ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
sinirgenc
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
22 Ağustos 2008 15:55
Son Ziyaret:
21 Temmuz 2010 09:23
Toplam Mesaj:
18 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat emre abbasoğlu
Doğum Tarihi:
19 Eylül 1977
Yaş:
46
İl:
Trabzon
Meslek:
MUHASEBE
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

120X60hX40 Ne Tankı Olacağı Belli değill:))

Murat Emre ABBASOĞLU

SON 10 MESAJI

İzmirdeki balık kıtlıgı

İzmiri bilmem ama şu an Trabzon da da aynı sıkıntıyı çekiyoruz. Bir aya yakındır calvus arıyorum ve bulup getirtemiyorum. Her hafta listelere bakıyor akvaryumcum ama yok. İstanbul Ankara yı dahi aşındırdık. Toptancılarda mevcut değil yada Trabzona yollamak istemiyorlar. Saygılarımla...

Eşlerimiz
Valla beyler enson 5 calvus, 4 kribensis, 4 maymun kafa, 6 labio, 10 neon, 2 brichardi, 2 hayalet, 4 sea, 2 Konuşan kedi, 1 konuşan vatoz, 2 L030 vatoz  aldım. Belki biraz abarttım ama hanımla akşam kunuşuyoruz, 5 calvusa 150 ytl verdiğimi duysa helede L030 lara verdiğimi kimse elinden alamayacaktı. Hepsini 100 ytl ye bağladım dedim.:) Bunu bile çok bulan eşim iki gün konuşmadı. Birde gerisini duysa ne yapardı bilmiyorum. ?
80'lerde akvaryum hobisi
Sene 1990 ilk akvaryumum 30X20X15' ti ve 9 tane japon balığım vardı. Öleki yeni aldığımız evimizin kalöriferleri o sene yanmadı ve beyaz bir ısıtıcı vardı. Yatmadan evvel takardık ve 25/26 dereceyi buldumu çıkartır yatardık. Sabah okula giderken ben takardım annem ısınınca çıkarırdı. Hele iki haftada bulanan suyu değiştirmek tam bir işkenceydi. 92 lerde ilk iç filitrem oldu ama oda bu küçük akvaryumda inanılmaz bir sülkilasyon yapıyordu devamlı çalıştırmıyorduk. Balıkların rahatsız olduklarını ve dinlenmeleri gerektiğini düşünerek gece sabaha kadar kapatıyordukBig%20smile. Taki üniversiteye gidene kadar bu küçük akvaryum ve küçük hobi devam etti. Üniversite yıllarında Zebrayla tanıştım ama o balık beni çabuk soğuttu bu hobiden. 2001 yılında evlenince evime hayal ettiğim büyük bir akvaryum kurdum. 600 litrelik akvaryumda ciklet sevdamı oturturdum. Yavrular aldım ancak bir talihsizlik sonucu patladı ama hala yılmadım yeni tankımı kurdum. Yeni heyecanla sahalara geri döndümBig%20smile. Şimdi 300 litrelik bitki için kolları sıvadım.
170X60X60 Akvaryumum patladı
[QUOTE=drızzdounder]Büyük geçmiş olsun.Bu hobinin en tatsız olayı başınıza gelmiş.Ben de yeni akvaryum kurmayı düşünürken 99 depremi yüzünden vazgeçtim ve sekiz sene ara verdim(tabi araya askerlik te girdi), ancak iki seneden beri devam ediyorum, bu yüzden cesaretiniz için sizi tebrik ederim(bu arada Ahmet M.Işıkara iki sene sonra deprem olabilir demiş,not: deprem korkum akvaryumdan kaynaklanıyor).Kesinlikle bitkili doğru karar ,içindeki canlıya sonra karar verirsiniz.Sorması ayıp akvaryumcunuzu bizede söyleseniz,şaşırdımStern%20Smile[/QUOTE]
Sizede geçmiş olsun. Valla akvaryumcum özellikle vermedi. Sinir hastası olurmuşum. Şu anda akvaryum sade birşeklide kurdum ve yavru akvaryumumdaki balıklarımı oraya koydum. Şuan en son kayıplardan sonra kalan 1e 2d yunus 2e 1d s.p 1e 1d jack denims 1e 1d ıce man 1 vatoz 1konuşan vatoz. Bunlar benim yavru tankımdan kalanlar. Dediğiniz gibi Bitkiye karar verdim ama istediğim bitkiler şu an akvaryumcumda yok. Beklemedeyim. Yeni tesisatlarda gelecek haftaya ulaşacak elime. Herşeye yeni baştan başlamak beni birazcık heyecanlandırdı. Ancak alışmadığım birşey Akvaryum ön camının bombeli olması.  Bana tuhaf görünüyor. Birde 120 cm bombeli olunca ölçüler tutmuyor.
Bu arada yeni akvaryumumda konuşan vatoz. Saklanacak yer bulamayınca genelde göz önünde duruyor.Big%20smile
 
 
 
Birde bu bitkileri nereden ve nasıl temin edebilirim. Trabzon da bulmak çok zor. İnternet üzerinden elde edebileceğim bir yer varmı.?
 

