ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mahmuthanevi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Şubat 2006 10:54
Son Ziyaret:
08 Şubat 2018 14:36
Toplam Mesaj:
25 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
mali müşavir/ uluslararası kalite uzman
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mahmut Hanevi
İstanbul

SON 10 MESAJI

mücevher balıgımdaki hastalık

İlk önce geçmiş olsun.Bu hastalık benim 9 erişkin mücevheri bir hafta içinde öldürdü içinizi karartmak istemem ama gerçekten zorlu bir rahatsızlık akvaryumum karmaydı fakat diğer türlere bulaşmadı.Benim cözümüm ki 5 adet mücevher kurtara bildim.-sera baktopur ile balığın hasta bölgesini banyo yaptırın.Tekrar geçmiş olsun.

4 aylık emek ( balık sarayı )+ 4resim daha
 Muhteşem olmuş biz burada arkadaşlarla bakarken keşke balık olsak dedik yani bu muhteşem eserin içinde yaşamaya talibiz tebrikler...
Yeni doğanları nasıl beslemeliyim?

 Sevgili arkadaşlar yavru balıkları nasıl beslemeliyim? bana yardımcı olursanız sevinirim.

Daha önce bir defasında 100'e yakın yavru sahibi oldum 2 gün sonra bir kuru yem parçasını ufalayarak sularına karıştırdım.Ama 6 saat içinde hepsi öldü.Tekrar böyle kötü bir durumla karşılaşmamak için yardımınıza ihtiyacım var.Teşekkürler.

mahmuthanevi2006-11-11 19:56:43
Kapak Yapımı ( Yeni Foto Eklendi )

   Uğur bey çalışmalarınızda başarılar dilerim.Gerçekten insanın önlerine sunulan maliyetleri kabul etmeden kendileri bir şeyler üretmesi oldukça cesur ve mantıklı bir hareket.

    Size yardımı olurmu bilemem ama ben bauhaus ta çok hafif bir tahta malzeme görmüştüm Mdf ve Suntadan çok çok hafif bir malzemeydi öyle yumuşaktıki elle bile ezile biliyor karton kadar hafifti ama adını hatırlıyamıyorum malesef.Sanırım bu sizin için daha uygun bir malzeme olur düşüncesindeyim.

    Unutmadan ay ışığı olarak daha önceden sitede yapılmış çalışmaları incelemenizi tavsiye ederim ben buradaki çoklu led lamba projesini uyguladım şuan çok memnunum elektirikçiden kolaylıkla buluna biliriyor. 

    Bir soruda ben sorsam bu tahta malzemeler nem yüzünden çürümez mi?  

    

Sump için yardım

Mustafa bey ve Akın bey sizlere ilginiz için çok teşekkür ederim.Verdiğinz bilgiler ışığında biraz daha araştırma yapmalıyım.Konu ile ilgili diğer arkaşlarımızında fikirlerini ve bilgilerini almak beni çok mutlu edecektir.saygılarımla...

 

 

Sump için yardım

  Arkadaşlar sonunda kule tipi bir sump filitre yapmaya başladım. Fakat akvaryumun camını camcı delemiyeceğini söyledi. Söküp fabrikaya gitmesi gerekiyormuş bende bu fikre pek sıcak bakmadım.Şimdi sorumdan önce birkaç veri veriyim Akvaryumum 100*60h*35 8mm. Sumpum 30*45h*30 6mm boyutlarında.Kullanılacak kafa motoru 106 lık atman saatte 2.5 ton su kapasiteli.

1.Sorum camı delmedende yapacağım sistemim efektif ve verimli olurmu?Ve kirli su tahliye hortumunu aynen dış filitre hortumu gibi koymayıdüşünüyorum bu problem yaratırmı?

2.Camın sökümeden deline bilmesinin bir yolu varmı?

İlgi ve Alakanıza Çok Teşekkür Ederim.Saygılarımla...

sump kurulumunda yardım
Bu malzemeleri nereden elde edebilirim bende 30*30*40 lık bir sump yapmak istiyorum fakat işin içinden çıkamadım bir türlü yardım ederseniz sevinirim.Teşekkürler...
Kusura bakmayın!Ama Sump ?

Teşekkürler Selman bey kısa ve gayet cesaret verici olmus yani bu ölçüler için ben geniş su girişi düşündüm fakat taşmadan oldukça korkuyorum başka bir tavsiyeniz varsa çok makbule geçer.

Kusura bakmayın!Ama Sump ?

Sevgili arkadaşlar bende sizlerden bu konu ile ilgili tam yardım isteyecektim ki Atilla beyin konusunun da benimle ilgili olduğunu gördüm şimdi müsadenizle bir kaç soruda ben sormak isterim.

İlk önce ben 30*30*35h lık bir sump yapmak istiyorum bunu bir camla ikiye bölüp bir tarafında filitre malzemeleri bir tarafınada su pompasını koymayı düşünüyorum. 

soru 1 bulduğum powerheadler 2.5 ton su ceviren kuvvetli motorlara sahip ya haznede su kalmazsa bu sorun yaratmazmı? ve cözümü nasıl olabilir.

soru 2 Elektirik kesilmesinde su dışına taşmaz mı?

İlk defa yapacağım için yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler... 

 

Dev anubiaslarım

 Selman bey paslı civi balıklar icin bir sorun olurmu?  benimde bazı bitkilerde erimeler yosunlanmalar oluyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.