ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
dr_erhan109
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Temmuz 2007 13:48
Son Ziyaret:
02 Nisan 2010 16:45
Toplam Mesaj:
37 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erhan Kongur
Doğum Tarihi:
11 Haziran 1982
Yaş:
41
İl:
Trabzon
Meslek:
Doktor
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tropikal
200 lt ana akvaryum
35 lt yavru akvaryumu

SON 10 MESAJI

Büyük akvaryumda su problemi

Merhaba arkadaşlar. Benim 200 lt'lik bir akvaryumum var. Hobiyi daha ileri taşımak istiyorum. Aklımda 1.000 lt'lik bir akvaryum almak var. Beni endişelendiren şey ise akvaryumda herhangi bir hastalık olması durumunda su değişiminin nasıl yapılacağı. O kadar dinlenmiş suyun nasıl temin edileceği. Bu büyüklüklerde akvaryumu olan arkadaşlar bu problemi nasıl aştıklarını paylaşırsa çok sevinirim. Saygılar.

Lepistes üretimi
Selam arkadaşlar. Benim 200 litrelik ana tankım ve 35 litrelik yavru tankım var. Sadece lepistes besliyorum. Şuan ana tankta 200'e yakın kendi yetiştirdiğim erişkin lepistesim var. Yavru tankımda da yine 200 civarında yavrum. Yaklaşık her 2 günde bir yavru alıyorum. Malum akvaryum kapasitem zorlanmaya başladı. Akvaryumcuma durumu anlattığımda bana lepisteslerimi kendi sattığı fiyatın yarısına benden alabileceğini söyledi. Bunun yasal bir sakıncası var mıdır? Bu balıkları akvaryumcuya satarsam başım sıkıntıya girer mi? Özellikle bu işi profösyönelce yapanlardan cevap bekliyorum. Saygılar.
atman 3337
 
 
Adem arkadaşım sana sert uslub takınmıyorum bak mehmet değirmenci arkadaşım açıklamasını yapmış. Ama problem filtreyi alacak arkadaşımız filtreyi yeni alacağını söylüyor.Sen herhangi bir akvaryumcuyu ara gri renkte atman 3337 filtre alacağını söyle bulabilirse diyecek lafım kalmaz. ilk çıkan atman 3337ler 2 sepettir ama arkadaşımız filtreyi yeni alacak dikkatini çekerim.
 
Ben 3 ay önce Atman 3337 (yeşil) dış filtre aldım. 2 sepetli. Haberiniz olsun. İnsanları durduk yere yanlış bilgi veriyor diye suçlamayın.
dr_erhan1092007-09-26 11:01:20
Filtre borularındaki kirlilik
Benim ''Atman  AT-3337'' marka dış filtrem var.Yaklaşık 3 ay önce aldığım bu fitrenin giriş ve çıkış borularının içi kahverengi bir pislik katmanıyla kaplandı. Malesef ne yaptıysam bunu temizlemem mümkün olmadı. Ben bu durumun akvaryumda mantar hastalıklarını arttırabileceğinden korkuyorum. Sizce bu durum bir sorun oluşturur mu? Oluşturursa ne yapmalıyım?
plati yavruladı ama?
Plati yavruları lepistes yavrularına göre daha hareketsiz olurlar ve genelde suyun üst kısmında dururlar. Yani balıkların normal. Saygılar.
Lepistesler hakında kısa bir makale
[QUOTE=palyaco]ayrıca dişi lepistesler ilk hamile kaldıklarında erkekten aldıkları spermin bi kısmını bir sonraki doğum için saklarlar. yani ikinci hamile kaldıklarında yavrular bir önceki yavrularla aynı babadan gelmektedirler. eğer sperm sayısını yeterli görmez iseler başka erkeklerin spermlerinide alabilirler.
yavruları koruma konusuna gelince. kesinlikle yavruluğu tavsiye etmiyorum. iki tane balığım stresten çatladı ve doğum yaptıktan sonra öldüler. ens güzeli köşeleri kesinlikle çınar bitkisi ile yeşillendirmek inanılmaz derecede büyüdükleri için yavrular için saklanma yeri oluyorlar ve java moss sarılmış mango kökleri bu iş için ideal. yavrular ana tankta daha iyi büyüyorlar ve gelişimleri daha hızlı oluyor.
[/QUOTE]
 
Arkadaş gayet haklı. 2.5 ay önce doğurmaya yakın olarak aldığım 2 lepistesim 10 gün içinde 3. yavrularını verecek. İşin ilginç tarafı bu 2,5 aylık süre içerisinde akvaryumumda hiç erkek lepistes yoktu. Ben de lepisteslerin sperm biriktirerek 2-3 kez aynı spermle doğurduklarını daha önce duymuştum. Bakalım 4. gebelik olcak mı? Smile
Zayıf Yavru Kararı?
Arkadaşım ben de aynı dertten müzdaribim. Lepistes, plati, moli, kılıç kuyruk yavrularım gayet sağlıklı büyümelerine rağmen anlayamadığım bir nedenle velifera yavrularım doğumlarından sonra 10 gün içinde ölüyorlar. Bir arkadaşım velifera yavrularına tuzlu suyun zararlı olduğunu söylemişti. Bir de bu şekilde deniycem. Bu sefer de olmazsa velifera üretimini askıya almayı düşünüyorum.
Silver dolar yavrularla beraber!
   Herkese selamlar. 200 lt'lik akvaryumumda canlı doğuran ağırlıklı tropikal balık beslemekteyim. (akvaryumum linkimden görebilirsiniz) Akvaryumcum resimde gördüğünüz bu silver doların (10cm boyunda) akvaryumuma uyumlu olduğunu söyleyince aldım. Gayet de güzel anlaşıyor diğer balıklarla. Benim sıkıntım şu;yavru tankımda 50'ye yakın lepistes,moli,plati ve kılıçkuyruk yavruları var. Bunların bazıları 1,5 cm (2 aylık) oldu. Bu yavruları kaç cm'likken ana akvaryuma, silver doların yanına almalıyım? Malum silver doların ağzı canlı doğuranlarınkinden büyük. Şimdiden teşekkürler. Saygılar.
 
 
Ramirezi2007-11-03 23:43:59
Balığımın türü nedir?

 
Bu balığın türü nedir acaba. Aynı zamanda tropikal balıklarla beraber yaşayabilir mi? Teşekkürler.
dr_erhan1092007-09-14 08:28:07
Rafyayı bu şekilde koydum nasıl sizce?
[QUOTE=fizikci]O rafya neden su yüzeyine değilde aşağı doğdu duruyor çok ilginç. Bendeki rafya suyun yüzeyine çıkıyordu. O rafyanın malzemesi ne olabilirki. Çok ilginç çokkkk[/QUOTE]
Sevgili arkadaşım, Murat bey rafyaların alt ucunu kuma gömmüş, bu yüzden rafya su üzerinde yüzmüyor. Biraz dikkat. Bu arada güzel olmuş Murat bey, ben de uygulayacam. Saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.