ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
DARKNESS
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
31 Mart 2009 23:10
Son Ziyaret:
28 Nisan 2010 00:42
Toplam Mesaj:
127 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mehmet Kılıçaslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mehmet Kılıçaslan
*_____ NEW YORK CITY _____*
http://www.bio.nagoya-u.ac.jp:8000/stage-map.html

SON 10 MESAJI

Yüzlerce yumurtadan yavru alamadım :(
Aslında böyle durumlar pek olağan dışı değildir. Erkek bettanız biraz acemi olabilir veya iyi bir yuva yapılmamıştır vs. Üreme sonrası köpük hacminde azalma ise olağandır. Daha sağlam yuvalar için su üstü bitkileri veya pet bardak gibi araçlar kullanabilirsiniz. Bunlardan başka akvaryum üstünde hava alacak büyüklükte bir açıklık bırakıp diğer kısımları örterseniz köpükleri büyük miktarda korursunuz. 
beta üreme ?
Erkek ile dişi birbirlerine kur yapıyorlarsa üremeye hazırlar demektir. Erkek yuva yapımını tam bitirmeden dişiyi yanına salmayınız. Bettalardaki üreme davranışında yuva hazır olsa dahi dişi kaçar erkek kovalar. Dişi yüzgeçlerindeki yırtıklar aşırı değilse pek önemsemeyin. Ancak dişi vücundan hasar almamalıdır. Asla dişiyi erkeğin yanında 1 hafta tutmayınız. Üreme müşadeniz altında olmalıdır. Üreme aynı gün içerisinde olmuyorsa dişiyi ayırınız. Belli bir süre sonunda tekrar üretme girşimine geçebilirsiniz. Bu süre zarfında dişi yüzgeçlerindeki hasarları onarmış olmalıdır.
Üreme sonunda dişiyi ayırınız. Yavrular yumurtadan çıkıncaya ve tek başlarına yüzerek köpüğe ulaşacaya dek erkeği ayırmayınız.
Farklı bettta türleri
VT,CT,HM..., betta türü değil varyeteleridir. Demek istediğim bunlar aynı türdür zaten. Belirli betta türleri çiftleşebilir. Örneğin; B. Splendens x B. Imbellis ; B. Splendens X B. Smaragdina vs... Bunlar yakın türlerdir. Bunun dışında B. Macrostama gibi türler ise ağızda kuluçka yapar. Bir B. Splendens ile ağızda kuluçka yapan bir balığı teorik olarak zaten çiftleştirmeyeceğinizin yanı sıra bunlar aynı ortamda kavga ederler. Ancak hibritleştirmeyi pek tavsiye etmiyoruz.
Çift Kuyruk Betta Üretimi?
Biraz bilgi birikimi ve tecrübe gerektiriyor. Bettalar saldırgan yapılıdır. Ne zaman aynı akvaryumda yer almalı, dişi hangi durumlarda alınmalı bunlar çok önemlidir. Eğer betta balıklarını yeni edindiyseniz biraz beklemenizi ve gözlem yapmanızı öneririm.
Kuyruğu düzelir mi?
Kuyruğun düzenli yemlemeyle ve su durumuyla ilgisi yoktur. Zaten normal durumda düzenli ve çeşitli besleme yapılması gereklidir.
sizce hangi erkegimle çifleştireyim(resimli)

CT'ler ile çiftleştirirseniz kırma olur. Bu da pek hoş olmayan bir fenotipe yol açar. VT ile çiftleştirseniz belki çok daha farklı ve güzel renkte bettalar üretirsiniz. 

beta akvaryumum (resimli)

Kısa kuyruklu bettanız erkek. Üstelik oldukça güzel bir betta. Su üstü bitkileri yuvaya destek sağlamak için konur. 3-4 bağ koysanız yeterli olacaktır.. Erkek bettalar dişiyi gördükten sonra yuva yapmaya başlar. Kondüsyon kazandırmayı 2 hafta süresince yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız.

Erkek Beta Sorunu
Erkeğe uzun bir müddet herhangi bir dişi betta göstermeyin. O süre sonunda dişiyi gösterdiğinizde erkeğin yuva yuva yapmasını bekleyin. Nitelikli bir yuva yapmadan dişiyi erkeğin yanına salmayın. Yumurtalar ancak köpük arasında gelişir. Erkek olmadan yumurtalar aşağı düşecektir. Öyle ki erkek yavrular yumurtan çıktıktan sonra dahi yavruları köpüğe taşır.   
Dişi beta ile yaşarmı ?

Betta Splendens türü balıkların erkekleri tek bakılmalıdır. Bir akvaryumda iki erkeği yan yana koyarsanız kavga olur ya da biri diğerini hırpalar. Dişi betta ise ancak üreme olacaksa erkeğin yanına konur ve üremeden sonra tekrar alınır. Aksi taktirde ya erkek dişiyi hırpalar ya da dişi erkeği.

Bu Karidesin Türü Nedir ?
Yazınızı okudum ve tesadüfen bunu buldum. Umarım yardımcı olur :
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.