M.Prenses’i kurtaramıyorum


DimebaGÇevrim Dışı

Kayıt: 12/02/2006
İl: Adana
Mesaj: 356
DimebaGÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2006 23:34
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:Halsizlik , iştahsızlık , durduğu yerde kafasını sağa sola hızlıca sallamalar.Alt ve yan yüzgeçlerinden yalnızca sağ taraftakiler inmiş , diğer bütün yüzgeçler kabarmış durumda.(tekrar karantina akvaryumuna alınca yüzgeçler normale döndü :s )

Akvaryum Kapasitesi (litre): 135

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 1e 4d sp , 1e mavi prenses , 2e 2d snow

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):26 derece

Filitrasyon: tetratec  ex600 , atman f202

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: 2 kez baktopur tedavisi uyguladım (3günlük) , en son 2 gün önce biyo-ichthyo uyguladım.Ancak son kullanma tarihine ilacı attıktan ve üstünden 2gün geçip baktıktan sonra büyük bir hata yaptığımı anladım.05.2006'ydı.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Balığı ağzı doluyken karantina tankına almıştım.Ne olduysa ondan sonra oldu.Önce yavruları yuttu , ardından hafiften geçmeye başlayan solungacındaki kırmızılık tekrar arttı daha sonra halsizlik , belirli bir süre yem yememe gibi şeyler gözlemledim karantina tankında.


İlaçları karantina tankında uyguladım.Şu an karantina tankına %90 su değişimi yaptım(ana tanktan aldığım suyla).Bir iç filtre çalışıyor ve ısısını yükselttim suyun.Şu an tank boş.Balık ana tankta pısmış bir vaziyette saklanıyor.Snowlarla dalaştı ilk koyduğumda.Ben bu balığı nasıl kurtacam.Aklıma gelenler ısıyı 30'a çıkarıp tuz tedavisi yapmak , baktopur direct tedavisi (akvaryumcuda bulamamıştım yoksa daha önceden yapardım.), elimde şu an bulunan "sera baktopur"un 3günlük sıvı tedavisine tekrar başlamak.Önerilerinizi bekliyorum.


DimebaG2006-12-13 0:2:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bjkalleyÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/02/2003
İl: Yurtdisi
Mesaj: 9513
bjkalleyÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2006 00:15

Balık zayıf düşmüş. KArantina tankında vitamin destekli canlı yemlerle stresten uzak bir şekilde kendisini toparlamasını sağlayın. Sık su değişimi yapın.

Saygılar,


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir