ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
prog_mg
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
15 Aralık 2008 04:30
Son Ziyaret:
31 Ocak 2009 15:20
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa Gün
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa Gün

SON 9 MESAJI

Kabuktaki Beyaz Leke
Kabuktaki lekeler eğer kirli sarı ile beyaz arası birşeyse, büyüdüğüne dair belirtidir. Hiç korkmayınız.
Kaplumbağam hastalandı
Yardım eden herkesi bilgilendirmek istedim. Şu an gayet iyiler. Zannedersem bizim ufaklık zor bir kabuk değiştirme dönemine girmişti. Yine de trosyd kullandım mantara karşı önlem için. Eski iştahını kazandı :) Suya da giriyor:)

Yardım eden herkese tekrar teşekkür ederim..prog_mg2008-12-23 22:42:31
Kaplumbağam hastalandı
Su sıcaklığı 28 derece. Neyse zaten bugün veterinere götürmeye karar verdim. İlgilenen herkese gönül dolusu teşekkürlerimi sunarım.
Kaplumbağam hastalandı
İzninizle başka gözlemlerimi de aktarmak istiyorum. Suyun sıcaklığı 28 derece olmasına rağmen mantarlı olduğunu düşündüğüm kaplumbağa iyice yemeyi kesti. Suya girmek istemiyor. Hareket etmiyor... :(
Kaplumbağam hastalandı
Mantar olduğuna eminim. Bugün akvaryuma bakarken içinden gelen kokudan tiksindim resmen. Bütün herşeyi yine sabunlu suyla yıkayıp fırçaladım. Akvaryuma bi miktar mantar ilacı yedirdim daha sonra tekrar sabunlu suyla yıkadım. En son olarak kaplumbağalarımı yıkayıp üzerlerine bir miktar mantar ilacı sürüp bir peçete yardımıyla kremi bütün kabuğa dağıttım. Umarım faydası dokunur. Herşey için sağolun.
Kaplumbağam hastalandı
Açıkcası koku alamadım. Mantar olmasa bile bu ilaçları kullanmam sorun yaratır mı acaba?
Kaplumbağam hastalandı
Verdiğiniz cevaplar için hepinize teşekkür ederim.
Poyraz Tat bey size bir sorum olacaktı. Resimdeki açık beyaz lekenin olduğu yerde yumuşak deri parçacıklarına benzeyen şeyler var. Acaba bu mantar olabilir mi?
Kaplumbağam hastalandı
Suyun ısısı 26 derecede idi, forumda okuduklarım doğrultusunda 28 dereceye çıkarmaya karar verdim. Şu an 28 derece.

Yem olarak seranın raffy I yemini kullanıyordum. Bugün yeni bir yem aldım. Sera raffy P tipi. Tek çeşit yem kullanmaktaydım ama forumda yazılanlar doğrultusunda bu 2 raffy yem ve sanyonun turtle sticks yemlerini (yeşil paket, görmüşsünüzdür) kullanacağım.

Temizlik olayına gelince çok aptalca yapıyorum sanırım.. :) Küçük cam bir akvaryumum daha var, önce kaplumbagaları oraya koyuyorum. Daha sonra bütün suyu döküp sıcak suyla akvaryumu yıkıyorum. Taşları temizliyorum. Eğer çok pislenmişse akvaryumu sabunlu suyla yıkayıp iyice duruluyorum. Sabun artığı bırakmamaya kesinlikle özen gösteriyorum. Ardından ısıtıcıyı temizliyorum, üzerine yapışan pislikleri bir nebze olsun kazıyorum. Ardından kaplumbagaları sıcak suda (haşlamıyorum:)) bir süre yıkıyorum ve kabuk sertleştiricilerini sürüp tekrar akvaryumua bırakıyorum.

Bugün ayrıca o kalsiyum veren beyaz maddeden aldım. Sübye kemiği olduğundan emin değilim :S Sanki alçı gibi, şekil verilmiş birşeydi. Akvaryuma attım bakalım ne olacak:)
Kaplumbağam hastalandı

Öncelikle bu forumu oluşturan herkese teşekkür eder ve canı yürekten kutlarım. Benim için gerçek bir hazine niteliğinde olmuş burası :) Umarım çalışmalarınız hep devam eder.

Benim 3 adet kırmızı yanaklı su kaplumbağam var. 2 si yavru ve 1 tanesi 7 cm boyunda. Yavru olanların hepsinde şu anda kabuk yumuşaması var. Yavrulardan birisinde resimde görebileceğiniz bir rahatsızlık var. Kabuğu aşırı derecede yumuşamış ve kabugun altındaki beyazlık görünmeye başlamış. Sertleştirmek için ne yapabilirim? Lütfen yardım edin ölmelerini istemiyorum :(
2. Sorum, malesef sigara kullanıyorum. Acaba sigaranın kaplumbagalara çok büyük bir yan etkisi olur mu?
3. olarak, acaba akvaryumum yeterli büyüklükte mi merak ediyorum. Eğer değilse tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bu, kaplumbağamın problemi:



Bu da akvaryumum:

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.