ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
By_KadircaN
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
32
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Eylül 2009 18:53
Son Ziyaret:
25 Mart 2022 04:25
Toplam Mesaj:
296 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadircan Kurt
Doğum Tarihi:
07 Aralık 1995
Yaş:
28
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Flowerhorn-Carpinte-Tetracanthus Kuba-Parachromis Loisellei-Vieja hartwegi-Parachromis managuensis-Jack Dempsey-Green Terror-Zebra

Kadircan Kurt

SON 10 MESAJI

Beta Yaşam Alanı Uygun Mu
[QUOTE=sohtorik]Anubiasın neden uygun olmadığını anlayamadım,küçük hacimde geniş yapraklı bitki yaşamaz diye bir kural mı var[/QUOTE]
Herhangi bir kural yok yaptığımız hobi canlıları olabildiğince ihtiyaçları doğrultusunda beslemektir sadece. Neden uygun olmadığı konusuna gelirsek ise yukarıda ki yorumlarda da belirtildiği gibi anubiasın kuma gömülerek değil bir kütük veya kayaya sardırılarak beslenmesi gerekir. Bu hacimde bir akvaryumda, bu büyüklükte bir anubiası bir kayaya veya kütüğe bağlayarak beslemekte çok zordur ki bitki su seviyesine kadar yükselir hatta dışarı çıkabilir ikinci husus ise ışık konusu anubias yoğun ışığı seven bir bitki değildir ışığa bu kadar yakın konumda bulunduğunda uzun vadede yapraklarında yoğun yosunlaşma başlayacaktır yeni gelen yapraklar sararacak bitki sağlıklı olmayacaktır bunun akıntıyla bir nebze önüne geçilebilir fakat bu hacimde yeterli akıntı oluşturmak zor ve ayrıca bu akıntı beta içinde uygun değil. Anubias dayanıklı bir bitkidir belirli bir süre bu şartlarda yaşamını sürdürebilir fakat sağlıklı olmaz nihayetinde. Böyle bir büyük anubias yerine anubiasın küçük türleri bakılabilir petite gibi.

