ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
elseif
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
12
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Nisan 2022 12:30
Son Ziyaret:
15 Aralık 2022 15:14
Toplam Mesaj:
13 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa
Doğum Tarihi:
24 Mart 1987
Yaş:
37
İl:
Konya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

400x200x80 # 6400 lt. # 12 Super Red Arowana # 1 Black Diamond Stingray 250x75x75 # 1400 lt. # 7 Silver Arowana # 4 Oscar

SON 10 MESAJI

Birlikte Yaşar Mı?
Arowana su maymunu veya su ejderhası olarak da bilinir. 19 cm lik red tail in arowanayı yutması bence söz konusu değil. Arowana çok akıllıdır. Yetiştirme tarzına bağlı olarak tam tersi diğer türlere rahatsızlık verir. Ancak akvaryum ortamında çok ürkek olurlar, Challenger da okuduğum kadarıyla öyle. Aydınlatmanın kademeli açılması ve öncelikle ortam aydınlatmasının aktif olması gerekir. Challenger ın ürktüğünde hızlı hareketleri onu rahatsız edebilir. Kısacası hacim uygun olduğu sürece problem olmaz.
Black Diamond Stingray Hakkında?
Bugün tekrar iletişime geçtim disk çapı 30-35 cm bilgisini aldım genç damızlıkmış bu 10 bin olan. Benim tahminim çekya edirneden girecek balıklar. 2018 de tanışsaydık sizle mutlu olurdum :) Benimde 2010 veya daha öncesi bu foruma üyeliğim vardı ama kullanıcıyı hatırlayamadım. Keşke buradan araştırsaydım. Yarın sabah 10 a kadar karar verme sürem var. Onaylarsam %70 ödeme ile cuma elimde olacaklar. Telefon ile ulaşabildiğim kişiler mantıklı bulmadı. Aceleye gelmez biraz araştıralım dediler. İthalatı yapacak arkadaşta bir sonraki sevkiyatın bir aydan fazla süreceğini söylüyor. Kararsız kaldım. :) Söylediğiniz çok mantıklı, ancak 3 sene çift yavru verecek mi bekleyemem. Bir tane var zaten elimde üretim olmadıktan sonra 1 tane daha en fazla 1000$ a alırım yine.
Black Diamond Stingray Hakkında?
Fatih Bey, öncelikle ilginize teşekkür ederim. Aslında ifade edemediğim ve güzelce özetlediğiniz soru buydu.

"Fakat hiç bir çiftliğin, çalışan güzel takımını elden çıkartacağını düşünmüyorum."

Bu arada beni 2 kez dolandıran ülke de endonezyaydı :) Arowanalarıda endonezya RDC den aldım. Damızlık çiftlerini vermediler ancak en güzel kırmızının yavrularını aldım. 12-30 tane yetiştirirsem eş tutabileceğini söylemişlerdi.

Stingrayler konusuna gelince kendim 1700-2000$ a temin edebiliyorum. Çift diye alırım ancak çift olduklarından emin olacak kadar bir tecrübem yok. Bilgim okuduğum makaleler ile sınırlı.

10.000$ teklif veren alternatif olarak 1.5-2 yaşında 5.000$ a da teklif sunuyor. Bu balıkları 4-5 yaşına getirmek büyük emek ve üretemedikten sonra benim için çok anlamlı olmayacak.

%400 ü aşan bir fiyat farkı ile damızlığı almaya razıyım. Çünkü yavruları bile endonezyada 350-500$. Bir doğurduklarında en az 10 doğurduklarını hesaba katarsak min. 5000$ yavru geliri getiren bir çifti 10.000$ a satılması düşündürdü. Şahsen daha fazlasını da vermem ancak emin olamıyorum bir türlü. RDC den bir arkadaştan destek almak istedim tanıdığı çiftliklerin damızlıklarını vermeyeceklerini söyledi.

Black Diamond Stingray Hakkında?
Arkadaşlar selamlar, bende bir adet Black Diamond Stingray mevcut. Lakin daha 1 yaşında. Ben bu canlıyı üretmek istiyorum. Türkiye'de kendi ithalatını yapan güvenilir bir firma tarafından bir dişi bir erkek damızlık getirmek istiyorum. Şöyle bir tedarik fırsatı yakaladık. Damızlık düzenli yavru alınan 5 yaşında bir çift varmış. 10.000$ talep ediliyor. Şimdi size sorum, stingraylerde üretim deneyen oldu mu? Bu doğru bir karar mıdır? Veya (singapur veya malezyaya gidebilirim) temin edebileceğim bir çiftlikten mi almalıyım?