Bitkiler:
Glossostigma elatinoides
Eleocharis acicularis
Lilaeopsis Carolinensis
Nuphar Japonica
Hygrophila Difformis
Vesicularia dubyana
Cryptocoryne aponogetifolia
Bacopa caroliniana
Echinodorus bolivianus
Didiplis Diandra
Lymnophila Aromatica
Micranthemum umbrosum
Myriophyllum matogrossense red
Ammannia Senegalensis
Alternanthera Reineckii 'Red'
Ludwiga Repens
Echinodorus Osiris
Hygrophila corymbosa

 
sinirgenc2008-09-10 01:06:34
Yıkıldığım an! :(

Geçmiş olsun. Öncelikle çok üzüldüm. Geçenlerde Benimde 600 lt tankım patlamış yıllardır emek verdiğim herşeyi bir anda kaybetmiştim. Ama şuan yeni tankımı aldım ve daha dikkatli davranıyorum. Umarım bu senin içinde son olmuştur. Saygılar.

Nano Resif Kurulumu

Güzel Bir Görüntü. Emeğinin Meyvelerini almışsın.  Tebrikler...

saygılar...

170X60X60 Akvaryumum patladı

Hanım destek olmassa zaten belkide hobiyi bırakırdım. Kendisi üzülmememi yeni bir tank alıp eskisinden güzel yapabileceğimizi söyledi. Hanım benim balıklarıma olan sevgimi çok iyi biliyor. Ben hergece mutlaka yanlarına gidip yatmadan önce konuşurdum onlarla.

Bu arada Bitkili Discusa karar vermiştim ama dün akvaryumcum bana discus vermedi. Bakamassın sinir olursun diye ayrıca karşı çıktı. Çok narin balık onunla uğraşamassın diye ısrarla vermedi onun yerine canlı doğarun veririz dedi. Şu an elinde çok güzel discuslar var. Eşte tutmuş olan var. Ancak ısrarla satmama yanlı. :(
 
Bu akşam akvaryumu kurmaya başlayacağım. Canlı doğuran da almak istemiyorum. Hala karar veremedim. Kötü bir durum.
acemi :)( 5. 8. 13. 21.24.ve 27.sayfa resimler.)
Kerem bey size teşekkür ediyorum. Yararlı bilgilerin haricinde ince hatırlatmalarınızda oldu. Sabır diyorsunuz. İşte işin en zor kısmını bana söylüyorsunuz. Yeni tankımı kurmak için SABIR dedim. Salı günü elime ulaştı ve hiç bir müdahale etmeden boş bir şekilde beni bekliyor. Formu ve Makaleleri iyice takip edip tam bir karar verip ona göre hareket edecem. Bu yüzden sizleri çokca rahatsız edip bilgi almak için peşinizden koşabilirim. Herşey için şimdiden teşekkürler.
 
Saygılarımla...
200/200/160 (Konu kilitlenebilir)

Valla ne deyim. Bu siteye üye olalı çok geçmedi ancak bu konu inanın çok fazla dikkatimi çekti. Herşeyden önce gayretiniz ve sabrınız bende hayranlık uyandırdı. İşi oldu bittiye getirmemeniz ayrıca takdire değer. Elinize sağlık. Devamını Sizin sabırlı olduğunuz gibi sabırla bekleyemeyeceğim. İnanın içindeki canlıları şimdiden merakla bekliyorum.

acemi :)( 5. 8. 13. 21.24.ve 27.sayfa resimler.)

Ümitbey gerçekten yaptığınızla başkalarının canını yakmaktasınız. Milleti imrendirmektesiniz. Şu an itibari ile 120x60hx40 yeni bir tankım var. Eldeki mevcut tankım 80 lt. Yeni gelen tankı nasıl kullanacağıma karar vermedim. Daha doğrusu veremiyorum. İki gündür balkonumda duruyor evin içinde yer bile belirlemedim. Denizden çekiniyorum bakımı zor ve ben eğer bu bakım ve kurallara uyamassam hatta benim yüzümden balıkların birine birşey olursa gece daha uyuyamam. Ancak bir haftadır özellikle deniz üzerine bir çok konu ve makale okumaya çalıştım. Birşeyler öğrenmek için çaba sarfediyorum. Ancak anladığım öğrenme işi denemeyle daha iyi olacak. İşte buna cesaret edemiyorum. 600 Lt Malawi Tankım 15 gün kadar önce patladı. Balıklarımın çoğunu kaybettim. Elimde 80 lt Lik yavru tankım kaldı. Yeni tankım 2 gün önce geldi ve daha ufak yaptırdım. Şimdi öncelilikle çıkardığınız bu güzel iş için sizi tebrik ediyorum. Denize girersem yüzümün akıyla çıkabilirmiyim soruyorum. Hiçbirşey bilmediğimide hatırlatıyorum.

 
Saygılarımla...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 14 Online Kullanıcı, 8 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.