ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
axicocuk2009
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ocak 2010 17:53
Son Ziyaret:
31 Ekim 2010 14:59
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozan Köseoğlu
Doğum Tarihi:
23 Haziran 1980
Yaş:
43
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ozan Köseoğlu 29

SON 7 MESAJI

Akvayrumda eğim var, sizce sıkıntı olur mu?
Ali bey söylediklerinize katılıyorum fakat kendimi şu konuda ifade edemedim doğrusu :) Zemindeki 1 derecelik bir eğimin 50 cm bi akvaryumla 1.50 bir akvaryumda sağladığı eyim aynı olmaz. Demek istediğim tamamen bu konu üzerineydi. Gelelim risk konusuna. Eğer eğim önden arkaya (veya arkadan öne) ise durum çok fazla tehlikelidir ve sorun çıkarması kaçınılmazdır. Fakat akvaryumun sağı ile solu arasında 2 cm oynaması sizce cidden çok tehlikeli sonuçlar doğururmu ? (14 mm cam ile) Ayrıca eğim tabiiki yerle alakalı akvaryumun boyunu sadece şunun için söyledim : 50 cm bir akvaryumun 1 derece eğimden etkilenmesiyle 5 metre bir akvaryumun 1 derece eğimden etkilenmesi herkesin gayet açık fikridirki aynı etkide olmaz. Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir :) Cevap için teşekkür ederim. SaygıLar...
Akvayrumda eğim var, sizce sıkıntı olur mu?
ARkadaşlar tekrar yazma ihtiyacı hissettim. Hava yapma konusu sanırım yanlış anlaşıldı. Bu konuda arkadaşlar kusuruma bakmasın. Gelelim beni rahatsız eden konuya. Akvaryum yamukluğu illaki bir problemdir. Sağlıklı bir kurulumdur demedim zaten. Fakat benim kafama takılan sorun şu. Size soruyorum akvaryumda eğim var demiş arkadaş.
1. Akvaryumun eğiminin boyla hiçbir alakası olmadığınımı düşünüyorsunuz gerçekten ?
2. Sizce gerçekten 2-3 cm lik bir eğim ile akvaryum patlarmı ?
3. Cam kalınlığının hiçbir önemi olmadığı söyleniyor buna katılıyormusunuz ?
 
Bu konuları sadece burada tartışılsın herkes fikirlerini söylesin diye yazdım. Umarım yanlış anlaşılmamışımdır.Herkese Saygılar...
Akvayrumda eğim var, sizce sıkıntı olur mu?
Hiçbir problem yaratmaz size. Rahat olabilirsiniz. Ayrıca nedendir bilmiyorum ama bu konularda nedense herkes ayrı bir havaya giriyor. Arkadaşım ne güzel yazmış akvaryum 1-2 cm eğimle duruyor diye. Bunun önden yandan sağdan soldan ordan burdan olması ne farkeder size sorabilirmiyim Gürkan Bey ? Zaten 1.50 boyu olan bir akvaryumda 2 cm oynaması bence gayet normaldir. Ayrıca camın 14 mm kullanılması bu eğimi 3-4 kat daha sorunsuz yapıyor. 
Bu filtre için görüşleriniz ? (Video)

Proje çizimine hayran kaldım :)) Ellerinize sağlık ...

para harcamadan dış filtre yaptım resimli
Filtreleme sisteminde uzun süredir kullandığım bir malzemeyi sizinle paylaşmak istedim. Restoran tarzı yerlerde aşçıların kafalarına taktıkları kullan at bonelerden aldım. Bir tanesini 8 parçaya bölüp 60 cm civarında hortumun ucuna lastikle taktım. Diğer ucunu kafa motorunun su çıkışına bağlayıp kafa motorunu tabana yakın bir yer taktım. Hortumun diğer ucu diğer taraftan yine akvaryumun içine gidiyor. Kafa motorunu fişe taktım ve temizliğe bu kadar katkısı olduğunu görünce şaşırdım doğrusu :) Her akşam hortumun ucundaki boneyi değiştirerek müthiş düşük bir masrafla filtreleme yapıyorum. İlgilenen arkadaşlarla paylaşmak istedim.
Akvaryum Işık tesisatı ile ilgili
Söylediğiniz ebata 2 adet florasan yeterli gelir. Size tek önerim İkinci balastı alırken mutlaka elektronik balast almanız olacaktır.
akvaryumda buhar kaçmasını azaltma
Bende MDF den kapak yaptırmıştım. Arada buhar camı olmasına rağmen kapak nem kaptı ve şişip kabarma yaptı. İşin daha kötü yanı kabaran yerlerden pembemsi bir toz çıkıyor. Sizin akvaryumda bunu düşünürsek o toz devamlı akvaryuma akacak ve bunun hiç sağlıklı olmayacağı düşüncesindeyim. Eğer illa onu kullanacağım diosanız boşlukları cam macunu ile ayarlayıp üstüne oto cam filmi çekebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.