ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emrekülahlı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Şubat 2010 20:45
Son Ziyaret:
30 Kasım 2013 23:59
Toplam Mesaj:
30 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emre külahlı
Doğum Tarihi:
05 Ekim 1989
Yaş:
34
İl:
Manisa
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

emre külahlı

SON 10 MESAJI

Şerit led karmaşası
Kumunuz nedir silis kum mu?demersumları tutturmanız yeterli nereye olursa keyfinize kalmış,ben ısıtıcı vantuzlarını kullanarak yan camlara tutturuyorum hoş duruyor.Kuma dikme işleminide köklerin saçaklarını iyice kısaltarak ve 3 cm kadar derinliğe yaparsanız sorun olmaz.
Şerit led karmaşası
Ledlerin silikonlu olması bir işe yaramıyor zaten benim aldığım 1 metre normal led artık ışık yaymıyor neredeyse buharı çekiyor çünkü ledler görünmez hale geliyor..Buhar camıyla birlikte normal led daha yararlı ve uzun ömürlü olur sanırım.Tankınızda bitki var mı peki şimdi?
Şerit led karmaşası
AYnen bende öyle yaptım marka falan hiç sormadımBig%20smileBir kaç çeşit vardı bende aydınlatması en kuvvetli olanı seçtim 3chip olduğunu biliyordum tabi daha önceden biraz arştırma yapmıştım.İnternet üzerinden satış yapan yerler görmüştüm araştırırken fakat güvenemedim ve aynı fiyata bulunduğum yerde şans eseri denk geldi zaten.Her geçen gün led çeşitleri artıyor sanırım bir yıla kalmaz aradığımız çeşitleri bulabilcez elektrikçi vb. yerlerde.
Şerit led karmaşası
Metresinde 60 adet led bulunuyor.renk kombinasyonunu sağlamak konusunda haklısnız ben ışığa fazla ihtiyaç duymayan bitkilerle başlamak istiyordum ama subulatayla zeytini de denemek istedim.Bu bitkiler de az ihtiyaç duyuyor ama ledler gerçekten yeterli değil.benimki deneme amaçlıydı sıradaki denememi power ledlerle yapmayı düşünüyorum renk kombinasyonunu sağlasanızda bitkiler sağlıklı büyümez bundan emin olabilirsiniz.Power ledlerin kelvin değerleri bitkili low tech tanklarda yeterli olur yerine ve bitkisine göre,araya rgb ledlerin mavi kırmızı ve gün ışığıda eklendiğinde başarılı olacağını tahmin ediyorum.
Akvarist
Sahip olduğu akvaryumları hep dar gelendir...
Low tech akvaryum ..
Litre sınırı yok, moss türleriyle başlaman uygun olur.Forumda arama yapıp bilgi toplamalısın ve bitkiler bölümünden türleri bularak hangi koşulların gerektiğini öğrenebilirsin.
Şerit led karmaşası
Selamlar bende 3 chip led i bitkili akvaryumda kullanıyorum beyaz ağırlıklı olarak gün ışığı ve mavi karışımı uyguladım low tech te gayet yeterli oluyor tabi bitkiye göre de değişim gösteriyor.Ben subulata,cobomba,zaytin,saz ve tilki kuyruğu olan tankta kullanıyorum zeytin haricinde hepsinin durumu normal.Zeytinde de yeni filizlenmeler var fakat sağlıklı değil,sanırım ışığın yetersizliğinden kaynaklanıyor.O yüzden bitki seçimi de önemli biraz.Buyrun tankımın tanıtım linki ve yeni fotoları umarım yardımcı olur. 
led sistemi bu şekilde
bunlarda bitkilerin ilk eklendiği ve son hallerinin fotoları.
Hobideki en komik anınız.
Dış filtreme zeolit ekliycektim tabi hobide yeniyim filtreye ilk mudahalem olcaktı.filtrenin hortumlarını söküp taşımak zor geldi bende altına bir leğen koydum,dökülen su en fazla leğeni doldurur diye düşündüm.fitrenin kapağını açtım ve leğenin dolup odayı su basması 30 sn sürdüBig%20smileo an sinir krizi geçirdim ama şimdi kahkahalarla gülüyorum hatırladıkça.
arka fon yerine camı boyamak..
Arkadaşlar bitkili canlı doğuran tankıma arka fon düşünüyorum cama yapıştırmak değilde camı boyamak nasıl olur?cam boyalarıyla iyi sonuç alınır mı deneyen arkadaşlar varsa yardım bekliyorum saygılar.
Anket ..akvaryumunuzda
Lepistes,siyah moli,silver moli,plati,cüce gurami,cüce vatoz ve komando çöpçü.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.