mücevherde deri hastalığı(resimli)


TheWindÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 155
TheWindÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2006 14:00

Fotoğraf:



Canlıdaki Belirtiler: Yem yememe, renkte zaman zaman koyulaşma, hareketsizlik, jelimsi beyaz dışkı.

Akvaryum Kapasitesi (litre): Karantina akvaryumunda şu an 50 lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: --

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
28 derece sıcaklık, pH 6-7 arası
Filitrasyon: 2 adet kömürsüz sadece elyaflı iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: bactepour, bactepour direct, flagly sitede yazdığı gibi ama bu ilaçları kullanırken su değişimini tam olarak uygulayamadım.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
% 30 hergün su değişimi yapıyorum. Açıkçası ana tankımda çok sağlıklı bir mücevherim daha var kesinlikle çok sağlıklı durumda o. Anlayabilmiş değilim.

TheWind2006-11-1 14:3:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TheWindÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 155
TheWindÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2006 14:21
Arkadaşlar 1 hafta önce 2 mücevherim daha aynı sorunu yaşadı onları kurtaramadım işin ilginç yanı ana tanktan alıp karantina akvaryumuna geçirmek zorunda kaldığım tek tür mücevher. diğer (yunus, sarı prenses,katanga,ahli, imparator,kırmızı prenses) balıklarımda ne bir hastalık ne de bir iştahsızlık ar. Ne oluyorsa en sevdiğim tür olan mücevherlerime oluyor. Yukarıda yazdığım ilaçları kullandım ama bir sonuç alamadım. Bazen bactapour + bactapour direct i bazense flagyl ile bactapour u aynı anda da kullandım belki bu şekilde işe yarar diye fakat olmadı. Bu balığımı da kaybetmek istemiyorum. Su artlarında bir sorun mu var acaba? Dış ve iç parazit ilaçlarını kullandığıma göre ve sonuç alamadığıma göre... Ana tankıma toxivec ekledim bir miktar gözlemlemek için eğer hafifte olsa bir düzelme gözlemleseydim nitrat nitrit veya amonyak zehirlenmesi teşhisi koyabilmek için. Ana tankımda 2 adet eheim 2213 kullanıyorum 1 tanesinde kömür diğerinde substrat, match var. 350 lt kapasitesi. Kayalık ve kumluk taban. 300 w ısıtıcı. Suyun yeterince ısınamaması sebep olabilir mi sizce? 300 w yetersiz kalıyor çünkü en yakın zamanda 100wlık bir tane daha ekleyeceğim aslında vardı ama bir dikkatsizliğime geldi. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler ben ne biliyorsam sizlere de aktarmaya çalıştım teşhis koyabilmeniz için...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TheWindÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 155
TheWindÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2006 02:10
Arkadaşlar oldukça açıklamalı detaylı bir başlık açmış olmama rağmen neden lütfedip bir cewap yazmadınız anlayamadım????Neyse zaten ben sitem amaçlı değil de benimle aynı derde sahip olabilecek insanlar için bir mesaj yazacağım: Eğer benim durumumda balığı olan olursa tecrübem şu balığım iyileşti..Hdaha önce defalarca defa flagly kullanmama rağmen sonuç alamamıştım. Bu defa maşrapaya yarım 3/4 civarı doluluktayken 10-15 damla kadar sera bactopur ve  yarım flagyl tableti erittim.  Eritirken balığım içindeydi ama hemen erimesi için suyu karıştırdım ve hapı ezdim. Sonrasında balığımı 50-60 dk kadar maşrapa içinde beklettim. Tabii bu arada maşrapadaki suyun soğumaması için maşrapayı akvaryumun içinde yüzdürdüm. sonra maşrapadaki suyu da balıkla beraber karantina akvaryumuma ekledim. Karantina akvaryumumdaki iç filtrelerin filtre haznelerini çıkardım. Sonrasında balığımdaki yaralar iyileşti. Halen izleri var tabiiki fakat artık yemleri attıktan 30 dak sonra da olsa yiyebiliyor. Hem de oldukça fazla bi miktarda. Fakat çok ürkmüş durumda. Akvaryum ışığını tedavi süresince daha kısa süre açık bırakıyorum. Umarım tamamen iyileşir ve ana tankıma koyabilirim. :D tekrar tecrübemi paylaşırım. Herkese SAĞLIKLI balıklar... TheWind2006-11-5 2:13:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ZiyaretçiÇevrim Dışı

Ziyaretçi
Kayıt: 01/01/2003
Mesaj: 0
ZiyaretçiÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 05 Kasım 2006 04:02
Selam utku;
Tam sorun nedir bilmiyorum ama şu aklıma geldi,
bende mücevher besliyorum ve çiftleşme döneminde aşırı kötü sonuçlar çıkacak kavgalar çıkıyor.Kızarıyorlar erkekler birbirine giriyor.Sende de böyle bişey olmuş olabilir.Çünkü deri hastalığı olsa diğer beslediğin balıklarda da görülmesi gerekir diye düşünüyorum.Bence gözlem yap kavga varsa sorunu yaratanı tankından gönder derim.Sağlıklı balıklar dileğiyle.
yalcın2006-11-5 4:7:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir