Nano Işıklandırması Ve Co2


HayatiAtakanÇevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2016
İl: Bursa
Mesaj: 56
HayatiAtakanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2016 18:24
Merhaba arkadaşlar,

Bugün 30x30x35 Tankımı tamamen boşalttım sıfırdan kuruluma başlayacağım. Elimdeki bitkileri elimden çıkarttım samsung smd led kullanıyordum 18watt 1metre uzunluktaydı 4 e böldüm 25cm den 4 sıra armatür yapmıştım. Fakat başkta saç sonra sakal en son birde alg sorunu alınca (saç yosunundan itibaren günde 5 saate düşmüştüm ama kurtaramadım) tamamen boşalttım tankı komple dezenfekte ettim (sadece su ve bez kullandım :D ama iyi oldu filtrelerim felan komple dolmuştu şuan tertemiz) yeni kurulum için suyu hazırlaması açısından filtre ve ısıtıcı açık konumda.

Soruma gelince elimde iki seçenek var philips tornado ve elimdeki bar led. Parled kullanmaya daha meyilliyim fakat bu aşamadaki sorum daha komplike bir hal alıyor. Elimdeki barledi beyaz ışık için kullanabilirim, yada komple iptal edip şu modullerden koymak istiyorum.

http://www.ilker.com.tr/urunler/4694-Samsung-Modul-LED/235 fakat bu modüller power led mi değilmi şayet power değilse ne miktarda kullanmalıyım ? power led ise ne miktarda vermeliyim watt/litre olarak.

elimde 60 amperlik bir trafo var ve bunu değerlendirmek istiyorum sistem için alüminyum soğutucu panellerim mevcut tekrar masraf yapma eğiliminde değilim.

30 30 35 akvaryumum için 4 beyaz 2 mavi 2 kırmızı olmak üzere 5.76 watt |0.18 watt litre başına
20 20 25 akvaryumum için 1 beyaz 1 mavi 1 kırmızı olmak üzere 2.88 watt |0.216 watt litre başına

ışık şiddeti alıyorum. bu yüzden 31 litrelik tankımı günlük 7 saat, 10 litrelik akvaryumumu günlük 6 saat ışık alacak şekilde kullanmayı düşünüyorum fakat bu akvaryumlardan birisi;

hardscape e yakın taş kayalık ve bitkili, diğeri yosun taban + 1 adet moss ağacı olacak şekilde planlıyorum.

daha önce mayalı kullanıp dalgalanma yüzünden kayıp yaşadığım için maya kesinlikle nanoda hata kabul etmediği için ista co2 spray kullanacağım ikisindede.

Sorularım ise

Philips Tornado (ve/veya bu şekilde ampül tavsiyesi de olabilir) kullanmak daha mı verimli olur gelişim/yosun bakımından, yoksa bu modüllerden mi kullanmalıyım ? ve bu modüller power led mi, şayet modül kullanırsam kaç litre/watt kullanmalıyım ?

Önerileriniz doğrultusunda hardscape e yakın olarak yapacağım tasarımı 10 litrede mi, 30 litrede mi kullanmalıyım ışıklandırmayı buna göre tavsiye ederseniz sevinirim.

örn:

-10 litrede hardscape'e yakın tasarım için 10 watt philips tornado 3 saat ışık 10 saat kapalı 3 saat açık 8 saat kapalı, 30 litre moss tasarım için modül led fakat beyazı biraz daha artır litre başına 0.35 watt al günde tek parça 8 saat açık kalsın.

-10 litrede moss tasarımı için modüllerden kullan fakat 2beyaz 1 kırmızı 1 mavi modül kullan ışıklandırma günde 8 saat tek parça, hardscape 30 litre için tornado 20 watt işini görecektir mavi ve kırmızı ışık için 2 şer tane modül ekleyebilirsin, ışıklandırma 10 saat günde tek parça

şeklinde cevaplar çok işimi görecektir, ayrıca bunların yanında yosunlanmadan kaçmak için bir iki öneri hatta tür tavsiyesi felan olsa varya off tadından yenmez :D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

halfmoonÇevrim Dışı

Kayıt: 27/02/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 11
halfmoonÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2016 21:33
Merhaba,

linkini verdiğiniz ürün Samsung Marka Smd leddir, bu ürünü tercih etmeniz halinde akvaryumu yeni baştan kurmanıza sebep olan sorunlarla yeniden karşılaşmanız olası. Modül oldukları için soğuk beyaz-kırmızı-mavi renkleri kendi aralarında kaynaştıramayacağınız için hareli bir görüntü oluşacaktır.

Maalesef Tornado tasarruflu ampuller tek başına kullanıldıklarında aynı biçimde younlanma sorunu ile karşılaşılabiliyor.

Eğer power led kullanacaksanız litrede 0.3 sizin için uygundur bu da 30 litre tank için 9w ye denk gelir ancak ben 12 w power led ile dimmerlenebilir power led sürücü kullanarak ışık şiddetini ihtiyacınıza göre ayarlayabileceğiniz bir sistem yapmanızı tavsiye ederim.

Işıklandırmayı da 5 saat ile başlayıp yavaş yavaş 10 saate kadar çıkartırsanız bence yeterli gübreleme ve co2 ile istediğiniz sonuca ulaşırsınız.

Teşekkür Edenler: [T]184286,HayatiAtakan[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HayatiAtakanÇevrim Dışı

Kayıt: 20/03/2016
İl: Bursa
Mesaj: 56
HayatiAtakanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Nisan 2016 05:05
Arkadaşlar yardımcı olabilirseniz sevinirim..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir