ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mavigitar
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
17
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Haziran 2010 02:47
Son Ziyaret:
13 Temmuz 2016 15:12
Toplam Mesaj:
113 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Salih BAL
Doğum Tarihi:
12 Haziran 1984
Yaş:
39
İl:
Istanbul
Meslek:
Müzisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Salih BAL

SON 10 MESAJI

75 Lt Bitkili Karma Akvaryumum (güncel Fotolar)
Siyah arka fon kullanıyordum. gene denedim ama çok boğuyor atmosferi bende bu şekilde açık bıraktım. bej renk bir arka fon bulursam anca o şekilde kapatırım.
75 Lt Bitkili Karma Akvaryumum (güncel Fotolar)
Bir kaç yeni bitki ekledim. Ortada ki büyük kayayı çıkardım. Balıklarda bir değişiklik yok.



[IMG]http://i837.photobucket.com/albums/zz293/saxblue/P_20160429_014941.jpg[/IMG][EDIT]mavigitar,2016-04-30 04:36:26[/EDIT]
75 Lt Bitkili Karma Akvaryumum (güncel Fotolar)
Güncel foto

[IMG]http://i837.photobucket.com/albums/zz293/saxblue/f305d5b2-1463-4878-a4b8-abd19133c6f8.jpg[/IMG]
75 Lt Bitkili Karma Akvaryumum (güncel Fotolar)
Yorumunuz için teşekkürler :) Arka fon duruyor zaten biraz böyle göreyim sonra takarım illa ki. Bir kaç bitki daha eklemek istiyorum ama co2 kullanmadığım için ziyan edip moralimi bozmak istemiyorum. Canlı doğuranları hiç sevmiyorum. Tetralara da gıcık olmaya başladım. Galiba yakın zamanda onları çıkartıp biraz daha gelişkin sadece bir kaç tür tutmak istiyorum. 5 tane neon tetra kaybettim kuyruklarından solmaya başladılar sonra tüm renkleri gitti ve öldüler ama hepsi belirli zaman aralıklarında öldüler. Neden öyle bir şey oldu bilmiyorum daha önce böyle birşey e rastlamamıştım.
75 Lt Bitkili Karma Akvaryumum (güncel Fotolar)
Merhabalar,

Belki 5 sene geçti bu hobiden uzak kalalı ve tekrardan akvaryum kurmak istedim.

Şubat ayının başıydı ilk kurulumu yaptım ve yaklaşık olarak 4 veya 5 gün sonra foruma konu açmıştım bir kaç sorunuma cevap arayışım olmuştu ama uzun süre cevap alamayınca sonradan konu karıştı bende tekrardan temiz başlık açmak istedim.

60cm genişliğinde 33 cm derinliğinde 38 cm yüksekliğinde yaklaşık 75 lt hacimde bir akvaryum satın aldım.

Akvaryumu satın aldığım dükkandaki arkadaş oldukça ilgisiz biriymiş bende alışverişi yaptıktan sonra anlayabildim. Çalıştığım yerin komşu dükkanı ama satın aldım aldım alacağıma pişman oldum. Zaten o gün bugündür girmiyorum dükkanına...

Uzun süre ara verdiğim için eksik veya unuttuğum şeyler vardı sağolsun kendiside hiç öneride bulunmadan paketleyip verdi herşeyi kucağıma. Bitkili kuracağımı bildiği halde ne ışıklandırma ile ilgili bir öneride bulundu nede akvaryum zemini ile ilgili...[:(((]

Zeminde hagen kum var sadece başka bir katman koymadım maalesef. 1 adet ısıtıcı ve çift filtreli şelale filtre satın aldım. Şu anda akvaryumdaki bitkiler ise alodea, saz ve kaya dibine ektiğim ismini bilmediğim bir bitki türü daha var. CO2 olmadan ve yetersiz ışıkta dip bitkisi yetişmeyeceğini bu kurulumda boşa para verdiğim dip bitkilerimi kaybederek tecrübe etmiş oldum. Ama parvula deniycem tahmin ediyorum olumlu sonuç alabilirim.

Akvaryumdaki balık türlerim ise 18 adet neon tetra, 1 adet altın gurami, 2 adet ramirezi, 4 adet adını unuttuğum turuncu renkte tetra türü, 2 adet çöpçü ve 2 adet vantuslu sae.

Işıklandırma ise 2 adet Sylvania Grolux T8 15w 43,8 cm lik florasan. Işıklandırmanın eksik olduğunu düşünüyorum. Ikea tertial masa lambasını gördüm geçende forumda bir arkadaş kullanıyormuş acaba ondan 2 adet alsam ona takılabilecek ampüller bitkiler için uygun mudur?

Henüz co2 kullanmadığım için başka tür bir bitki eklemek istemedim. Ama yakın zamanda kesinlikle almak istediğim parvula var. Parvula bu ışıklandırma ile sizce yetişir mi?

Aşağıda ilk kurulumdan sonra değişiklikleri sırasıyla ekliyorum. Yorumlarınızı eksik etmeyin. Özellikle verdiğim bilgiler doğrultusunda bu mevcut kuruluma mantıklı bitki tavsiyelerinizi alabilirim.[:3]

Eksik bilgi ve eksik ekipmanlarla ilk başarısız kurulumum
[IMG]http://i837.photobucket.com/albums/zz293/saxblue/P_20160205_104723.jpg[/IMG]

Sonrasında canımı sıkan detaylar ve galiba su bitkisi olmayan o ince yapraklı çim gibi bitkinin nokta nokta kararmaya başlaması. (bu akvaryumcular insanı hobiden soğutur yeminle)
[img]http://i837.photobucket.com/albums/zz293/saxblue/P_20160206_220610.jpg[/img]
[img]http://i837.photobucket.com/albums/zz293/saxblue/P_20160206_220629.jpg[/img]
[img]http://i837.photobucket.com/albums/zz293/saxblue/P_20160206_220640.jpg[/img]
[img]http://i837.photobucket.com/albums/zz293/saxblue/P_20160206_221541.jpg[/img]
[img]http://i837.photobucket.com/albums/zz293/saxblue/P_20160206_221631.jpg[/img]
[img]http://i837.photobucket.com/albums/zz293/saxblue/P_20160206_221638.jpg[/img]

Sonra yati kökü denen illeti çıkardım akvaryumdan çünkü suyun kalitesini bozdu ve her bir yanı pamuksu bir tabakayla kaplandı. Planlı bir kurulum olmayınca herşey karışıyor kesinlikle. Bu aşamada biraz karışıktı herşey çünkü moral iyice gitti. Kökü akvaryumda çıkardıktan sonra elodea ve saz ekledim sonra o ince yapraklı bitkiyi çıkardım. Bitkilerin geliştiği görmeye başlayınca sonra hepsini grup olarak dikmeye karar verdim.
[IMG]http://i837.photobucket.com/albums/zz293/saxblue/P_20160219_232947.jpg[/IMG]

43 gün sonra... Elodea ve sazlarda ciddi gelişme var. Özellikle elodea ların gelişmesini bekliyorum bu sebeple biraz aralıklarla diktim. Budayıp tekrar yeni kökler çıkardıkça gruplar halinde dikeceğim ve fonu tamamen elodea kaplamayı planlıyorum.
[img]http://i837.photobucket.com/albums/zz293/saxblue/15.03.2016%202.jpg[/img]

50 gün sonra şu anki güncel hali. Arkada siyah fon vardı kablolar vs görünmesin diye kullanmıştım ama arka taraf açık olunca daha ferah bir görüntü oluştuğunu düşündüm ve siyah fonu çıkardım.
[img]http://i837.photobucket.com/albums/zz293/saxblue/22.03.2016.jpg[/img]

Şu andaki eldeki ekipmanı düşünerek bitki ve dizayn ile ilgili yorum ve önerilerinize açığım.[:)] Saygılar[8)]

[:nazar:][:nazar:][:nazar:][EDIT]bjkalley,2016-04-21 15:52:18[/EDIT]
Tamamen Değişen Akvaryumum
Sade ve hoş olmuş. Bende yaklaşık 75 litre hacminde 60 cm genişliğinde bitkili akvaryumum var. 2 adet kapak var ışıklandırma için ama yetmiyor. Bende bu masa lambasında 2 adet alsam ışıklandırma ihtiyacımı karşılar mı? Ve buna takılan ampüller bitkiler için uygun mu?
Malawi'den Bitkili Akvaryuma Geçiş.yeni Resimler
Akvaryumunuz çok hoş olmuş gerçekten beğendim. Bence de bir dip bitkisi çok yakışır parvula çok iyi olur. Uzun ömürlü sağlıklı hobiler dilerim.

Sizden bir ricam olacak ışıklandırma tertibatınızın bir fotoğrafını çeker misiniz? Benim akvaryumumda ışıklandırma eksiğim var ışıklandırmanız gayet yeterli duruyor fikir sahibi olma açısından görmek istedim.

Sonunda Bitkili ;d
İlk bitkili akvaryumum için kum alırken cebimdeki para yetmeyince en ucuz olan sizinkine benzeyen siyahlı beyazlı neredeyse çakıl gibi bir kum almıştım. Herkes kumun uygun değil dedi gören herkes ama ben o kumda öyle verimli bitki yetiştirdim ki inanamazsın. Bence bir sıkıntı yok filtre göremiyorum fotoğrafta filtre yoksa sadece filtre ile kurulumu tamamlayabilirsin. Ayrıca Elodealar çok arsız bitkilerdir. Çok çabuk büyürler hızlı köklenirler. Çok uzayanları kesip, kestiğin yerden tekrar dikebilirsin onlarda 1 hafta gibi bir sürede neredeyse diktiğinden 2 katı boyuna çıkacaktır. Hayırlı olsun [:)]

Ayrıca ufak bir eleştirim olacak forum ile ilgili umarım başlığını gereksiz yere meşgul etmem ama gene sizide ilgilendirecek durumlar var bu eleştirim içinde.

