midaslar ne yapıyor?


botkurÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 374
botkurÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Ağustos 2009 22:00

Arkadaşlar midaslarımın kurmu yaptıgını yoksa kavga mı ettıgını nasıl anlarım saygılarımla...Acele cevaplarınızı beklıyorum


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

NumiiÇevrim Dışı

Kayıt: 06/03/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 189
NumiiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 02 Eylül 2009 00:35
Merhaba Burak Bey balıklarınızın kavga edip etmediklerini veya kur yapıp yapmadıkları ile ilgili arkadaşların cevap verebilmesi için öncelikle sizin midaslarınızın ne tür davranışlar sergilediği ile alakalı kısa bir bilgi vermeniz daha doğru olur. Bu şekilde tecrübeli arkadaşlar size yardımcı olacaklardır.
Şöyle söyliyeyim cichlid'lerin hemen hepsi birbirlerine aynı davranışlar sergileyerek kur yaparlar. Erkek dişiyi belli bir bölgeye çekmek için yüzgeclerini açarak etrafında dolanır, yanına giderek titrer eğer dişi hazır değilse onu kovalar sürekli olarak rahatsız eder ve bazı kötü sonuçlar doğabilir.
 
Eğer her iki balıkda erkekse biri diğerine baskınlık kuracaktır midas'larda tabiri cahizse pek fazla geri vites anlayışı olmadığı için bu üstünlük mücadelesi oldukça sert geçer, eger balıklarınız solungaçlarını kabartıp agız agıza kenetleniyorsa muhtemelen her ikiside erkekdir..!
 
Ama söylediğim gibi siz balıklarınızın davranışları hakkında bilgi verirseniz tecrübeli arkadaşlar daha sağlıklı bir şekilde yorumlayacaklardır.
 
Teşekkürler, sağlıklı balıklar :)
Numii2009-09-02 01:28:04

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir