ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
f-a-t-i-h
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Ekim 2008 15:31
Son Ziyaret:
29 Ekim 2021 14:26
Toplam Mesaj:
429 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
fatih çalışkan
Doğum Tarihi:
10 Nisan 1990
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih Çalışkan

SON 10 MESAJI

5 aydır düşlediğim an.Teraryumum ve afşin.
Böcekleri nasıl temin ediyorsunuz?
Akvaryum suyu cok bulanik
[QUOTE=bkastan]iç filitre işe yaramaz kardeşim durmadan partikülleri dışarı atar ve devamlı bulanık olur tavsiyem 3 yada 4 gün filtre çalıştırma ve çökmesini bekle.[/QUOTE]

Akvaryumda balık varmış Fatih bey 4 gün filtre çalıştırılmasa oksijensizlikten veya başka bir olumsuzluktan balıklar ölebilir kaldı ki iç filtre bulanıklığa sebep olan küçük parçaları süngerinde toplayacaktır.
Akvaryum suyu cok bulanik
Bir dahaki sefere akvaryuma koyacağınız suyun dinlenmiş olmasının yanında akvaryum suyuyla aynı ısıda olmasına dikkat edin yeter bu durumda balıkları çıkarmanıza gerek kalmaz.Siz filtreyi çalıştırmaya devam edin suyunuz eninde sonunda berraklaşacaktır. Kayaların salınım yapmadığından ve temiz olduğundan emin misiniz sorununuzun sebebi kayalar da olabilir.
Akvaryum suyu cok bulanik
Suyu koyarken kumu karıştıracak şekilde koyduysanız ondan olabilir filtrenizi çalıştırın kısa sürede hallolacaktır, bu arada balıkları neden çıkardınız?
kara yosunundan moss yapımı
Akvaryuma koymadan önce nasıl dezenfekte ettiniz ya da ettiniz mi?
su sıcaklığı.
Öncelikle youtube vb bir paylaşım sitesine yüklemeniz gerek sonra video ekle bölümünden link verebilirsiniz.
su sıcaklığı.

[QUOTE]                       kesinlikle katılıyorum size fatih bey şimdiye kadar girdiğim hiç bir akvaryumcu doğru bilgi vermedi neredeyse, buda çok üzücü bir durum ama elimizden birşey gelmez.. sizinde dediğiniz gibi bu siteye üye olduktan sonra pek çok şey öğrendim ,sayısız balıklarım kaybettim ilk dönemlerde şimdi ise bir salyangoz bile kaybederim korkusuyla çok hasas davranmaya çalışıyorum akvaryuma 100 litre pek büyük olmasada bile iç motoru var diş motor, hava motor birde dalga motor var bukadar motor olmasına rağmen haftada 1 su değişimi yapiyorum. ama ne varki su ısısı çok zorluyor beni. bu arada ilginiz için çok teşekkür ederim..[/QUOTE]

Rica ederim. Bahsettiğiniz hastalığa çözüm olabilecek belki de tek çözüm olabilecek ilaç alttaki linkte.Kullanıldığı hastalıkların belirtileri arasında ağız kenarında pamuklanma da var bir göz atın isterseniz.


http://www.akvaryum.com/sera_baktopur_urunr_45_1451.asp

su sıcaklığı.
[QUOTE=damlayagmur]bu vantilatör bana biriler söylemişti fakat bir fayda olamıcanı düşünmüştüm ama bunu deniyecem . şimdi tekrar mantar ilaç kullanmalımıyım acaba ? bir akvaryumcu bir ilaç vermişti akvaryuma at kendisi eriyecektir bende geldim attım fakat bir toz halinde kalmışti içinde bende eriyecektır diye düşünürken sanırım cüce vatozum o tozunu yedi ve sabah kalktığımda artık ölmüştü. bu şekil akvaryumcularin tavsiyeler hiç bir zaman bir işe yaramadı korkuyorum birşey kullanmaya balıklarım kaybederim diye.[/QUOTE]

Ülkemizde çoğu mesleğin direkt para kazanma aşamasına odaklandığımız için bilgi sahibi olma veya işini bilinçli yapma konusu ikinci planda oluyor.Ben ne öğrendimse bu forum sayesinde öğrendim ve akvaryumculardan da hiçbir zaman bir fayda göremedim ki gerek de kalmadı.Siz mustafa beyin söylediği gibi ilk olarak akvaryum ısısını düşürmeye odaklanın eğer sorun ısıdansa zaten kendiliğinden düzelir.bilgisayar fanı düzeneği sıradan bir elektrikçinin kolaylıkla yapabileceği bir düzenektir zorluk çekmezsiniz yapırmakta.
su sıcaklığı.
İlaçla mantarı iyileştiriyorsunuz fakat mantarlar sıcağı severler bu sebeple tekrarlıyor suyun ısısını düşürmenin yollarından birini kullanmalısınız.Alttaki linki bir kontrol edin derim.
Zebralar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
[QUOTE=bugra taner]Zebralarım yavruladı. Bir cıft zebram var 50 lt akvaryum var ayırmasam yavruları hepsını yerler mı acaba? [/QUOTE]

Bir dahaki çiftleşmelerinde ki bu fazla bir zaman değil akvaryumda da fazla alan olmadığından baba hepsini öldürecektir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.