ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
muratg
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ocak 2008 21:55
Son Ziyaret:
06 Aralık 2010 18:48
Toplam Mesaj:
17 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
murat guclu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
elektrik-elektronik mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Bakır levha ile su soğutma

Bu konuda son yazımdır.

Adem bey,Arkadaşım benim amacımda burada tartışmak değil.
 
Senin verdiğin ıslak kiremit örneğine ilave olarak, güneşin altında 5-10 dakika bırakılan kesilmiş karpuzun veya ıslak bir su testisinin soğumasıda gösterilebilir ama sen o karpuzu 1 saat güneşe bırakırsan sıcaklığı ne kadar artar bir dene istersen. Bunlar herkesin bildiği şeyler ama bünyesinde ısı kaynağı bulunan bir sistemin soğutulması için denemeden ziyade düşünülmesi bile mantık dışıdır.
 
Bir sistemin soğuması için illaki buharlaşma gerekmez, eğer sen soğutma işlemini illaki buharlaştırma vasıtasıyla yapıyım dersen ve bunu motor veya fanla zorlarsan bu basit bir buzdolabı sistemi olur ve su kaybının yanında enerji de harcaman gerekir. Gerekli ayrıntılı bilgileri google da Termodinamik yasaları diye ararsan bulabilirsin özellikle 2. yasayı iyice okumanı öneririm. Söylediklerin onunla çelişiyor.
 
Örnek:Ortam sıcaklığı 25 C olan bir odada suyu 50 C a ısıtıp iki eşit kaba bölüp birinin ağzını kapatıp bırakırsak ne olur?
Cevap:Birsüre beklersek her iki kaptaki suda sonuçta 25 C sıcaklığa düşer,sadece süreleri farklıdır.
Eğer kapalı bir kap olsa bile hava ile temas alanı geniş olan bir kap kullanırsanız bu soğuma süresini pekla kısaltabilirsiniz.
Ama hiçbirzaman (sizin iddia ettiğiniz gibi )ağzı açık olup buharlaşmaya izin verilen kaptaki suyun 25 C derecenin yani o ortamın sıcaklığının altına düştüğünü göremezsiniz. Bu iddianız da Termodinamiğin ilk yasası ile çelişir.
 
 
 
 
 
 
Bakır levha ile su soğutma

Adem bey, Buharlaşma olunca su ortam ısısının altınamı düşüyor?HayirTebessüm Birdaha düşünün isterseniz.

Bakır levha ile su soğutma

Adem bey, otomobil motorlarında da radyatör ve fan aracılığıyla buharlaşmaya ihtiyaç duymadan su soğutma sistemi gayet başarılı biçimde çalışıyor. Buradaki radyatörün görevi hava ile temas alanını artırmaktır. Önerdiğim soğutucuyu bu sistem için radyatör gibi düşünmüştüm. 

Bakır levha ile su soğutma
Neden bakır levha düşündüğünüzü anlamadım,soğutma işi için özellikle üretilmiş bilgisayarlarda kullanılan soğutucular var. Tanıdık tamirci varsa bedavaya bile bulunabilirGöz%20Kirpma
Manyetik Alan
http://seismicactivity.org/makaleler/documents/manyetikalanetkisi.asp
 
Arkadaşlar konuyla ilgili yayınlanmış kapsamlı bir makale buldum yukardaki adreste okursanız kafanıza takılan sorular açısından faydalı olacağına inanıyorum.
 
Saygılar.
109 45 55y Ahşap Akvaryum :)
http://img27.imageshack.us/i/resim1fb.jpg/
 
Furkan bey resimdeki ahşaplar 10x10 ve 5x10 ölçülerinde olup bu malzemeler dört köşeden saplamalarla birbirine bağlanacak. Taban,arka ve üst kapak mdf olup üst kapak açılabilir olacak. Akvaryumun yere yeterince yakın olmasını özellikle istedim ama bu sonradan istenirse yükselebilir.
muratg2009-10-28 18:55:25
109 45 55y Ahşap Akvaryum :)
Furkan bey çalışmalarınızı ilgiyle takip ediyorum, kendi yapacağım akvaryumu da ahşaptan yapmaya karar verdim ve çizimlerinide tamamlamak üzereyim sadece boyutları konusunda bir kararsızlığım var. İnşallah yakında çizimleri size gösterip fikirlerinize başvururum :)
Saygılar.
Manyetik Alan

İbrahim bey;

Verdiğiniz faydalı bilgiler için teşekkür ederim, bende yukarda yazdıklarımı biraz açarak izah etmeye(araştırdıklarımı anlatmaya) çalışacağım, eğer bir eksiğim olursa konunun uzmanı olan sizlerden şimdiden özür dilerim. Aşağıda yazdıklarım sadece kendi yorumlarımdır.

 

Bütün canlıların hayati fonksiyonların düzenli bir şekilde işlemesinde en önemli nokta manyetik alandaki negatif ve pozitif iyonların dengede olmasıdır. Bu denge pek çok dış etkiyle veya kimyasal olayla pozitif yada negatif yönde değişime uğrayabilir ve bu o ortamda yaşayan canlı açısından önemlidir.