[QUOTE=ygolpek][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/227885/221120201539391.jpg[/IMG]
Bu bitkileri beğendım bide bu siteden hindistan cevizi alip testiği çikaracağim bide şelale motor dusunuyoeum babamın 100 l akvaryumuna koyacağim bitkiler buyudukçe teşekkurler hepinize bide dere kumu alacağim çarşiiya indiğim zaman @Nihat Taşçı @Beta_balik @giyotyn
[/QUOTE]
Beğendiğiniz bitkilerin isimlerini internette araştırarak almanızı öneririm çünkü bitkilerin farklı ihtiyaçları olabilir bazı bitki türleri yüksek ışık ve co2 isteyebiliyor tavsiyem bakımı kolay bitkilere yönelmeniz. Kum olarak dere kumu,silis,hagen göz zevkinize hitap eden bir kum alabilirsiniz az miktarda kuma ihtiyaç duyduğunuzdan çok bir masraf olmayacaktır şimdiden hayırlı olsun.
Eş Tutan Balıkları Nasıl Anlarım?
Akvaryum henüz yeniyse balıklar stres durumunda olup saklanıyor olabilirler bu durumda eşler varsa bile anlamak biraz zor olabilir. En sağlıklısı biraz zaman tanıyıp gözlemlemeniz olacaktır eş balıklar bir bölge edinip o bölgeden diğer balıkları kovalarlar yumutlama bölgesi oluşturabilmek için örnek olarak bir video bırakabilirim. Karın bölgesi iyice kızarmış bir dişi ile erkek bir bölgeyi tutmaya başlarlarsa çift olduklarını anlayabilirsiniz.
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=MVl-hbKj6-o[/VID]
Beta Yaşam Alanı Uygun Mu
Merhaba, öncelikle kumunuzu değiştirmenizi öneririm boyalı taşlar zamanla salınım yapacaktır doğal görünümlü bir kum hem daha güzel görsel oluşturacak hem de balığınız için sağlıklı olacaktır. Bitki konusunda ise soldaki bitki anubiası çıkartmalısınız o akvaryum için uygun değil onun yerine daha ufak kuma ekerek bakabileceğiniz bitki türleri alabilirsiniz. Yem olarakta bettalar için üretilmiş çeşitli markalarda yemler mevcut internet üzerinde aratarak bulabilirsiniz onları kullanabilirsiniz.
Eş Tutan Balıkları Nasıl Anlarım?
Merhaba eşleri anlayabilmeniz için biraz zaman verin akvaryuma alışsınlar belirli bir süre sonra eş olan balıklar bir alanı sahiplenip kumu kazacaklar ve diğer balıkları bölgeden uzak tutacaklardır. İçlerinde henüz eş yoksa bile o sayıda zebra içinden belirli bir müddet sonra çift olan balıklar çıkacaktır. Akvaryumda 2 çift bırakma konusuna gelirsek ise 2 çift şeklinde bakmanız sağlıklı olmaz bölge tutup çiftler birbiriyle kavga edeceklerdir tek çift olarak bakmanızı öneririm.
Canlı Doğuran Akvaryumuna Sajica Olur Mu?
Merhaba, sajica yavruluk döneminde pek sorun çıkartmayacaktır uysal mizaçlıdır fakat biraz büyüdüğü zaman diğer türlerin yavrularını avlayacaktır ayrıca yukarıda arkadaşların belirttiği gibi bir eş tutma durumunda belirledikleri bölgeyi koruyarak canlı doğuranlara huzursuzluk yaratacaktır. Öneri olarak tankınıza biraz daha kaya kütük vb. dekorlar koyup bitki çeşidini arttırıp canlı doğuran beslemeye devam edebilirsiniz. Sajica vb. küçük amerikan türleri beslemek istiyorsanız da canlı doğuranları çıkartıp ateş ağız,zebra,cutteri gibi türlerle bir karma oluşturabilirsiniz.
300 Litre Akvaryum İçin İç Ve Dış Filtre Tavsiye
Merhaba öncelikle foruma hoş geldiniz, filtrasyon gereksinimi balık yüküyle orantılıdır yani akvaryumdaki balık sayınıza göre değişkenlik gösterebilir. Sunsun Hw-602b küçük boyutlu akvaryumlar için uygundur maalesef 300 litrelik bir tank için yeterli olmayacaktır. Daha büyük bir dış filtre almanızı öneririm iç filtrenizle birlikte kullanabilirsiniz.
Hava Filtresi
Küçük hacimlerde bana göre yer kaplamaması, debisinin çok yüksek olmaması gibi sebeplerle en mantıklı filtrasyon yöntemi askı filtrelerdir, zaten çok küçük hacimler için fazlada bir alternatifiniz yok. Bahsettiğiniz sobonun askı filtresini kullanmadım ama en az debiye sahip modeliyse alabilirsiniz. Betta tankı kuruyorsanız zaten balık yükü çok fazla olmadığı için düşük debide kullanabilirsiniz.
Mdf Akvaryumı Taşır Mı ?
Kesin bir şey söylemek zor mobilyanın durumuna göre değişir, ben şahsen bu kadar ağırlık için güvenmezdim. Onun dışında cam kalınlığı olarak 5mm yazıyor fakat o ölçülerde bir akvaryum için oda riskli 8mm civarı olması gerekir.
Uyguna Dış Filtre Dıy
Paylaşım için teşekkürler kurla orantılı olarak dış filtre fiyatlarının bu kadar yükseldiği dönemde güzel bir alternatif olabilir, dış filtrenin içine substrat eklemenizi de öneririm. Bende şuanda 500 litrelik tankıma deneme amaçlı diy sistem yapmaktayım güzel bir sonuç alırsam paylaşmayı düşünüyorum. [EDIT]By_KadircaN,2020-11-06 12:16:28[/EDIT]
Karides Besleme
Merhaba, karides akvaryumu kurulumu hakkında bu makaleyi okuyabilirsiniz, ansiklopedi bölümünde karidesler hakkında farklı makalelerde bulabilirsiniz. https://www.akvaryum.com/karides_akvaryumu_kurulumu_makaler_19_5683.asp[EDIT]By_KadircaN,2020-11-04 17:42:25[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.