Üretimdeki amacım ticari değildir, Türkiye'de akvaryum hobisinin gelişmesini istiyorum. Yavru elde edebilirsem kendime ayırmak kaydı ile Türkiye'de monster akvaryumu kuran ve talep eden kişilere ücretsiz bir şekilde yaygınlaşmasını sağlamak. Bende bir tane var çok keyifli bir balık ancak havuzda olduğu için çok izleme fırsatım olmuyor. Daha önce arowana ithalatı yaptım ancak çok eziyetli ve 2 kere dolandırıldım. 3. de başarı sağlayabildim. Onun için tecrübesi olanlar fikir verebilirse çok sevinirim.
Arowana Çapa Solucanı Paraziti - Yaygın Arowana Hastalıkları
Teşekkür ederim Mert Bey, yasak konusunda bir bilgim yok. Ben her ay neredeyse 15 gün yurt dışındayım. Valizime koyup getiriyorum bu markanın tüm ilaçları mevcut. İhtiyacı olan olursa forumdan kar elde etmeden, aldığım fiyata yardımcı olabilirim. Aslında sizin uyguladığınız bana göre daha sağlıklı bir yöntem, sadece tecrübe gerektiriyor :)
Arowana Bulutlu Göz Hastalığı - Yaygın Arowana Hastalıkları
[B]Nedenler[/B]
Arowana'nın göz(ler)i üzerinde oluşan ve etkilenen gözün opak veya hafif opak görünmesine neden olan bulutlu beyaz film veya gri 'pus'. Ağır vakalarda Bulutlu Gözler, göz yüzeyinde mantar büyümesi olarak bile kendini gösterecektir. Erken tedavi edilmezse ikincil enfeksiyona yol açabileceği ve körlüğe neden olabileceği için tedavi yapılmalıdır.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234845/060920220557391.jpg[/IMG]

Kötü su kalitesi veya suya zararlı kimyasallar karışmış.
Bakteriyel enfeksiyonların bir belirtisi (örn. Streptococcus, Vibrio veya Mycobacterium marinum), ancak bunlara genellikle balık üzerindeki işaretler gibi diğer fiziksel semptomlar eşlik eder.
Gözde fiziksel yaralanma.
Zehirlenme veya tahriş nedeniyle aşırı balçık üretimi.


[B]Önleme[/B]
İyi su parametrelerini ve tank temizliğini koruyun. Yenmemiş yiyecekleri çıkarın, düzenli su değişimleri yapın ve tankınızı aşırı doldurmayın.
Fiziksel yara ve stres faktörleri riskini en aza indirmek için elleçlemeyi en aza indirin ve uyumlu tank arkadaşları seçin.
Hastalık veya parazitlerin bulaşma riskini en aza indirmek için yeni balıkları karantinaya alın ve 'canlı yem' ile beslenmeyi azaltın.
Dose OF® '0' Arowana Hastalığı bitkisel tedavisi önerilen doza göre.


[B]Tedavi Yöntemi[/B]
Sağlıklı su sağlamak sağlıklı Arowanaların anahtarı olduğundan su parametrelerini kontrol edin.
Dose OF® Arowana Bulutlu Göz Önleyici . 60 litre suya bir kapsül uygulayın. Kapsülü açın ve toz halindeki ilacı tankta eşit olarak dozlayın veya tanka eşit şekilde dökmeden önce tozu küçük bir kapta klorsuz su ile karıştırın. İlacı dozladıktan sonra 3 günde bir %30 su değişimi yapın. İki kez tekrarlayın.


[B]Notlar[/B]
İlacın etkinliği azalacağından, ilaç döneminde lütfen aktif karbon, zeolit ​​ve OF® Cata-purator kartuşları ( OF® Hydra Depurators kullanıyorsanız ) gibi ortamları çıkarın.
İlaç tedavisi sırasında bir Hava Pompası ile oksijenlenmeyi artırın. Dozlamadan sonra, sonraki iki saat boyunca Arowana'nızı herhangi bir sıkıntı veya ağır solunum belirtisi açısından gözlemleyin. Arowana tehlikede görünüyorsa hemen su değişimi gereklidir (1/2 tank su değişimi, tatlı su kaynağının uygun şekilde arıtıldığından ve klordan arındırıldığından emin olun).