Örnek vermek gerekirse; ilk defa akvaryum hobisine merak saran biri bu forumu görse ve dese ki biraz bilgilenelim sonra akvaryum kuralım sorun yaşamayalım ve forumda okumaya başlasa... Forumun genelinde bulunan bilgilerin %10 u kadarı (üyelerin yazdığı) işine yarar ve gerisi tamamen kafa karıştırır nitelikte. Ve bu kafası karışmış akvaryum meraklısı ben en iyisi bu işe girmiyim der. Gerekli bilgilerden daha fazla buradaki akvaryum sevdalılarının tamamen kişisel ve hiçbir dayanağı olmayan bilgileri arasında kaybolup giderler. Özellikle CO2 ile ilgili bilgi almak istedim forumdan... nasıl kullanılır, ne kadar kullanılır ve sürekli kullanmak gerekir mi? gibi sorulara hiçbir mantıklı cevap bulamadım. Satıcıların ticari kaygıları yüzünden insanlarda şaşırmış durumda herkes başka bir şey söylüyor çünkü. Akvaryumcular elindeki malı satabilmek için gerekli olmayan bir çok şeyi öneriyor bu ürünü satın alan hobici aldığı bu yanlış bilgiyi burada yazmaya başlıyor sonra çıkıp başka biri o öyle olmaz yanlış almışsın bunuda alman lazım diyor bu mevzu uzayıp gidiyor.

Çok konuştum kusura kalmayın. Tekrar hayırlı olsun[:nazar:][:nazar:][:nazar:]
Yeni Kurulum 70 Lt Bitkili Ama Sorunlar Var Yardım
[QUOTE=Semihhh]Çürüyen uzun yapraklı bitkiler ,su altı bitkisi değil.tahmin ettigin bitkiye benziyo ama o kesinlikle degil. amazon kum tavsiye ederim. katman olarak killi kum ,nefes almasi icin dip cakılı ve kaliteli gübre kullanmaknı tavsiye ederim, ışık periyodlarını bilmen lazım ,çok önemlidir. eger bitki konusunda cok tecruben yoksa, anlayan tecrübeli birilerinde yardım almalısın.[/QUOTE]

Siz bu işlerden anlıyorsunuz galiba, ışık periyodları konusunda yardımcı olabilirsiniz?

[QUOTE=saguraki16]Kendi akvaryumum 40 litre ben toplamda 32w ışık kullanıyorum. 1 tane aquastar veya 1 tane daha grolüx eklersen daha rahat edersin kafanda soru işareti kalmaz. Bu arada cuba için co2 sistem daha iyi mayalılar dengesiz veriyor co2 yi. Dip çekimine gelince büyük dip çekimi hortumlarıyla yapma o işi bildiğin ufak hortumlarla yap ( bu mayalı co2 de hava taşı veya difizör u bağladığın ince hortum) kıyı köşeyi istediğin gibi yaparsın. Bitki üstlerinide yapacaksan dikkatli yapmalısın.[/QUOTE]

Birkaç güne co2 sistemi alacağım galiba... çünkü tatmin olamadım bu haline. Ufak tüplü dolumu olmayan tüpler var 2-3 ay dayanıyormuş bir tüp. Ucuza ondan alacağım akvaryumcumdan konuştum onunlada bakalım nasıl olacak.


Biraz değişiklik yaptım. Mangrow kökü ekledim. Bitkileri toplu diktim böyle daha iyi oldu. Bu arada telefonumun kamerası o kadar kötü çekiyor ki fotolarda akvaryum çok kötü gözüküyor. Halbuki öyle değil [:D]
[IMG]http://i837.photobucket.com/albums/zz293/saxblue/edit%2029.02.2016.jpg[/IMG]
Yeni Kurulum 70 Lt Bitkili Ama Sorunlar Var Yardım
[QUOTE=saguraki16]Önemli olan ışıklar ve co2. Işık sisteminiz nasıl? Birde mayalı sistemi devamlı yapabilirsin ama uzun vadede hem çok uğraş hem çok masraf. Benim tüpü 2 ayda bir dolduruyorum 5tl ye. Başta alırken fiyatı yüksek olsada zamanla kendini telafiediyor.[/QUOTE]

1 adet Sylvania Grolux T8 15w 43,8 cm var diğeride aynı marka ama ne modeli olduğunu hatırlamıyorum. Yani toplamda aynı watt değerlerinde 2 adet florosan kullanıyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.