ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emrementes
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ağustos 2018 13:47
Son Ziyaret:
09 Ağustos 2018 21:26
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre mentes
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre mentes

SON 1 MESAJI

Biolife Monera
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Sizinle paylaşmak istedigim şeyleri söylemeden önce dış filtrenizin fiziksel ve biyolojik olarak artilarini eksilerini düşünün. Bende yeni monera ve flora birlikte aldim. Peki neden aldim?
Öncelikle ben ihlas ev aletlerinde su aritma filtre sistemlerinde argede çalisiyorum. Ve su aritmada basitçe şunu söylemek isterimki memran filtre sistemi aşagı yukari sünget sitemi seklinde calisir sudan pislikler gecemez ancak mikroorganizmalar gecebilir. Bir arkadaş yurt dışı araştirmalarinda memran filtrenin nekadar filtrasyon yapabileceği hakkinda konu açmış anca memran suyu okadar fazla süzerki su ve tuz atomundan başka hicbir atom gecemez bu da demek oluyorki suyun ph sı 0 a yakin yani herhangi bir kalitesi yok faydasi olmayan insan içse kalici hasarlar oluşturabilecek saf suya yakin bir filtrasyondur ve onu korumak icin surekli diger filtreler degisir ve maliyetlidir. Suya tekrar deger katmak icin yine kimyasal bilesenler satarlar. Gelelim biolife ye bende biktim diş filtrelerden az enerji harcasin dersen ehiem tetratec fluval gibi markalar alicaksinda oda 300 lt bir akvaryuma en az 1500 lt 700 tl civarinda ve biolojik filtre malzemesi yok hortumu yok yedek parçasi özellikle conta sorunu malzeme koydukca debiniz düşecek ve cebiniz boşalicak ancak biolifenden ne altindadir ne üstünde.
Şimdi gelelim bilofeye uygun fiyatli dıs filtre aldim 300 lt ye 1500 lazim bence en az ama 2 3 ay sonra temizlemeye baslayinca sikintilar basliyor. Yok su sızdirma yok hortum temizleme yok pervane ayarsizligi hava yapmasi dedigim gibi 1500 debi ehiem alsaniz 1000 tl buna filtre malzemesi ekleseniz hem paraniz gidecek hem debiniz düsecek. Ve bunlarda 20 w tan asagi degil. Biolifede bahsedilen 25 w 1500 debi demek aslinda 25 w degil arkadaslar onlarca test ve videolari var olcum cihazinda markaya gore motorlarin w lari degisiyo mesela 25 w sobo 13 w guc cekiyor motorlari onlar uretmiyorlar lakin tavsiye uzerine hepsini arastirip yardimci olmak icin tesler yapmislar videolari bilifenin sitesinde mevcut hatta 30 w lik motoru da 12 w enerji harciyor teslerini izleyebilirsiniz farkli markalarin 25 w 1800 debili olani 15 17 w arasi ben 300 litreye bunu almistim w degeri 15 w ancak debi testini bilemem bana biraz az gibi geldi 200 250 lt icin daha uygun olucaktir veya zaten dilediginiz markanin moneraya uyup uymadiginida belirtmislet istediginiz motoru alin o size kalmis. Çift cikisli motorlar olsuklari icin florayida bağlayabiliyorsunuz ayni araclarda turbo sistemi gibi filtre ettigi suyu tekrar filtreye gonderiyor. Goruntu olarak 2 boru dis filrede vardi ve arkadan goruntusu daha kotu duruyordu sabah kalkip su kacirmismi diye hemen akvaryuma kosmuyorum elektirik faturasina 1 ampul fazla yakacak kadar maliyet. Temizlik konusunda bence gayet yeterli ne derdi var ne birseyi yedek parcasini alayim diye siparis verdim ancak adamlar zaten sungerlerini bile hepsinden birertanr gondermis heryer sunger oldu dolarin bu cikisi dis filtreleri daha maliyetli yapicak cok istiyorsaniz sungerleri sökün uzerine artik seramikmi doldurursunuz komurmu bilmem.
Dedigim gibi akvaryum temiz 30 ciklet 10 cuce vatoz var 300 lt başka bir dedim yok tek istedigim 55 tl lik sobo yerine ayni makinenin 20 w gercek 1800 debi ehiem tatratec veya iyi bir firmanin bir motorunu bulursaniz kafa yapisi uygunsa tum derdiniz bitecektir. Biolife bu makineyide kendi yapsa cok iyi olur. Adama whatsuptan yaziyorum tavsiyeniz varmi diye direk ariyor her turlu ilgileniyor 150 tl lik monero filtre alirsaniz 5 tl farkla 35 lik gercekten en iyi kulucka makinesinide alabilirsiniz başkada birseye gerek kalmaz ama monerayida almanizi tavsiye ederim temizligi cok basit derdi yok. Ve birde filtre sadece motorun vantuzlari ile duruyor bence govdeyede araya bir parca koyup vantuzla geri esnemesini saglamalari lazim. Onun disinda cift yonlu filtrasyon ve o cekisi dondurerek filre edip pislikleri geri salmamasi mukemmel olmuş.[:iyi:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.