Not : İnternette arowanalar ile ilgili bulduğum tüm konuları kendime not, sizlerinde faydalanması için translate ile buraya ekliyorum. Kendi yazdığım makalelerde imzam yer alacaktır. Kaynak : https://www.yihufish.com/products-2/medication/special-arowana-medication/
Arowana Bıyık Enfeksiyonu - Yaygın Arowana Hastalıkları
[B]Nedenler[/B]
Bu, bıyıklarını tanka sürtme alışkanlığı olan Arowanalar arasında yaygındır. Uzun süreli aşınma dokuların yaralanmasına neden olabilir. Kötü su parametreleri ve tank koşulları genellikle ikincil enfeksiyona neden olarak iltihaplanma ve ardından şişme ile sonuçlanır.

Bu, halterdeki küçük bir büyüme ile tanımlanabilir ve genellikle mantar büyümesi ile karıştırılabilir.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234845/060920220554081.jpg[/IMG]

[B]Tedavi Yöntemi[/B]
Önemli, aşağıdaki prosedür için yerel veterinerinize veya bir uzmana danışın.

Arowana'yı daha küçük bir tanka/konteynere aktarın.
Arowana'nızı anesteziden en az 8 saat önce beslemekten kaçının.
Arowana'nızı OceanFree® Özel Arowana İlaç-6 (Stabilizatör) ile önerilen doza göre uyuşturun, Arowana uyuşturulana kadar yavaş doz vermeye özen gösterin.
Alanı dezenfekte edin ve büyümeyi sterilize edilmiş bir aletle hızla çıkarın.
Bakteriyel enfeksiyonu önlemek için yaraya OF® 3. Nesil Sarı Toz uygulayın .
Arowana'yı tekrar tanka yerleştirdikten sonra, OF® 3. Nesil Sarı Toz'u önerilen doza göre tanka dozlayın.

[B]Notlar[/B]
Arowana'nın tanka geri yerleştirildikten sonra bilincini yeniden kazanmasına yardımcı olmak için bir Hava Pompası ile oksijenasyonu artırın. Sonraki iki saat boyunca Arowana'nızı herhangi bir sıkıntı belirtisi veya ağır solunum için gözlemleyin. Arowana tehlikede görünüyorsa hemen su değişimi gereklidir (1/2 tank su değişimi, tatlı su kaynağının uygun şekilde arıtıldığından ve klordan arındırıldığından emin olun).

Not : İnternette arowanalar ile ilgili bulduğum tüm konuları kendime not, sizlerinde faydalanması için translate ile buraya ekliyorum. Kendi yazdığım makalelerde imzam yer alacaktır. Kaynak : https://www.yihufish.com/products-2/medication/special-arowana-medication/
Arowana Çapa Solucanı Paraziti - Yaygın Arowana Hastalıkları
[B]Nedenler[/B]
Çapa Solucanları (Lernaea spp.) kabuklu, kopepod parazitleridir. Copepodid evresinde (juvenil) ve Cyclopoid evresinde (yetişkin) dişi parazitiktir.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/234845/060920220452371.jpg[/IMG]

Dişi yetişkin, çiftleştikten sonra genellikle deri, yüzgeç ve solungaç bölgesinde Arowana'ya girer ve ön çapasını kullanarak kendisini konak dokuya gömer. Yetişkin dişi yaklaşık 9 mm'dir ve ana gövdede solucan benzeri iplikler olarak görünür. Kötü su parametreleri ve tank koşulları genellikle ikincil enfeksiyona neden olur, bu da dişi yetişkinin Arowana'ya girdiği bölgede iltihaplanma ve ardından şişme ile sonuçlanır.

Çoğu hobici, genellikle Arowana'larında, onları Çapa Solucan'ın varlığı konusunda uyaran bir davranış değişikliği gözlemler, örneğin Arowana sürekli olarak yüzeylere sürtünür veya 'darting' yapar. Çapa Solucanları genellikle akvaryuma yeni balıklar veya özellikle akvaryum balığı 'canlı yem' yoluyla sokulur.

Çapa solucanı için optimum sıcaklık aralığı 26–28°C'dir.

[B]Önleme[/B]
Hastalık veya parazitlerin bulaşma riskini en aza indirmek için yeni balıkları karantinaya alın ve 'canlı yem' ile beslenmeyi azaltın. Mümkünse, besleme tankına OceanFree® '0' Çapa Solucan ve Balık Biti uygulayın .
OceanFree® '0' Çapa Solucanını ve Balık Bitini önerilen doza göre dozlayın.