 

İnsanlar için

Negatif yönde değişim; Negatif yüklenmiş iyonların fazlalığı insan vücuduna olumlu etki sağlar, bunlar; kişinin kendini iyi hissetmesi, sinir sisteminin ve kasların düzenli çalışması vb. sayılabilir. Stres giderici olarak tasarlanan manyetik bileklik,dizlik gibi malzemelerin çalışmasındaki ana mantık vücuda negatif iyon sağlamasıdır. Ayrıca doğada negatif iyonlar deniz ve göl kenarlarında dalgaların karaya vurduğu yerlerde, şelale ve akarsu yanlarında çokça oluşurlar. Doğayla iç içe yaşayan insanların daha sağlıklı yaşamalarının nedeni budur.

 

Pozitif yönde değişim; Modern hayatta insanlar zamanlarının çoğunu bina, araba gibi kapalı(izole) alanlarda ve elektronik cihazlar ile sürekli temasta bulunarak geçirmektedir. Bu durum, insan vücudunda pozitif iyonların güçlenmesine yol açar, iyon dengesinde bozukluğa yol açan başka bir neden ise insanların çok fazla hayvansal gıda tüketmeleridir, insan vücudu uzun zaman pozitif iyonlar egemenliği altında kalırsa metabolizma bozulur ve çeşitli hastalık belirtileri, huzursuzluk, uyuma isteği ve stres ortaya çıkar. Vücudumuzda biriken ve statik enerji denilen şey bu pozitif yüklü iyonların fazlalığıdır ve bunu boşaltmanın en basit yolu toprağa temas etmektir. Toprak herzaman elektriksel olarak nötr kabul edilir.

 

Yukarda yazdıklarımı Akvaryum canlıları için düşünürsek toprakla bağlantısı olmayan izole bir ortamda yaşamaları ve bu ortamda çalışan ve manyetik etki oluşturan birçok cihazın bulunması pozitif yüklü iyonların artmasına ve bunun sonucunda sağlıksız ve huzursuz bir ortamın oluşmasına neden olur. Normalde bu canlıların büyük bir kısmının tabii yaşam alanları bunun tam tersi bir yapıdadır, negatif iyon ağırlıklıdır. Verdiğiniz Discus örneği gibi istisna canlılar elbette olabilir.

 
Ayıca:
Manyetik alanın canlıların gelişmesine olan etkisi ise bilimsel olarak kanıtlanmıştır.

Linus C. Pauling
(1954 Kimya Nobel Ödülü Sahibi)
Manyetik alan tedavisinin geliştirilmesi ve bilimsel bir zemine oturtulmasında önemli bir rol oynamış olan kişi, iki kez Nobel ödülü almış olan Amerikalı Linus C. Pauling’dir. Pauling, kanda bulunan demir içerikli hemoglobinin manyetik özellikler taşıdığını kanıtlamıştır. Manyetik alanların etkisi sonucu kan damarlarının duvarlarına basınç (Lorenz kuvvetleri) uygulandığı, dolayısıyla duvarların genişlediği bilgisi de çok önemlidir (bu etki, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü tarafından manyetik folyo ile yapılan bilimsel bir çalışma ile ortaya çıkarılmıştır). Damar duvarlarının bu şekilde etkilenmesinin sonucunda kan dolaşımı hızı artmakta; çevredeki hücre yapılarına ise daha fazla oksijen ve besin nakli sağlanmaktadır.

 

 

 

Saygılar.

muratg2009-10-31 19:08:21
Manyetik Alan
Bence elektriksel yönden manyetik alanın etkilerinden ziyade tartışılması gereken daha öncelikli bir sorun var.
Akvaryumdaki canlıların yaşam ortamlarının topraktan tamamen izole halde olması.
Toprakla teması olmayan bir ortamda çalışan bütün aletlerin elektrikle çalıştığınıda düşünürsek, akvaryumda statik bir enerji birikiminin olması kaçınılmazdır. İnsanlarda bile stresin önemli faktörlerinden biri bu enerji birikimidir. Balıklar içinde stres açısından önemli olduğunu düşünüyorum.
109 45 55y Ahşap Akvaryum :)
Furkan arkadaşım eline sağlık ,çok güzel bir çalışma olmuş. bende ahşap akvaryum konusunda kafa yoran birisiyim ve ilk fırsatta 2m lik bir tane yapmayı düşünüyürum. komple cam akvaryuma göre daha güvenli geliyor bana ama beni düşündüren kafama takılan konular da şunlar:
 
1-Ahşap kısımların ömrünü nem çok kısaltacaktır. Nasıl engellenebilir?
2-Ahşap ve cam ısı değişimlerinde farklı genleşme özellikleri gösterirlermi?Zamanla açılmalar olurmu?
3-Ahşap kısımlar en sağlıklı nasıl birleştirilebilir.
4-En önemlisi: öncamı sağlam olması için nasıl monte etmek gerekir? Cam ahşapa nasıl tutunmalıdır?
 
Bahsettiğim konularda bilgisi olan arkadaşlar varsa fikirleri faydalı olacaktır. Banagöre üzerinde tartışılması gereken güzel konulardan birisi budur.
 
Çalışmandan dolayı tebrik ederim.
 
 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.