ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
murder2003
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Ekim 2009 23:33
Son Ziyaret:
21 Kasım 2010 15:06
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ilker Atilgan
Doğum Tarihi:
29 Temmuz 1985
Yaş:
38
İl:
Mugla
Meslek:
Turizm
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İlker Atılgan
120 x 50 x 60(h) Frontosa
100 x 50 x 50(h) Arowana
100 x 50 x 50(h) Brichardi

SON 10 MESAJI

Frontozalarımı şehir dışına götürmek istiyorum ama
En guzeli pilli motor ile tasimak. Marmariste yasiyorum ve balik bulmakta cok zorlaniyorum. Golcukten otobus yolu ile calvus yawrulari aldim. Istanbuldan yine balik aldim. Hatta bir kac gun bidonda yasadilar ve daha sonra marmarise geldim. Izmirden arowana getirdim. Kisacasi en etkili yontem balik sayiniza gore 5 lt ya da 19 lt lik bidon ile birlikte pilli motor kullanmak. 
Elma Salyangozları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Herkese merhabalar

Cok guzel bir konu acilmis ben de kendi tecrubelerimi anlatayim istedim. Elma salyongozlarimi ilk basta malawi tankima koydum. Aldiktan sonra bir kac tane fire verdim ancak daha sonra hic kayip yasamadim. Malawi tankimda sari prenses ve yunuslar vardi. Ta ki filitrem bozulup durana kadar. Sabah saglam biraktigim filitrem bozulmus ve baliklarim da havasizliktan olmuslerdi. Bir sure sogudum. Aradan gecen 1 aydan sonra 120 x 50 x 60 lik tanganyika tanki kurdum. Bu tanka 20 adet yawru gold head ve black camerun calvuslarla birlikte, 6 makrakanta, 4 frontosa, 7 leleupi, 6 albino cuce ve cuce vatos ve 10 - 15 civarinda da elma salyangoz koydum. Tankimi kurduktan sonra 2 frontosami bilmedigim bir nedenden dolayi kaybettim. Aradan 1 ay kadar sonra da leleupilerim de siyahlasma basladi ve gideremedigim bu hastaliktan dolayi da 5 leleupimi kaybettim. Cok sukur calvus yawrularimda hic sorun yasamadim. Tabi bu sirada ufacik olan salyangozlarim ceviz kadar oldular. Icerisinde makrakanta olmasina rahmen hic salyangoz kaybetmedim. Gerci salyangozlarim makrakantalarimdan daha buyuk muhtemelen bu yuzden yem olmadilar. :) 3 hafta once ilk once cuce vatoslarim yumurtladi. Saglikli 18 tane yawrum oldu. Dun gece de salyangozum, akvaryumunun uzerinde kapak arasinda cam damlaligim olmasina ragmen namussuz nereden ciktiysa yukari cikmis ve kapaga yumurta yapmis. Ben de yumurtalari aldim straforun uzerine koyarak suyun uzerine biraktim. Saniyorum 1 ay sonra guzel yawrularim olacak. Tabi ben askerde olacagim icin goremeyecegim ama dondugumde kocaman baliklarim ve 1 akvaryum dolusu salyangozum olacak :)) Bu sirada salyangozlarimi da salatalik ile besliyorum. Makrakantalarim bile o kadar cok sevdiler ki salataliklari yerken kirt kirt ses cikartiyorlar :)
Leleuplimde ki Hastalik
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Agiz ve sirt cevresinde deride siyahlasma meydana geldi

Akvaryum Kapasitesi (litre): 350 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 20 yawru calvus, 2 frontosa, 5 makrakanta, cuce vatos ve salyangozlar

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): ph 8, sicaklik 27

Filitrasyon: Dolphin 1600 ve resun 1200 ic filitre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Tam teshis koyamadigim icin 5 leleupimi kaybettim ne yazik ki. Yardimlarinizi rica ediyorum :((
Anaç Gold Headler Hakkında

Recep Bey

Balıkları yerinde gördüm ancak boyları için kesin bilgi vermek biraz zor. Sanıyorum 8 - 10 cm civarındalar. Açıkçası calvus hayranıyım. Ancak verdiğim paraya değip değmeyeceğini ben de bilmiyorum. Bana 2d 1e için 250 TL dedi. Değer mi değmez mi üstadlar siz söyleyin.
 
Benim en büyük kaygım balıkların belli bir yumurta dökmesinden sonra yıpranıp yıpranmadıkları. Balıkları alır 2 ay sonra yumurta dökmezlerse ben de yaptığım masrafla kalırım.
murder20032009-11-04 17:41:49
Anaç Gold Headler Hakkında
Arkadaşlar merhabalar
 
Yawru balıklarımı aldığım üretici, elinde ki anaç 2d 1e gold head calvusları satmak istiyor. Balıkları gittim kendi yerinde gördüm. Balıklar 30 - 40 günde bir balık göküyorlar. Bildiğim kadarıyla 6 - 7 batum yumurta döktü. Acaba almak sizce mantıklı mı değil mi? Ya da bu tip durumlarda neye dikkat etmek gerekir ustaların yorumlarını bekliyorum... Açıkçası birazcık da ticari olarak olaya bakmaya çalışıyorum. Yawru aldıktan sonra sağa sola satmayı planlıyorum sizce değer mi???
 
Herkese şimdiden teşekkürler
Tanganyika Akvaryum Kurulumu
Sinan Bey & Soner Bey
 
Anaçları almayı ciddi ciddi düşünüyorum. Ancak sorum şu, balıklar belli bir batumdan sonra zarar görmeye başlıyor diye birşey duydum. Balıklar 30 - 40 günde bir 100 -150 arası yumurta döküyorlar. Acaba bu balıkları almak mantıklı mı? Açıkçası ben biraz da ticari açıdan bakıyorum. Yawrularımı 5 - 6 ay sonra satma fikrindeyim.
 
Yorum ve yardımlarınızı rica ediyorum...
Tanganyika Akvaryum Kurulumu
Melih Bey & Levent Bey
 
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum. Tanganyika kurmadan önce çok araştırma yaptım acaba hangi balıkları beslesem diye. Frontosa, tropheus ya da amerikan cichlidleri. En sonunda calvus a karar kıldım. Bunları da yawru almak istedim. Aralık gibi askere gidiyorum. Mayıs ortası geri döneceğim. Bu sırada bizimkiler ilgilenecekler. Kocaelinde bir ev üreticisinden balıklarımı temin ettim. Şimdi elinde ki Gold Head 2d 1e anaçlarını satmak istiyor. Bildiğim kadarıyla 6 - 7 batum aldı ya da almadı. 30 - 45 günde bir de sürekli yumurta döküyorlar. Acaba bu anaçları almak doğru olur mu?
 
Teşekkürler
Bitkilerimde ki Delikler
Burkay Bey
 
Teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgi için. Peki şu anda tankımda  3 - 4 cm lik calvus yavrularım war. Bu vereceğim ilaç yavrularıma zarar vermez değil mi? Çünkü son zamanlarda yeni aldığım frontosalarımdan 2 tanesi öldü.
Bitkilerimde ki Delikler
Arkadaşlar merhabalar
 
Forumda baktım ama ya ben göremedim ya da gerçekten konu açılmadı. Limon yaprak anubiaslarımın yapraklarında delikler oluşmaya başladı. Acaba sorun ne ve nasıl giderebilirim?? T
 
Herkese şimdiden teşekkürler
Tanganyika Akvaryum Kurulumu
Arkadaşlar Merhabalar
 
Malawi den sonra, 120 x 50 x 60 (h) yeni yaptırdığım akvaryumuma tanganyika kurmaya niyetleniyorum. Aklımda 10 - 15 kadar (2 - 3 cm) black calvus koymak var. Calvusların yanına başka ne koyabilirim? Ya da calvus yerine cüce cichlidslerden maskeli bricardi, kribensis, dafrodil vb. mi yapsam?
 
Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum....
Hepinize şimdiden teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.