Moss tabanlı Anubias Akvaryumu
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2011 12:46
Hem yeni kurulum,hem çok yavaş gelişen bitki türleri yan yana gelince bu yaşadığınız sorunlar normal bence.Önerim co2 dışındaki gübrelemeyi minumum seviyeye çekmeniz,sonra da sabırlı olmak.
Başarılar dilerim..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 14 Şubat 2011 13:23
Selamlar Ertuğrul Bey,
fatihcaner 2011-02-14 14:00:45
Şebeke suyunda maalesef 1 ppm fosfat ve 5 ppm civarı (değişiyor) nitrat mevcut, o yüzden fosfat dengesini kurmak için mecburen nitrat ve potasyum katmam lazım, yoksa fosfat artıyor ve sıfır gübrede bile alg gelişiyor.
Bakalım mosslar tamamen çoğalınca o zaman alg sorunu muhtemelen ortadan kalkar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2011 11:11
Gayet iyi gidiyor, yarışmaya da yetişir bence. Çok titizleniyorsun gibi:)
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2011 18:09
Sevgili Arkadaşlar,
Geçen haftada maalesef toz bulutu gibi kaplayan diatom algi ile mücadele ettim, bu alg o kadar entersan ki battaniye gibi örttü ve resmen mossları boğdu.
Bende halıyı ve anubiasları çıkardım ve küvete sokarak resmen duş aldırarak yıkadım. Diatomlar toz gibi aktı üzerinden, ayrıca ne kadar toz çökelti ve pislik varsa aktı.
Akabinde lavların arasından güzelce bir dip çekimi yaptım ve yeniden hepsini aynen yerleştirdim.
Diatomlar temizlenince yeniden fotosentez başladı ve iki gün sonra yeniden eski gelişim hızını yakalamıştı. Bazı bölgeler adapte olamadı ve kelleşti ama oralar da yeni sürgünler var, umarım ileride toparlanır...
Gelişim hızı ile ilgili tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum....
Yeni fotoları ekte bulabilirsiniz....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2011 21:36
Fatih bey mossların christmas moss olduklarından eminmisiniz ? Christmas
mosslar genelde tabana yatay olarak yayılırlar ve yapıları daha çok çam
ağacını andırır.Sizdeki mosslar tek tek yukarı doğru uzuyorlar ve
gelişimleri oldukça yavaş,christmas moss lar diğer moss türlerine göre
daha hızlı ürüyorlar en azından benim tankımda oldukça hızlı
gelişiyorlar.Sizdeki daha çok java moss gibi geldi bana...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2011 23:24
Burak arkadasim selamlar sana katiliyorum yorumunda haklisin, henuz ruh yok, su anda kurulum asamasinda taban kaplanip canlilar eklenince umarim bir ruha kavusacak.
Mosslara gelince Java Moss (Taxp. Barb.) kesinlikle degil.....Vesicularia Montagnei yani Christmas Moss ancak bugun biz de buyume reflekslerinden dolayi emin olamadik ve ustad Timur ile konustuk. Turdan gelince bir goz atacak cunku varyetesi hakkinda bende supheye dustum, malum ustadin havuzlarda binbir cesit moss var alirken karistirmis olabilirim, yada moss bendeki isik ve diger kosullar neticesinde farkli adaptasyon yetenegi gelistirmis olabilir ki bence bu daha yuksek bir ihtimal.
Gelisim bence de yavas cunku bir kac kez alg patlamasina esir ettik mosslari, her alg baskini gelisimi maalesef geciktiriyor, bakalim bu sefer sanki vitesi 2 ye aldik gibi. Cunku alg turlerinin tamaminin resmi gecidini tamamladik, artik denge oturdu tekrar patlama olmaz umarim....
Bu hafta itibaren mavi incileri de ekleyecegim, yavas yavas nerite ve otocinsluslar da gelecek o zaman tekrar fotolari paylasirim....
Saygilarimla,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 01 Mart 2011 23:52
Fatih abi, Timur abinin christmas mossdan bende de var. Gelişimi bende de aynı durumda. Önce yukarı doğru uzuyor, yanlardan uzayınca eğiliyor aşağıya doğru. Bir süre sonra formunu bulacağını düşünüyorum. Fotoğrafını da eklerim bir ara bendekilerin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2011 13:40
Mosslar Christmas Moss, çok güçlü aydınlatmadan dolayı ince ve küçük yaprak oluşturuyorlar, ama dediğiniz gibi yan dallanma yapanlar karekteristik özelliklerini veriyorlar, cep telefonu ile çekiyorum fotoları o yüzden çözünürlüğü gayet düşük....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2011 18:08
Tankın ruhu olucak ta işte sadece moss ve anubias la yeni kurulum yapmak gerçekten zor iş,ben de ilgiyle takip ediyorum..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Mart 2011 18:50
Çeşitli sitelerde mevcut, yaklaşık 40 TL civarı....
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 10:18
Yaklaşık 3.ü aya girdiğimiz şu günlerde yeni fotolar aşağıdaki gibidir...Resmen sabır taşı gibi oldum, geçmiş yıllarda kurduğum bitkili akvaryumlarda Glosso, Riccia, Demersum, Cript türleri, Valisinera, Rotala, Ludwigia ile çalışıp hemen bir ayda peyzajı oturtunca bu bana sanki yüzyıl sürüyormuş gibi geldi....
Christmas Mosslar gerçekten çok yavaş büyüyor ve kurulum aşamasında sıfırdan başladığınızda peyzajın kendini toplaması ve algler ile rekabet etmesi zaman alıyor...Tahminimce bir 3 ay daha sonra istediğim seviyeye gelir.
Bir daha kurar mıyım ? Bakalım iyicene oturup da bu kadar bekleyeme değer miymiş o zaman göreceğiz.Önümüzdeki ay ufak bir budamadan sonra artan mossları dallara sarmaya başlayacağım, o zaman biraz daha güzelleşeceğini umuyorum.
Bu arada üstadın mavi karidesler ilk kabuklarını attılar ve şu anda çılgınca üremeye çalışıyorlar, zeminin altında yoğun bir lav taşı topluluğu olduğu için arasındalar pek henüz piyasaya çıkmıyorlar, ama zamanla nüfus iyicene artınca ortalıkta görmeye başlarız, bu gidişle canlılar bu yazın sonunda eklenecekler gibi görünüyor....
Bu arada Moss konusunda tecrübeli olan arkadaşlara sormak istiyorum, mevcut büyüme hızı ve christmas mossların büyüme refleksleri uygun mu?
Bu konudaki görüşlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim...
SAYGILAR
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 16:01
Eline sağlık abi güzel bir tank. Sade, temiz bir görüntü olmuş. Moss'lar co2 katkılı ve yüksek ışıklı ortamlarda çok hızlı gelişebiliyorlar seninkiler biraz yavaş kalmış gibi. Difüzör'ün yeni yeri daha iyi olmuş. Co2'nin tanka daha iyiyayılması, daha uzun süre tankta kalması için o kısımda bir kafa yada dalga motoru kullanabilirsin. Hem sirkülasyon artar hemde co2 her yere daha rahat dağılır. O kısmıda kök yada kayalara saracağın moss'larla gizlersen göze batmaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir