Moli Yavrularım Neden Ölüyor? Acîl


JumbokılıçÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
Kayıt: 03/07/2015
İl: Yurtdisi
Mesaj: 1256
JumbokılıçÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2015 23:23
[QUOTE=Tosbicik]Arkadaşlar 3-4 gün önce doğan moli yavrularımdan hergün en az 1 tanesi ölüyor. Bazıları doğduklarında ölüydü bazılarıysa hiç yüzemiyor beslenemiyordu onlar maalesef öldüler ama sağlıklı olanlar, yem yiyenler, yem için kavga eden yavrulara ertesi gün bir bakıyorum kuyruklarını kısmışlar. Gene yem yiyorlar ama renkleri soluyor bir sonraki günde ölü buluyorum. Ölüleri bulduğumda diğer yavrular onları yemeye başlamış oluyor hastalık böyle bulaşıyor olabilir. 50 küsür yavru var. Yavrulukta duruyorlar geçici olarak ve şimdilik beta yemiyle besliyorum. Isı 24 tü 26 ya çıkardım bugün. Söylediğim gibi kuyruklarını kısık tutuyor bazıları bu bir sorun mu?[/QUOTE]

kuyruklarını kısık tutmaları stres altında olduklarını gösteriyor,belkide yavruların mantarla hiçilgisi yoktu ve sıkıntı başkaydı ? yanısıra yavruları ya boğuyorsun yada çok yem verdiğin halde stres yüzünden yiyemiyor ve ölüyorlar yada suyun ve filtre sistemin kötü ?

bundan sonra ya annelerin içinde olduğu daha büyük kapasiteli ana tankda dipte sık plastik bitki kullanarak doğum yapan balığın ve yavruların yaşamasına elverişli bir ortam oluşturacaksın yada gebe balığı ayrı küçük bir akvaryumda tutacak ve yavru gelişimini orada sağlayacaksın.

ben 120 litrelik tankımda sık plastik dip bitkilerinin altında anne ve yavru balıklar için elverişli korunaklı bir ortam oluşturdum. çok kaliteli güçlü bir iç filtre kullanıyorum.fluval u4 seramik destekli dış filtre sistemiyle çalışan bir iç filtre kullanıyorum bu sayede su ve dip çekimini ayda bir kez yapmam yeterli oluyor.sıcaklık sabit 26 derece.

toplamda 25 balığım var yanısıra şu anda iki düzine yavru mevcut, yavrular dipteki kaliteli yumuşak plastik dip bitkilerinin içinde gizleniyor ve büyüklere yem olmadan palazlanıyorlar.
yavrular için extra yeme gerek yok zaten diğer balıklar için attığın yemler dibe çöküyor ve yavrular bu yemlerle rahatlıkla yetinip serpiliyorlar.bu sistemi oturtmam 6 ayımı aldı ancak başardım. ayrı yavruluğa ayrı tanka hiç gerek yok anneler yavrularla birlikte doğal ortamlarında hep birlikte cümbür cermaat yaşayıp gidiyorlar.

günde bir kez yemleme yap. yemi bir defada suyun üzerine boca etme !

yemi her balığın birer lokma alacağı şekilde az miktarda suya ver. yediklerinde bir fiske daha ve bunu bir kaç kez tekrarla bu arada dibede çökecektir bir miktar yem bunuda çöpçüler vatozlar ve yavrular paylaşacaktır zaten .

akvaryumda en iyi tecrübe kendin deneye yanıla en ideal sistemi oturtman şeklinde olacak. yazdıklarımızdan randıman alabilmen senin de doğru adımlar atman ve bir sentez yapabilmenle mümkün olacak çünkü bu iş kesin ifadelerle yemek tarifine benzemez.[;)]

saygılarımla

Beğenenler: [T]211689,Onur Özer[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

HilalUnalÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/02/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 1563
HilalUnalÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 28 Ekim 2015 14:19
[QUOTE=YesilGremlin]Metilen mavisinin ne ise yaradigi hakkinda bir fikrin var mi surekli kullaniyorsun. Elinden geldigince az kimyasal kullanmaya calis hatta hic kullanma . Tek yapacagin yeni bir akvaryum veya elinde fanus varsa gecici olarak fanusa akvaryumdan su doldurarak yavrulari buraya almakti. Surekli ordan oraya hayvanlari gecirip birde metilen kullaninca hem ana tankin su degerlerini bozup hemde hayvanlara sok yaratmissin. Herneyse bunlar hep tecrube insallah geri kalanlari saglikli sekilde büyür gecmis olsun.[/QUOTE]

Zaten yavruları fanusa almıştım ana tankta müdahale etmedim. Metilen mavisinin ne işe yaradığını biliyorum o yüzden damlattım zaten.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cihan7788Çevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2015
İl: Antalya
Mesaj: 158
cihan7788Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Kasım 2015 16:08
Sen bu metilenle falan uğraşma git bakteri kültürü al yavru tankı yap kendine eski bir suyun olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir