Merhabalar bu hobiye yeni başladım


Eskimo123Çevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2012
Mesaj: 8
Eskimo123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2012 18:22
Bir arkadaşım sayesinde ben de artık sizden biriyim :) Yalnız sorularım olacak

1 metre, bombeli bir akvaryumum var. Şimdilik içine dekor olarak birkaç kaya koyduk.

- Bu akvaryum kaç litre su alır, önce onu öğrenmek istiyorum.

Bir de balıklar hakkında sorularım var. Yunus balığı en az 200 lt. diye okudum internette; ama bizde 1 erkek 3 dişi yunus var. Sorun olur mu, olursa ne yapayım balıkları :) 1 erkek 4 dişi sarı prenses, 3 tane de iceman var. İceman'lerin biri erkek biri dişi. Diğeri de dişi sanırım, bunu nasıl anlayabilirim?

Vatoz almayı da düşünüyorum. Kaç erkek kaç dişi olsun ve akvaryum kalabalık olur mu?

Son olarak kayaları nasıl yerleştirmeliyim ve akvaryuma bitki koymam gerekiyor mu, yoksa bi manası olmaz mı?


Şimdiden çok teşekkür ederim hepinize :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fenerbahçeysf16Çevrim Dışı

Kayıt: 29/05/2011
İl: Bursa
Mesaj: 354
fenerbahçeysf16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2012 19:46
 Akvaryumun kaç litre su aldığını Buradan öğrenebilirsin ; 
http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/hacim.asp

Akvaryumun Yunuslar için ufak kalırsa , Yunusları bir akvaryumcuya sat yada takas et yer,ne sarıprenses , Iceman yada diğer Malawi gölünün Mbuna cikletlerinden al . 

Icemanlerin erkekleri daha koyu renkli , sırt ve alt yüzgeçleri dişiye oranla daha uzun ve dişiden daha büyüktür . Buradan Iceman Cinsiyet Ayırımına bakabilirsin (Resim) http://imageshack.us/photo/my-images/293/aceicisiyethz7cg5.jpg/sr=1

Vatoz alacaksan 1 tane ve büyük al . Küçük Vatozları acıktıklarında yiyyebilirler . 2 Tane alırsan bir tanesi aç kalabilir . Bu yüzden 1 tane almanı tavsiye ediyorum . 1-2 tanede Labio çöpçüsünden alsan atık yemleri yemesi için güzel olur . 


Kayaları yerleştirirken balıkların üzerlerine devrilmeyecek şekilde koymalısın . Kayalarla mağaralar yapmalısın , bu mağaralara erkekler yuva yapacaktır.Akvaryuma bitki koyma , Bitkileri zaten Cikletler koparırlar , Cikletler Sert su balığıdır , Kayalar ve taşlar suyu sertleştirir . Bol kayalık alanlar yap . 

Şimdiden maşallah diyorum  , Akvaryumunu düzenleyince fotoğraflarını bekleriz 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nocommentÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 656
nocommentÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2012 19:48
- Bu akvaryum kaç litre su alır, önce onu öğrenmek istiyorum.
Akvaryumda hacim şöyle bulunur, en*boy*yükseklik 3 değeri çarparsın cm olarak, üç sıfır atarsın, sana litre su değeri çıkar. Tabiki boş hali, eğer taş vs. koyacaksan alacağı su miktarı koyduğun malzemelerin hacmi kadar azalacaktır.

Örneğin; 100x50x60 boyutlarında bir akvaryumun hacmi; üç değerin çarpımı 300000 çıkar, bundan 000 (3) sıfırı atarsan, 300Litre çıkar..

- Bir de balıklar hakkında sorularım var. Yunus balığı en az 200 lt. diye okudum internette; ama bizde 1 erkek 3 dişi yunus var. Sorun olur mu, olursa ne yapayım balıkları :) 1 erkek 4 dişi sarı prenses, 3 tane de iceman var. İceman'lerin biri erkek biri dişi. Diğeri de dişi sanırım, bunu nasıl anlayabilirim?

Akvaryum hacmini bilmiyoruz şu an verdiğin bilgiler yetersiz. Ancak 100cm ise ön cam, fena değil gibi duruyor.. Bence sorun olmaz. İceman cinsiyeti için forumda ilgili başlıklarda "arama" butonunu kullanarak bulabilirsin. Aslında bütün sorularına oralardan cevap bulabilirsin, biraz araştırmak gerek.

-Vatoz almayı da düşünüyorum. Kaç erkek kaç dişi olsun ve akvaryum kalabalık olur mu?

Vatoz alacaksan eğer dişi erkek diye alma bence, Akvaryum yosunlarını temizlemesi için 2 tane orta boy vatoz alırsan yeterli gelecektir. 2 taneyi geçersen kalabalık olucaktır büyüdükçe vatozlar.

-Son olarak kayaları nasıl yerleştirmeliyim ve akvaryuma bitki koymam gerekiyor mu, yoksa bi manası olmaz mı?

Kayaları keyfine göre yerleştirebilirsin, ancak yerleşim yaparken balıklara saklanma yerleri oluşturabilirsen daha iyi olur tabiki.. Baktığın türlere bakan onlarca üye var forumlarda ve akvaryumlarını tanıtan çok kişi var.. O başlıklardan akvaryum tanıtımlarını görerek tasarım konusunda fikir sahibi olabilirsin. Bitkiye gerek yok. 


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Eskimo123Çevrim Dışı

Kayıt: 29/06/2012
Mesaj: 8
Eskimo123Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 29 Haziran 2012 20:23
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Düzenlediğimde de hemen fotoğraf koyacağım teşekkür ederim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir