ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
umayin
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Eylül 2022 16:54
Son Ziyaret:
13 Kasım 2023 12:55
Toplam Mesaj:
7 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
gökhan umay
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

umayin

SON 6 MESAJI

Dizayn Ve Eksikler Yeni Başladım
[QUOTE=Ali#]Anubiası genelde misina ya da uygun yapıştırıcılarla çeşitli nesnelere sabitlerler. Ben de mümkünse öyle yapmanızı öneririm lakin bu kuma ekilemeyecekleri anlamına gelmez. Sadece kökleri kumun altında kalacak şekilde ekim yapabilirsiniz. Rizomu (yaprak verdiği gövdesi) kuma gömülürse çürür. Anubias köklerini sadece tutunmak için kullanır, sudan gerekli besin ve mineralleri yapraklarıyla çeker. [/QUOTE]


benim tavsiyem olabildiğince düz delikli mercan tasına tutturulması büyüme sürecinde taşa kendini sabitliyor ve istediğiniz yede güzelce duruyor.

çok büyük bir taş olmamasını tavsiye ederim. umarım gelmez ama ola ki adi salyangoz ile mücadele etmeniz gerekirse büyük taşlardan köklere zarar vermeden ayırmak zor. Zira adi salyangoz delikli kayaları baya seviyor.
Beta, Neon Tetra, Kuhli, Karides, Cüce Vatoz,çöpçü
Karides bakan biri için her balık bir avcıdır. en zararsızı bile yavrularını yakalarsa affetmez. Bol bitkiniz varsa yavruların çoğu saklana biliyor ve Tetra da olsa Kuhli de az yavru kaybı ile rahat bir akvaryum dengeniz olur.
karidesi dip temizliği açısından çok seviyorum ama eğer üreme hızını dengelemezseniz her yer karides oluyor. Kuhli zararsız ve nazik olsa bile yavru yakaladı mı affetmiyor. hatta hasta karidesiniz varsa anaç bile olsa yemek olabiliyor. " Bence bu güzel bir şey hastalık yayılmadan doğal olarak dengeleniyor " Kuhli benim gözlemlediğim kadarı ile kumu sürekli dipten karıştırdığı için zararlı gaz birikimini engelliyor. fakat karides ile aynı ortamda yaşayacaksa sayısının minimal tutulmasından yanayım üretmek istemiyorsanız benim gibi 2 tane bakabilirsiniz ( şahsi görüşüm normalde 4 den aşağı önerilmiyor ) nerdeyse 1 yıldır sorunsuz yaşıyorlar 2 tane olmasının tek kötü yanı çok çok nadir görünüyorlar.


Kuhli Canlıdoğuran Yavrularını Yer Mi ?
[QUOTE=LeventAkkaya7]Herkese merhaba. Başlıktan da göreceğiniz üzere, canlı doğuran akvaryumuma 2 adet kuhli eklemeyi düşünüyorum. Rafyaların arasına girip yavruları yerler mi ? [/QUOTE]

Ben karides ve Lepistes akvaryumunda bakıyorum sayıları çok olmadıkça utangaç bir cins ve yavru dengenizi bozmuyorlar. her balık gibi fırsat bulursa yeni doğmuş ve dibe çökmüş yavruyu yerler ama inanılmaz barışçıllar. Hatta ince kum ve bitki ile dolu akvaryumlarda sürekli kum altında gezdiklerinden kumun havalanması ve zararlı gaz birikimini önleme gibi durumları var.

Bal Gurami, Tetra Danio Ve Neon
[QUOTE=KomutanLogar]Herkese merhaba. Akvaryum hobisine yeni başlıyorum. 100.38.50 ölçülerinde bir akvaryum satın aldım. Lav kırığı kumu, jebo 825, Sobo wf1302f sipariş verdim. Armatürüm power led kendim yapacağım. 51W 3900 Lümen 11 adet 6500K 6 adet Full Spectrum led yapacağım. Bakımı kolay bitkilerden de ekeceğim. Dekor olarak saklanabilecek testiler de koyacağım. Bir çok konuya hakim oldum okuduğum bir sürü makale, yazı ve izlediğim videolardan. Geriye hangi balık yada balıkları besleyeceğim kaldı. Ben biraz araştırdım Bal gurami, Tetra neon ve danioların uyumlu olacağını düşündüm. Bunların yanında cüce vatoz ve çöpçüde olacak. Bildiğim kadarıyla tetralar hızlı yüzdüğü için guramileri biraz rahatsız edebilir onun haricinde bir sorun göremedim ve sizlere sormak istedim. Bir eksiğim yada yanlış bilgim varsa lütfen düzeltin. Şimdiden herkese çok teşekkürler.

Konu yanlış yerde ise modaratörler doğru yere taşısın lütfen. Kimse yardımcı olmuyor.[/QUOTE]


Bu konuda bende kararsızım araştırmalarım da lepistes ile bile yaşayabileceği yazıyor ama bence güzel bir yavru yiyicilerdir. Ama kimsenin aklını karıştırmadan hala araştırıyorum bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
Karides Bakımı Ve Üretimi
[QUOTE=Umudu]Teşekkürler tekrardan bilgilendirdiğiniz için. Bu bilgiler doğrultusunda araştırmalar yaparak eğer benim için de uygun olursa başlamayı planlıyorum. Eğer başlarsam sizlerden öğreneceğim daha bir çok şey olduğundan yeni konular açarım. İyi forumlar dilerim.

Moss yada herhangi başka bitki kullanmak zorunlu mu yoksa sadece görsellik için mi?[/QUOTE]

ben kırmızı ateş karidesi besliyorum. ve tavsiyem hem etçil hem otçul olduğundan mos olması iyi olur uzun bitki severseniz ara sıra akvaryumla uğraştığınızda direk bitkinin arkasında stres atmayı seviyor benimkiler. öneririm
Bronz Ve Komando Çöpçü Karides Yavrusu Yer Mi

merhaba arkadaşlar[QUOTE=ferhat25]Benim akvaryumda karides ile lepistes vardi karides yavrusu 30 tane vardi iki tane komando copcu koydum akvaryuma yavrular yavas yavas kaybolmaya basladi bugun baktim 3 tane kalmis lepistesler yavrulara dokunmuyordu sanirim copculer yemis daha once bir sikinti yoktu[/QUOTE]

merhaba arkadaşlar bende de lepistes ve karides akvaryumu var. çöpçüler küçükken ve bolca bitkiniz varsa yavrulara dokunamıyorlar fakat büyüdüklerinde gece yavru yakalamaları var. benim 1 çöpçüm boyut olarak yakında kefal sayılacak sanırım baya büyüdü ve orta büyüklükteki karidesleri de isterse yakalayıp yediği görülmüştür. artık küçük akvaryumumda tetralarla takılıyor.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.