ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
buura
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Şubat 2020 22:11
Son Ziyaret:
26 Nisan 2020 00:14
Toplam Mesaj:
16 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Buğra Demirtaş
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Buğra Demirtaş

SON 10 MESAJI

Betta Balıklarda Gelişme Ve Cinsiyet
Şimdi anladım. Teşekkür ederim ilginize [;)]
Betta Balıklarda Gelişme Ve Cinsiyet
Elimden geleni yapcam inşallah[:)]

Canlı beslemek sorumluluk istiyo, layığıyla yapamadıktan sonra da bir anlamı yok zaten.

Betta Balıklarda Gelişme Ve Cinsiyet
[QUOTE=RobinsonDefoe]Kırmızı taş ve dekorları çıkartıp yerine doğal kum ve bir iki kök bitki koyarsanız hem sizi hem balığınızı daha çok tatmin eder [:iyi:][/QUOTE]

O eski hali, ilk mesajda belirttiğim gibi hata ettiğimi anladığım anda lav kırığı yerleştirdim. Bitkiyle de süslüycem inşallah. Teşekkür ederim ilginize.

[QUOTE=Beta_balik]Merhabalar.
İkisi de erkek balık, fanustaki crow tail. Diğeri ise kırma gibi. Yüzgeç uçlarında erimeye benzetemediğim çıkıntılar var. Ama crow tail kadar değil.
Büyüme olarak balıkların boyutunu söylerseniz daha iyi olur. En fazla 5 cm'ye kadar büyürler genelde.
İkisinde erkek olduğu için aynı akvaryumda olamaz zaten. İkisi dişi bile olsa yine riskli olur. Bu yüzden sizin de karar verdiğiniz gibi ikisine de ayrı akvaryum en iyisi. Bence 7 litrede olan orada kalsın. Akvaryum değişimi esnasında sarsılacaktır. İki balık yerine bir balık sarsılırsa daha iyi olur mantığı yani.[:)))] Küçük akvaryuma bir ısıtıcı alıp fazla doldurmadan bitki eklerseniz yine bir nebze güzel bir akvaryum olur.[/QUOTE]

Teşekkür ederim ilginiz için. Wail tail ve Half moon arası bir şey gibi duruyor sanırım kırmızı olan?

Esasında sormak istediğim şey şuydu, yetişkin olsalar bile büyümeleri devam eder mi? Boyutları şu an 2-3 cm aralığında çünkü. Crown tail olan bir tık daha büyük.

Crown tail kadar çıkıntı yok demişsiniz, bu bir problem mi orayı tam anlayamadım [:?]

[EDIT]buura,2020-02-24 02:29:45[/EDIT]
Betta Balıklarda Gelişme Ve Cinsiyet
Merhabalar herkese. 18 litrelik bir akvaryum kurulum sürecindeyim, ışık ve bitkileri tamamlamamla Salı günü bitireceğim ve canlıyı içine atacağım. Dekorlarla ve kumla, filtreyi ve ısıtıcıyı yaklaşık 9 gündür aralıksız çalıştırmaktayım döngü için. Yem ve bakteri üretici attım suya, tek eksik canlılar. Bi crowntail bettam var elimde, bir diğeri de sanıyorum halfmoon ama tam olarak çözemedim [:?]
[IMG]https://i.hizliresim.com/E2Q74q.jpg[/IMG]
[IMG]https://i.hizliresim.com/PGvRZb.jpg[/IMG]
Crowntail -şimdilik- fanusta, akvaryum kurulumu biter bitmez fanustan kurtarıcam. Halfmoon'a göre biraz daha gelişmiş ve büyük duruyor. Benim asıl soracağım soru şu, iki Betta da yetişkin mi blmiyorum ancak şayet yetişkinse bilr bu süreçten sonra boylarında uzama, hacmen büyüme imkanları var mı? İkisi de erkek mi?
7 Lt'lik akvaryum ve 18 Lt'lik akvaryum imkanım varken hangisini hangi akvaryuma koymalıyım, seçim yaparken neleri göz önünde bulundurmalıyım?
İkisini de büyük akvaryuma koymam ikisinden birinin sonu olur diye düşündüğümden bu alternatifi hiç değerlendirmedim ama biri şayet dişiyse 18 litrelik akvaryum yeterli olur mu ikisi için, yoksa erkek dişi fark etmez aynı akvaryumda bulunmamalı mı?

Tecrübeli arkadaşların, abilerin, kardeşlerin yorumlarını bekliyorum. Herkese keyifli hobiler.

Edit: İkinci fotoğraftaki renkli taşları salınım yapma risklerinden ötürü kaldırdım. Balık için problem yaratacak bi nesne bulunmuyor akvaryumda.[EDIT]buura,2020-02-23 14:32:08[/EDIT]
Dondurulmuş Kan Kurdu Erimiş
Öyle yapayım. Çok teşekkür ederim.
Dondurulmuş Kan Kurdu Erimiş
Umarım dediğiniz gibi sorun olmaz. Yanıtınız için teşekkür ederim. Deneyimli arkadaşlardan cevap bekliyorum.

[QUOTE=murathan88]Hemen buzluga attıysanız sorun olmaz.[/QUOTE]

Evet elime ulaşır ulaşmaz buzluğa attım. Havalar soğuk, erimiş şekilde biraz beklemiş olsa bile çok büyük bir zararı olacağını sanmıyorum.
Dondurulmuş Kan Kurdu Erimiş
Arkadaşlar merhaba. Dün öğlrn saatlerinde Internet üzerinden dondurulmuş kan kurdu siparişi verdim, bugün akşam elime ulaştı. Harika paketlenmiş, buzluk ile gönderilmiş ama haliyle zaman geçtiği için erimiş. Direkt buzluğa attım. Henüz kullanmadım. Herhangi bir problem olur mu?
Betta Balıklar Hakkında
Çok büyük bir aydınlatma sistemim yok. 9 watt Philips led ampul var abajur içerisinde. Akvaryumlar da onun önünde duruyor. Yeterli midir bu ışık? Yahut akvaryum ne kadar ufak da olsa sağlam bi sistem mi gerekiyor? [EDIT]buura,2020-02-14 09:24:57[/EDIT]
Betta Balıklar Hakkında
[IMG]https://i.hizliresim.com/ryL52B.jpg[/IMG]

İlginize çok teşekkür ederim. 3-5 ay acemiliğimi atmam için bu akvaryumları kullanacağım. Sonrasında daha büyük bir akvaryumla daha sağlıklı ve estetik şeylere ulaşacağım inşallah :) Hagen kum üzerine, sepetteki ürünler ne kadar sağlıklı olur? Ya da siz hangi bitkileri önerirsiniz?
Betta Balıklar Hakkında
Bi kapsülün 8de 1i kadarı yeterli olacaktır sanırım. Gözlerine oranla büyük kalırsa eriyen kısım, kalanı atarım. Çok teşekkür ederim yeniden. Çok sağ olun [:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.