ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
=UZMAN=
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Kullanıcı Başlığı:
[B]3648,1[/B]
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Aralık 2007 15:53
Son Ziyaret:
28 Ocak 2014 00:21
Toplam Mesaj:
271 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tuğrul TARIMCILAR
Doğum Tarihi:
08 Haziran 1979
Yaş:
44
İl:
Yurtdisi
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



SON 10 MESAJI

Redrainbowlarımın içinden İlangi çıktı.
Tamam Levent Bey, siz satan arkadaşa inanmaya devam edin. Son kez söylüyorum; Ben balıklarınızı bana geldiği gibi size yolladım, ne iyilerini seçip yolladım, ne de balıkları değiştirdim. Bir önceki mesajımı lütfen dikkatli okuyun, bana balıkları değiştirmem için bir tane neden göstermenizi rica ederim.

Şimdi ben değiştirme yok diyorum, satan kişi (ki o zaman konuştuğumuzda tropheustan fazla anlamadığını belirtmişti) içinde ilangi yok diyor. Bu durumda sözlerden başka ispatlanabilir bir durum yok, ne sizin aleyhinize ve lehinize ne de benim. Emin olun ispatlanabilir bir durum olsaydı, forumda açıkça bana yönelttiğiniz suçlamalar manevi bir tazminat davası nedeni olarak gösterilecekti. Ben şu an yazılanları okuduğumda ne işler döndüğünü gayet iyi anlamış bulunmaktayım ve kurgulanmış bir kumpasın içine çekilmek isteniyorum.  Bundan sonra forumda yazacak olduğunuz her ne olursa olsun, tarafımdan cevaplanmayacaktır. Eğer ki bundan sonra bu tarz suçlamalara devam edecek olursanız muhattabınız avukatım olacaktır. Lütfen bu yazdıklarımı tehdit olarak değil, gerçek olarak algılayınız. Çünkü bulunduğunuz ithamlar hırsızlık, sahtekarlık gibi büyük suçlardır ve hakarettir.

Saygılarımla,
Redrainbowlarımın içinden İlangi çıktı.
Açıklamamı yapmadan ilk önce şunu sormak istiyorum. Cengiz Bey ki ben balıkları Fatih Bey'den aldım, size bana gönderdiği balıkların içinde hiç ilangi olmadığını mı söyledi? Eğer ki yoktu diyorsa, yalan söylüyor demektir. Bu arada daha önceki konuşmalarımızda bana Cengiz Bey'in değil, Ankara'daki bir hobicinin kasanga değil ilangi olduklarını belirttiğini
söylemiştiniz. Neyse zararı yok...  Diyelim ki ben iki balığı çıkardım, yerine iki dişi ilangi ekledim, ben iki adet kasanga dişisini ne yapayım? Ya da damızlık  ve üreyen dişilerimden size neden balık yollayayım? Biliyorsunuz ki ilangi damızlık ve yavruları kasangadan daha yüksek fiyata satılır. Kötü niyetli olsaydım ki siz benim ticari düşünmediğimi bilirsiniz, neden böyle birşey yapayım? Bu konuda açıkça söylemek istediğiniz birşey varsa yazın, foruma bu konuyu yazdığınıza göre eminim bunu da yazabilirsiniz ki bence yazmalısınız.

Sonuç olarak balıklarınız ayrı bir tankta karantinada kaldılar, yani başka koloniyle hele ki yeni gelen balıklarınız sağlık problemi olmayan ilangi kolonime karışmadı. Bu durumda siz halen İstanbul'daki arkadaşınızın size farklı bir tür göndermediğini düşünüyorsanız, bu olayda mantık çerçevesinde değerlendirme yapamadığınız kanısına varıyorum.

Gelelim tür konusunda yanılmama; size daha önce de bildirdiğim gibi kasangalar belli bir süre yeni geldikleri yerde renklerini belli etmezler. Ayrıca balıklarınızın bende kaldığı zamanda renklerini tam olarak vermemişlerdi ve bu durumda yanılmak olasıdır ve bloat hastalığına yakalanan balıklarınızı üstünü örterek karantinaya almıştım. Karanlıkta peki balık renk verir mi, siz daha iyi değerlendirirsiniz. Fakat sorun sanırım burada yanılıp yanılmamak değil. Maksat burada dolaylı yoldan kişiye sahtekar muamelesi, balık hırsızı muamelesi yapmak. Siz de biliyorsunuz ki satan arkadaşla teyit etmişsinizdir, benim bu alımdan herhangi bir maddi kazancım olmadı. Tamamen size yardım etmek amacıyla bu işe girmiştim. Kendiniz gayet güzel  benim balıkların ücretini yatırma teklifimden bahsetmişsiniz, teşekkür ederim. Bu durumda yapılabilecek başka ne olabilirdi söylerseniz çok sevinirim.

