ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Gagulkerkov
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
16
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Temmuz 2020 00:26
Son Ziyaret:
21 Aralık 2020 16:55
Toplam Mesaj:
56 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Oğuzhan Ünal
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

60X30X30 50LT 2 Japon Filtre Sunsun Hw-603b

SON 10 MESAJI

Siyah Leke, Balığım Dipte Hareketsiz Duruyor
İnternette biraz araştırdım. Bazı yerlerde bulaşıcı diyor. Bazı yerlerde bulaşıcı olmadığı yazıyor. sunsun Hw603b yeni bi filtre aldım. İlk başta hata yaparak eski iç filtremin pis süngerini sıkmıştım bir etkisi var mı bilmiyorum ama su bazen bir gün pisleniyor ondan bi iki gün sonra temizleniyor. Belki de filtre kaldıramıyor bilmediğimden soruyorum. İnternette su değişimlerinden dolayı strese girip siyah leke olabileceği yazıyor. Balığımı karantinaya alayım mı ? Yoksa su değişimini mi yapayım? Birde balığımın akvaryumun dibinde bi köşede öylece duruyor. Şimdi diğer balığım da onun bulunduğu yere geçip öylece duruyor. Ne yapmalıyım ?

Hastalık olduğunu okul başladığında balıklarımla malesef pek ilgilenemiyordum ve su değişikliğini olması gereken günden bi kaç gün sonra yapma gibi eylemlerde bulunduğum için öyle olduğunu düşünüyorum. Gelişiyor falan da deniyor ondan ekledim bu bilgiyi.
Öldü.
.[EDIT]Gagulkerkov,2020-10-23 13:16:05[/EDIT]
Filtre Önerisi
Abi bu galiba akıntıyı önlüyor da tam olarak nasıl kullanılıyor ? dış filtrenin en alt katmanına mı koyacam yoksa akvaryuma serpme vs. Bir adam zeminde nitrite dönüşen bakteriler olduğundan zemine değil dış filtre haznesine koyuyorum demiş. [QUOTE=fma3280]

Merhaba;

Sun Sun 603hb 1 seneye yakın kullanıyorum. Fiyat-performans ürünü. Sizin litre de çok rahat işinizi görür. Japon balığı için uygun değilden kasıt, sanırım japonlar akıntıyı sevmedikleri için söylenmiştir. Akıntı yönünü arka cama yönlendirirsiniz ki zaten aman aman bir debi çıkış gücü yok. Filtre malzemesi olarak seachem matrix tavsiye ederim.

İyi Hobiler...[/QUOTE][EDIT]Gagulkerkov,2020-08-17 19:33:20[/EDIT]
Filtre Önerisi
Teşekkür ederim yanıtınız için şimdi biraz daha bakınınca bi makale gördüm. Pipo filtreden bahsediyordu ama 70litrelik japon balığı başlangıç akvaryumu için uygun olduğunu söyledi. Pipo uygunsa herhal dış filtre de uygundur diye düşünüyorum. Biraz eksik bilgi verdim başta kusuruma bakmayın acemilikten teşekkür ediyorum tekrardan iyi geceler.
Filtre Önerisi
Abi ben onları önceden yazdım diye yazmadım ama 51litre 57x30x30 akvaryumum.
Filtre Önerisi
Çok pardon yazmayı unutmuşum yani bu dış filtre 200 lira bundan dolayı bu fiyat aralığı bir şeyler arıyorum hiç yoksa 250tl'ye uygun bi filtre önerisi de olur. İnternette 3 tane uygun dış filtre varmış biri buymuş ben şu anlık şelale arıyorum bazıları şelale çok ses çıkartıyor diyor ama kararsız kaldım.
Filtre Önerisi
[QUOTE=boreas54]

Akvaryum küçük ise şelale filtreler genelde sessiz çalışıyor. Ama iş dış filtreye dönerse seste istemem dersen biraz tuzlu olur.[/QUOTE] Dış filtre alırsam bunu alacağım çünkü hem fiyatı uygun hem az ses çıkartıyormuş ama japonlar için sorun olabileceğini duydum ondan biraz bekliyorum. Şelale filtre önerirseniz sevinirim. Birde dış filtreyle şelalenin arasında çok bi fark var mı ? İç filtreye göre biyolojik filtre görevi görüyormuş (şelale filtre) benim akvaryumum da küçük yani. Eğer dış filtre japonlar için sıkıntıysa şelale filtreyi düşünüyorum.
Filtre Önerisi
Aradan neredeyse 1ay geçti Venus Aquarium Internal Filter 6005f 15 w 880 L/h filtrem kötü olduğu için değiştirmem gerekiyordu birkaç gün sonra değiştireceğim. Tavsiye olarak sunsun603hb verildi ama benim akvaryumumun bulunduğu konumdan dolayı pek rahat olmayacak galiba ve birde japon balığı için uygun değil deniyordu 2japon balığım var 1-2 tane daha eklemeyi düşünüyorum bu filtre japonlar için iyi mi sizce ? 50litrelik akvaryumlar için şelale filtre vb. filtrelerin az yer kaplayıp işe yarar olduğunu duydum. O tür filtrelerden az ses çıkartan uygun bi filtre önerirseniz sevinirim.[EDIT]Gagulkerkov,2020-08-17 00:57:01[/EDIT]
Bu Bir Aşk Hikayesi
O plastik borunun ucuna takılan siyah bir şey bulmuştum ucu daraltıyordu taktım onu ondan bahsediyorsanız. saolun sunsun602 değil o zaman 603 alacağım
Bu Bir Aşk Hikayesi
Abi şu an akvaryumdalar çıkarayım mı ? Bizimkiler de çok heyecanlandığından atmamı istediler ben de kısa ve hızlı olsun dedim. Filtre öldürebiliyorsa fanuslarına geri koyacam. Sunsun602 veya sunsun603 çok ses çıkartıyor mu bu arada ?
Bu Bir Aşk Hikayesi
[QUOTE=lazarusv20] Tutmaz tabii, debi kasıp duruyorlar çünkü ne hikmetse. Eheim bilmiyor bu işleri zaten, 200 litrede kullanılabilecek dış filtresini 600 l/h yapıp bırakıyor. Dünyanın başka, doğru düzgün bir memleketinde bu iç filtrelerden satın alabilen varsa bilgi verirse çok makbule geçer. İteleyip duruyorlar buralarda.[/QUOTE] Abi filtre için para biriktiricem galiba sen önermiştin bir tane dış filtre onu alacam. Şimdi balığa bakınca dedim acaba rahat yüzemiyor mu diye.

Balık sayısı şu anlık 2kalacak abi çok fazla atmak istemiyorum. Filtrem de iyi değilmiş zaten fazla atarsam herhalde olmaz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.