ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emresanli
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Haziran 2009 16:00
Son Ziyaret:
12 Mart 2017 18:02
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Şanlı
Doğum Tarihi:
26 Temmuz 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
IT System Admin
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

emre şanlı

SON 10 MESAJI

Sakal Yosunu Bıktım Artık
Yaptığınız herşey kelimenin tam anlamıyla baştan aşağı felaket. hele akvaryumu falan komple yıkmanız olacak şey değil. bu sizi her seferinde en başa atıyor. gübre kesinlikle vermiyom su değiştirmiyom demişsiniz. co2 mayalı olduğu için dengesiz. ışık kaliteli ama dengesiz.

1. Co2 ile ışık miktarını gerçekten çok iyi ayarlamanız gerekmektedir. Aksi takdirde sakal olmaz da bıyık yosunu olur ama mutlaka bir şey olur.
2. Gübreleme yapmak zorundasınız (en azından potasyum, eğer akvaryumdaki popülasyon nitrat ve fosfatı karşılamıyorsa bunları da eklemelisiniz).
Aksi takdirde bitkileriniz gelişmez ve bitkilerde gelişme durduğu zaman yosun sorunu %100 meydana gelecektir.
3. Akvaryumun oturmasına izin vermelisiniz ( yani tabanı her seferinde yıkarsanız tabandaki bakteri oluşumunu mahveder ve en önemli denge unsurlarından birini yok edersiniz.
Takashi bu kültürü oluşturmak için tabanda çeşitli bakteri kültürü vb gibi ürünler kullanıyor.
4. Hızlı büyüyen bitkiler ile başlayın.
5. Sabırlı olun ve her öneriyi akvaryumda uygulamayın çünkü deneme tahtası değil.
6. Okuyun araştırın ve tecrübe edin

Ve çözümlerinizi paylaşmayı unutmayın.
Alg'le Mücadele (makale)
Bence bu taslak makale artık tedavülden kalktı. Yosun problemini böyle kalıp cümleler ile sınırlamak çoğumuzu başarısızlığa sevk etmektedir. Yıllardır makalelerde yazılan 10ppm nitrat 0,5 fosfat masallarıyla yerli yersiz bir sürü müdahalede bulunduk. Artık yosunla uğraşmıyorum üstelik su değerlerim 90 ppm nitrat, 2 ppm fosfat, potastum ve diğer trace elementlerin bolca bulunmasına rağmen. Sadece ve sadece bitki gelişimine odaklanıyorum ve tabiki biraz da sabır. eğer akvaryumunuzda bolca bitki ve en önemli fotosentez elementleri Co2 ve Enerji kaynağınız olan yeterli ışık da var ise başarıya ulaşmamanız için hiç bir neden yok demektir. Her tank kendi parametrelerini belirler. bendeki değer sende çalışmayabilir en basit örnekle. Bitkiler herşeyi söyler onlar sağlıksız olursa akvaryum sağlıksız olur, altın kural budur. o yüzden tankımızda sağlayabileceğimiz şartlar ölçüsünde (ışık,co2,gübre) bitkilendirme yapmalıyız. ve bir diğer önemli şey de sabır ve paniğe kapılamaktır. Burada birçok bilgisi olmayan ama fikri çok olan arkadaşla karşılaşabilirsiniz bu yüzden önerileri dikkate almadan mutlaka iyice araştırın.
Yosun Ve Yapraklarda Delinme
Işık yoğunluğunun yosunla doğrudan bir ilgsi yoktur. ışığı azaltmanız zaten co2 olmayan bir tankta fotosentezi tamamen kesip meydanı alg'lere bırakacaktır. yapmanız gereken mayalı da olsa co2 eklemek ışık oranı olarak 0.5-0.8 watt per liter. Amonyum'u azaltmaya bakın bunu balık yükünü ve yemlemeyi azaltıp bakteri kültürünü arttırıp kısmi su değişiklikleriyle halledebilirsiniz. böylelikle yeni alg oluşumunun önüne geçmiş olacaksınız. kesinlikle bitkilerin ihtiyaçlarını kısmayın ve aksine bitki gelişimine odaklanın. bu yüzden npk ve diğer mikro besinleri ihmal etmeyin. elbette var olan besinleri mevcut alglerde kullanacak fakat dediğim gibi amonyakı düşürürseniz yeni alg spotlarının oluşumunun önüne geçmiş olursunuz dolayısıyla ilk olarak kaynağı kurutarak var olanları bitkiler geliştikçe zamanla ortadan kalkacaktır. tankın sağlığı =bitkilerin sağlığıdır. ne yazık ki bitkili hobisinde doğru bilinen birçok kalıplaşmış yanlış bulunmaktadır. benim size önerim sadece bitki gelişimine odaklanın böylelikle alg'ler sağlıklı bitkilerle yarışamayacaktır.

sevgiler.
kurtulamıyorum bu yosundan
seranın testleri 5-10-25 scalasında ölçüyor. oldukça geniş aralık. iki renk arasında kalan renkler ise mesela 10 ile 20 arasında kalıyorsa ölçüm 15 ppm demektir.
ELEDOALAR DA OLUŞAN YOSUNLANMA
o halde canlı yükü fazla olduğundan nitrat fazlalığı olabilir. nitrat ve fosfat değerlerini test edebilyorsanız edin yoksa su değişimi yapmaya çalışın. ışıklandırmada bir değişikliğe gerek yok. yemlemeyi azaltın.
Tetratec ex1200 filtrenin debisini kıssam bir sorun olurmu?
her ikisnide eşit oranda kısabilirsin.
Philips aquarelle ve Sylvania grolux yanına hangi lamba ?
1 adet daha T8 Philips aquarelle  ekleyebilirsin
Sizin zengin bilgilerinize çok ihtiyacım var bu sorun nedir ?
ph düşüşünden kaynaklanıyor olabilir. akvaryuma co2 verdiğinizde kh'a bağlı olarak ph hızlı bir şekilde düşmeye başlar. ayrıca co2 verdiğinizde balıklar su yüzeyinden nefes alıyormuş gibi hareket ediyormu?
 
eğer ph metre kullanmıyorsanız ışıklar açıkken co2 vermek tank'taki, o2 oranını korumak açısından önemlidir. yoksa co2 oranını kontrol edebiliyorsanız ışıklar kapalıyken de co2 vermenin sakıncası yoktur.
ELEDOALAR DA OLUŞAN YOSUNLANMA
ışık ve co2 oranında dengesizlik olabilir. co2 veriyormusunuz
kurtulamıyorum bu yosundan
merhaba,
 
öncelikle bitkilerinizin gelişimi çok sağlıklı görünmüyor. su değerlerini test edip nitrat, fosfat oranınızı dengelemeniz ve buna bağlı olarak mikro element gübresi takviyenize devam etmeniz gerekmektedir. co2 ve ışık oranı yeşil yosun sorununda en büyük etkendir. her ikisinide iyi ayarladığınız sürece yosun oluşumunun önüne geçmiş olursunuz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.