Bu arada bende bir adet değil iki yada üç adet balığınız ölmüştü. İsterseniz bu konuda da şüpheleriniz varsa ölü fotoğraflarını gönderebilirim.

Son olarak ilan açmadan önce, çok sayıda yavru aldığınız damızlıklarınızı madem ki bana güvenmiyordunuz, keşke anlayan başka birine gösterip öyle ilan açsaydınız ya da şöyle ifade edeyim; bunca zaman besliyorsunuz ve sağlıklı balıklarınızın türüne dikkat etmeksizin ilan açıyorsunuz. Sonra satan arkadaşın hatası yok, uzun süre bu balıkları besleyen kişide sorun yok, balıklarınızı almanıza aracılık eden kişide sorun var. Bu arada benimle konuştuğunuz zaman eğer yanlış hatırlamıyorsam balıklarınızı satma nedeniniz tür değişikliğiydi, balıklardan sıkılmanızdı. Hatta sizin cümlelerinizle: ''Ya ne bileyim Tuğrul ben bir balığı üretince ilgimi kaybediyorum, sıkılıyorum''.

Saygılarımla,
Bu Tropheusun Türü nedir sizce? (Bulundu)
Balığınız büyük ihtimalle melez.
Tropheus Fotoğraflarım
İlk sayfadaki Topheus moorii kazumba fotoğrafı görüntülenemiyor, sanırım sorun var. Tekrar vermek istiyorum.


JİNEKOLOG2010-07-07 15:30:09
Bu tropheus un türü ne?
Fotoğraf yetersiz, ancak tahmin edilebilir. Büyük ihtimalle bemba.
Ad Konings Semineri 20 Haziran Pazar
1. Doğan Doğanç (jacobsen__)
2. Ü.Uğur Tunç (reis)
3. Köksal Gürkan (kgurkan)
4. Selim NAR (wiwiwi)
5. Şamil ÇOLAK (samilcolak)
6. Özgür Alkın (afyonlu03)
7. Tamer ELMAS (mr. diamond)
8. Birol BOSTAN (SERÇE)
9. Taner ÖZMİMAR (posseidon)
10. Orhan Yıldırım (KaPTaN)
11. Emrullah BİLGİN (emrbilgin)
12. Çağrı ÖZTÜRK (flagellum)
13. Arman UĞUR (reverse)
14. Güler KAYA
15.Tamer Ballıcalı (akvaryum.com.tr)
16. Eray Demir (adabisi)
17. Latif Altunyaprak (lafayette)
18. Aykut Arıcan (ahbeabi)
19. Bülent ÖNER
20. Ömer DURMAZ (comdur)
21. Tuğrul TARIMCILAR (JİNEKOLOG)
Tropheus Fotoğraflarım
Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim Mustafa Bey.

Uğrarsanız gerçekten çok sevinirim, her zaman beklerim.
Tropeus Katato Red Dorsal
Olay şimdi tamamdır Fatih Bey, hayırlı olsun Tebessüm.
tropheusa su presi verilirmi?
Ayda bir vereceğiniz su piresinin ne gibi bir faydası olur sizce(?) Onun yerine krill içeren ve sindirilmesi kolay kaliteli yemlerle beslemeniz daha mantıklı bence. JİNEKOLOG2010-06-11 00:17:51
Erdal Hocanın Bitkili-Mangrow Köklü kasakalawe Akvaryumu Son foto70te
[QUOTE=serkan.canbaz]
Hocam merhaba ben arka fon koyu olmasından yanayım. Aşağıdaki linke bir gözatarsanız sanırım bana katılabilirsiniz. Sizin akvaryumunuz çok hoş tabiki. Tamamen zevk meselesi sonuçta. Ama arka fon balıkların renklerini değiştirir diye henüz inanmıyorum. Balıklarım büyüyünce tecrübe ettikten sonra karar verebilirim şimdilik.... [/QUOTE]
Serkan Bey,

Örnek için çok teşekkürler, yanlız bir yanlış anlaşılma olmasın... Bu tankın fonu mavi renk. Gerry Verrier değerli bir hobici arkadaşımdır. Bu fotoğrafları tepe flaşı ile çektiği için arka taraf karanlık dolayısıyla siyah gibi çıkmış. Örneğin bu fotoğrafımda;



Burada da aslında fon mavi, fakat çekim tekniği dolayısıyla sanki siyah gibi görünüyor. Saygılarımla,



SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.