ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mtnyrdr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Şubat 2007 09:00
Son Ziyaret:
01 Kasım 2021 16:29
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mtn
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Metin Yurdaer

SON 10 MESAJI

Difüzör Seçimi
Bende tüp ile kullanabileceğim bir difüzör almak istiyorum. Kullandığınız ve tavsiye edeceğiniz modeller hangileridir. 
300 lt karma amerikan

Balıkarı çok büyük almıcam.10-15 cm arası olucak. Başlangıçta o boydaki balıklarçok fazla bitkilere zarar vereceğini sanmıyorum. Ama olsun denemek istiyorum.

Barış bey aynı akvaryumu kuruyoruz olmamız ne güzel, birbirimiz ile fikir alışverişi yaparız.. Amerikan balıklarının özelliklerini seviyorum. Sert ve hırçın olmaları hoşuma gidiyor. Bence amerikanlar daha fazla yaygınlaşmalı. Akvaryumcularda çok az görebiliyoruz.
300 lt karma amerikan
[QUOTE=alpkim]Hem bitkili,hem yazdığınız türler...
bence çok zor olur...
[/QUOTE]
 
Hem akvaryumun güzelliği hemde balıkların güzelliği ile ortaya çok güzel bir görüntü çıkıcak diye düşünüyorum. Niçin zor olur dediniz öğrenmek isterim. Sonuçta çok tecrübeli değilim ve istediğim akvaryumu daha önce yapmış birilerininde fikirlerini almak isterim.
300 lt karma amerikan
Merhaba akvaryum.com üyeleri. Yaklaşık 1 sene önce bu hobiye 80 lt lik japon akvaryumu kurarak başladım. Gün geçtikçe bu hobi tutkuya dönüştü ve şimdi ise bu akvaryum beni tatmin etmiyor. 120x50x50 / 300 lt lik bir akvaryum kurmaya karar verdim. Akvaryum ile ilgili bütün tasarımları yaptım. (Akvaryum içindeki bitkilerin yerleşim yerleri ve nasıl olması gerektiği, dolabın çizimi vs.) Bitkili akvaryum ve amerikan türleri beslemek istiyorum. Balık olarak green terror, jack dempsey, blue acara, texas, astronot ve severum 1e1d olarak düşünüyorum. Hepsi aynı boyda olursa sorunlar olurmu.
Japonlarımda siyah lekeler
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Japonlarımın üst yüzgeçlerinin uçları siyahlaşmaya başladı.Birinde ise vücudunun bi yerinde siyah leke var nokta şeklinde.

Akvaryum Kapasitesi (litre):70

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:iç filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Japonlarda çiftleşme
benimde aslanbaşımı turuncu renkli japonum kovalıyor ama çiftleşmek için kovaladığını sanmıyorum.Sürekli kafasına ve vücuduna vuruyor.Köşeye sıkıştırıyor aslanbaşta kenarda köşede duruyor.Bu akşamda aslanbaş baya halsiz duruyor.Bende diğer kovalayan japonu çıkardım.Aslanbaşın kuyruğuda baya zedelenmiş.
Japonlarda çiftleşme
11 tan japon balıklarım var.Hepside çeşit çeşit.1 tane aslanbaş, 1 tane siyah japon, 1 tane büyük beyaz japon ve 2 şer taneden 5 cm lik 4 ayrı çeşit japonum var.Bunlarda turuncu renkli isimlerini bilmiyorum. Çift olanların cinsiyetlerini bilmiyorum.İçinde mutlaka erkek dişi vardır.Farklı türden de olsa kendi aralarında çiftleşirmi.Çifleşme olayı nasıl olur.Nasıl anlarım çiftleştiklerini. mtnyrdr2007-3-4 22:10:28
Japonlar arasındaki sorun.
boyut olarak aslanbaş daha büyük ama ufaklar kovalıyor.Turuncu renktekiler diğer renktekileri istemiyorlar.Bi tanede siyah japonum var. Aslanbaşı çıkardığımda bu sefer diğer beyaza ve siyaha saldırıyorlar.Aslanbaşı koyduğumda hemen aslanbaşa taarruz başlıyor. Herhangi bir öldürme olasılığı olabilrmi.Ne yapmalıyım.Aslanbaşıda çıkarmak istemiyorum ama onu çıkarıncada akvaryuma denge geliyor. İnşallah öldürmezler.Turuncu renkteki bi balık yüzgeçlerinin ucunda siyah renkler var.Bu nedir.Hastalık belirtisimi.Bide akvaryumun ortasında duruyor hiç kenarlara gitmiyor aynı yerde duruyor.
Japonlar arasındaki sorun.
Bugün japon aldım.11 tane ama 6-7 çeşitten.Resimdeki balığın ismini bilmiyorum ama bu balıklar aslanbaşımı çok kovalıyorlar hiç rahat bırakmıyorlar.Nedeni nedir acaba.Bide bu balıkların adı nedir.

http://img260.imageshack.us/my.php?image=fishze5.jpg
75 lt akvaryum için tür önerisi
Balıkların sayısını 10-15 arası istiyorum.Benimde düşündüğüm lepistes 8 adet, 5 tane plati ve 2 vatoz.Bu şekilde sorun olurmu.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.