ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ishakdede
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
10 Ocak 2007 01:01
Son Ziyaret:
04 Ocak 2010 00:53
Toplam Mesaj:
14 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ishak dede
Doğum Tarihi:
22 Mayıs 1975
Yaş:
48
İl:
Istanbul
Meslek:
Web Tasarım
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ishak dede

SON 10 MESAJI

Su için yerim yok
Arkadaşlar netice olarak , suyu ne şekilde geçirmeliyim? Bir arkadaş çeşme suyunu 3 lü kartuştan geçirerek direk veriyorum diyor, 3 lü kartuş ne demektir. Bu cihazın adı nedir? 
  
Teşekkurler. ConqueroR2007-09-07 19:37:18
Su için yerim yok
Arkadaşlar öncelikle unutmuşum ekleyeyim ben discus beslemek istiyoru. ..Ve bu sormamdaki asıl neden şuydu. ..Forum da okuduklarımdan anladığım, 1 gün dinlenmiş suyun discus için gerekli şartları sağlamadığı, yani çok uzun süreler bekletmek gerektiğiydi. Ama sanırım yanlış anlamışım 1 gün beklemiş suyun yeterli olacağını söylüyorsunuz. ..Yani elimde bulunan 70*35*25 lik tankı kullanabilirim. .Peki ph değerleri. ..Vs açısından yeterlimidir 1 gün dinlenmiş su. . osmoz cihazından geçirerek mi doldurmalı dinlendirme tankını. .. bu arada osmoz cihazının kullanımı ve işlevi ve gereklilik düzeyi konularında biraz daha detay bilgi rica edebilirmiyim acaba. ..
herkese teşekkurler.
 
ishak dede 
 
Arkadaşlar cevaplarınıza teşekkurler , faruk bey sizede teşekkurler ama gerçekten depolayacak yerim yok. .Bahsi geçen osmoz cihazından geçen suyun dinlendirmeye gerek bırakmadan akvaryuma koyulabilmesi gibi bir şey algılamıştım. Sanırım gayet cahilce bir algılayış olmuş ne yapmalıyım bilemiyorum tek bildiğim evde bu miktarda suyu bekletecek bir yerimin olmayışı teşekkurler.
ishakdede2007-09-05 01:01:31
Su için yerim yok
Merhaba bende yeni başlamayı düşünenlerdenim ama önemli bir sorun var. ..150*50*70 lik akvaryum düşünüyorum. .Ama değiştirme suyu hazırlamak için dinlendirme tankı koyacak ya da bu kadar su yedekleyecek yerim kesinlikle yok. ...Sırf bu yüzden vazgeçmek üzereyim. ..Osmoz cihazı diye birşeyler duyuyorum bu cihaz bu sorunun çözümümü. .Ne işe yarar nasıl kullanılır. ..Ya da bu sorunuma nasıl bir çözüm bulabilirim. .( kesinlikle bu miktarda su dinlendirebilecek bir alana sahip değilim ) şimdiden herkese teşekkurler.
 
ishak dede.
Su değişiminde su stoğu

Merhaba

Arkadaşlar discusta su değişiminin sık yapılması ve önemini biliyorum . günde %50 ye varan su değişimlerinden söz ediliyor. hadi biz onu % 25 düşünelim. ama şimdiden bir konu aklıma takılıyor.
Örneğin . 450 lt lik bir akvaryum var. ve bu akvaryum için dinlenmiş su ile değişim yapacak olursak. demek oluyorki biz her zaman yedekte dinlenmiş su saklamamız gerekir. ama benim o kadar dinlenmiş  suyu yedekleyecek saklayacak yerim yok. yada en fazla 20 lt saklayabilirim.
bu konuda öneri yada işleyiş tarzı ne olabilir.
şimdiden teşekkurler.

akvaryum yapımı için...

120x60x60 yada 120x70x60 ebatlarında akvaryum yapmayı düşündüm ama cesaret edemiyorum. Gayet uygun fiyattan cam buluyorum. Fakat camcı arkadaşım bu ebatta bir akvaryum yapmamış daha önce.

Forumdaki bilgilerlede kendim kalkışmak istemiyorum.
Benimle birlikte tankı yapabilecek, bu konuda bana yardım edebilecek bir arkadaş var mı acaba?
Yada uygun fiyata cama cam yaptırabileceğim bir yer önerebilir misiniz?

Piyasada ki hazır tank fiyatları çok uçuk. Bu yüzden sehpayıda kendim yapacağım. Tankı yaptıramadığımdan bütün plan durdu.
Şimdiden teşekkürler...


Lütfen cümle başlangıcında büyük harf kullanınız.

Saygılarımla...

encort2007-1-23 1:27:34
Discus için

ben yüksekliği önce 70 düşünmüştüm ama o zaman 10mm cam kalınlığı tehlike yaratır diyorlardı forumun bazı yerlerinde

Tank Masası

arkadaşlar aslında  sorum. bu yükseklikte bir masanın teknik olarak dengesizlik yaratıp yaratmayacağı. yani. üzerinde 120*60*60 akvaryum olacak masada bu ölçülerde olacak masa düşme devrilme  gibi sorunlar yaratırmı.  temizlik gibi sorunları bir şekilde yapabilirim.

 

cevaplar ve fikirler teşekkurler

Akvaryum yapımı

arkadaşlar merhaba

yardımın tam zamanıdır camları ayarladım ama akvaryum yapma tecrubem yok .. 120*60*60  kadıköy bölgesindeyim

 

şimdiden teşekkurler

120*50*70 Yapıyorum yardım.

orçun bey camcı bir arkadaşım . alış fiyatına verecek camı bana . toptancıdan alacak

Tank Masası
arkadaş lar zemin ahşap parke üzerine halıflex kaplı . yani zemin birkaç mm eğimli olrsa bu çok sorun olabilirmi. masanın ayaklarına tekerlek taksam o ağırlıkla sorun olurmu . tabii tank boşken hareket ede ancak biliyorum ama vbelki milimetrelik oynaymalar olabilir bu halının üzerinde inkansız olacaktır.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.