[B]Tedavi Yöntemi[/B]
OceanFree® '0' Çapa Solucanını ve Balık Bitini önerilen doza göre dozlayın. Böceğin şeffaftan opak beyaza dönüşmesine neden olan sinir sistemini hedef alır, ölü Çapa Solucan sadece 2-3 gün sonra Arowana'yı bırakır.
İlaçları tekrarlayın ve 3 günde bir %30 su değişimi yapın. Anchor Worm'un tamamen ortadan kaldırıldığından emin olmak için Arowana daha erken iyileştiğinde bile tedaviyi en az 2 hafta sürdürmeniz önerilir.
Balıklar için stresli olduğu ve Çapa Solucanlarını tamamen çıkarmak kolay olmadığı için fiziksel olarak uzaklaştırılması önerilmez.

[B]Notlar[/B]
İlaç tedavisi sırasında bir Hava Pompası ile oksijenlenmeyi artırın. Dozlamadan sonra, sonraki iki saat boyunca Arowana'nızı herhangi bir sıkıntı veya ağır solunum belirtisi açısından gözlemleyin. Arowana tehlikede görünüyorsa hemen su değişimi gereklidir (1/2 tank su değişimi, tatlı su kaynağının uygun şekilde arıtıldığından ve klordan arındırıldığından emin olun).

Not : İnternette arowanalar ile ilgili bulduğum tüm konuları kendime not, sizlerinde faydalanması için translate ile buraya ekliyorum. Kendi yazdığım makalelerde imzam yer alacaktır. Kaynak : https://www.yihufish.com/products-2/medication/special-arowana-medication/
Art Akua Yemleri Hakkında
[QUOTE=MertSoyumert]

Markalara örnek verebilir misiniz?

Benim araştırdığım ve olsa da balıklarımız yese dediğim birkaç yem markası var; Fluval Bug Bites Serisi, Repashy markası, Xtreme'i öven çok kişi var. Ancak bu yemlere erişimim hiç olmadı, kargo parası gerçekten çok yüksek. Bu yemleri deneyimlediniz mi acaba?[/QUOTE]

Beslediğimiz balık türleri farklı.
Hiç bilmiyorum ancak Hikarinin canlı doğuranlar vb. grupta yemleri olması gerekiyor. Kesinlikle tavsiye ederim. Blue Ridge, Aqueon, Ultra Fresh, bakabilirsiniz.

Benim diyetim ağırlıklı olarak canlı ve dondurulmuş ürünler.

Stick olarak

Hikari
OF® AR-G1
OF® AR-G2
Tropical Soft Line

markalarından karşımım var. Haftada 2 gün bunları kullanıyorum.
Art Akua Yemleri Hakkında
Ben satın aldım test ettim. Arowana için olanından bahsedeceğim diğer türler için birşey söyleyemem. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Tavuk yemi üretim tekniğiyle balık yemi üretmeye çalışmışlar. Ana tanklarda bir 40 adet civarı test ettim. Müthiş dağılmadan sonra acil bir şekilde dip çekimi yapıldı. Su değerlerini gözlemlemek için karantina akvaryumunda kullandım ve iade ettim. Türkiyede temin edilenlerden Sera, Tropical iyidir, imkanınız var ise ebay üzerinden veya farklı sitelerden yurt dışında çok daha iyi markalar var.

(Artakua Arowana Stıck 400 gr + 100 gr # 126 TL olarak 7 ağustos tarihinde satın aldım)

Firmanın ile mesajlarımız:

- İlk defa deneyimleyeceğim. 12 Super Red ve 7 Silver arowana için sipariş ettim. Umarım başarılı olur.
- Merhaba yemlerimizden memnun kalacağınızdan şüpheniz olmasın.İyi günler dileriz.
- Bana yanlış ürün göndermiş olabilir misiniz? Tarihi geçmiş, bozulmuş? Şöyle söylemek istiyorum 12 yıllık 19 arowana sahibiyim. Diyetlerine ek çeşit olarak eklemek istedim. Birazda sebze ağırlıklı olması hoşuma gitti. Ancak ben ürünü elimle dahi zor kırıyorum. 45 cm arowanalar bile ağzına alıp, yumuşatıp, bırakıp tekrar dağıtarak yiyebildiler. Yerli üretim, uygun fiyat vs. olarak desteklemek istedim. Toplu alım da düşünüyordum ancak ürün bu şekilde olursa çok sıkıntılı. Onlarca markayı deneyimlemiş birisi olarak bana gönderilen üründe hata yoksa, ben bu ürünün bu şekilde başarılı olacağına inanmıyorum.
- Sonrasında Cevap Yok!

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.