluna gittim. 2 ayda bir karbonu yenilemeye devam ediyorum. Dip çekimi yaptığım su miktarını balıklar büyüdükçe biraz daha arttırdım.Buffer'ı düzenli olarak kullanıyorum ki en azından su sertliğini İstanbul şartlarında 8.0'in üzerinde kalsın.Hiçbir yeme hayır demeden, hiçbir zaman sinik olmamalarında belki de bunun etkisi vardır.

Henüz 1 yaşına yeni girdikleri için renk ve güzelliklerini vermeye başladıklarını düşünerek birkaç resim paylaşacağım. Yine akvaryumum 375 litre olduğundan 12 olan sayıyı 4'e düşürmek istiyorum. Renklerini almaya başlayan,hiç kayıp yaşamadığım bu minik sürüden yedi ya da sekiz tanesini satmak durumunda kalacağım. Damızlık altı frontoza calolo blue arayan arkadaşlara duyurulur.












Kuru karides su üzerindeyken tetikte:)












bu da miniklerden;




cuneyt432013-07-23 12:29:06
renk yemi
Direk olarak herhangi bir rengin artmasını istiyorsanız o renge hemen etki edecek bir yem zaten yok. Piyasada çok çeşitli marka yemler var, ancak ben yemin tek başına renk üzerinde en büyük etkiyi yapan unsur olduğunu hiç düşünmedim. Şöyle ki, akvaryumda en büyük etken temizliktir. Hacime göre düzenli su değişimi yapılmalı ve aynı aralıklarla aynı su değerleri tekrar oluşturulmalıdır. 
Ph'ı 8.0 mi istiyorsunuz suyun sertliğini arttıran bir taban oluşturulmalı(örneğin mercan kırığı). Ardından düzenli su değişimi yapılmalı ki nitrat patlaması yaşanmasın. Fazla yem atılmamalı ki bakteri fazlalığı yaşanmasın. Su değişimi aksatılmış bir akvaryumda %30 su değişimi yapılıp, tüm yosunları ve fazlalıkları aldığınızı düşünün. Tüm değerler değişir ve balık soluk bir renk alır stresten.
Filtreniz de tüm gün çalıştığından içerisinde uygun malzemeler olmalı ve içinde yararlı bakteri yerleşimi olmuş olmalı. Düzenli aralıklarla temizlenmeli, substrat içermeli.
Balıklarınızın türüne uygun bir ortam olmalı ve farklı göl ya da bölgelerin balıkları bir arada olmamalı.Aksi halde yine stresli bir ortam oluşur ve renge olumsuz etki eder.
bunların hepsi akvaryumda sükunet sağlamak içindir.  

Bu ortamlar sağlandı ise katkısı ve hormonu az olan ya da hiç olmayan yemler tercih edilmeli.Taze olmalı. protein ağırlıklı besliyorsanız  Dainichi marka Ultima krill,Color supreme,Color Fx
daha çok otçul besliyorsanız  Dainichi  Veggi Deluxe,Veggie Fx
bunlara ek olarak NLS formula hem etçil hem otçullar için harika bir öğün olur.Renk konusunda başarılıdır.
Uygun şartlar sağlandıktan sonra bahsettiğim yemler hem renk hem sindirim konusunda çok başarılılardır.
Dainichi cichlid xl pro small
Dainichi xl pro, yetişkin frontozalar için en uygun yemlerdendir. protein olarak beslediğiniz türlere ağır gelir hocam. Veggie deluxe tavsiye ederim. çok kaliteli bir yemdir.
New Life Spectrum Cichlid Formula Balık Yemi
Dostum NLS formula içeriği itibariyle birkaç türe verilebilen bir yem değildir. Etçil ve otçul her balık kolayca kapar bu yemi. Sindirimi de kolaydır. Balığa güzel renk verir. iki günde bir verirsen hiç bir sorun olmayacaktır. ben frontozalarıma iki günde bir veriyorum.6 ay önce aldığım yemin son kullanma tarihi 2015 aralık. Almadan önce en az 2 yıl son kullanma tarihi olsun.Yemde tazelik çok önemli.cuneyt432013-05-24 15:26:12

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.