ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bluesea
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Ocak 2007 16:41
Son Ziyaret:
18 Temmuz 2013 13:20
Toplam Mesaj:
253 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Gökhan Durmuş
Doğum Tarihi:
28 Haziran 1985
Yaş:
38
İl:
Denizli
Meslek:
Makine Müh. Y.Lisans Öğrencisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Yurtdışından canlı alımı
[QUOTE=DoğanT]
Bu konu bazı sorulara cevap olabilir sanırım.
http://www.akvaryum.com/forum/yurt_disindan_balik_getirmek_icin_gereken_evrak_vs_k364428.asp

[/QUOTE]

At getirmekle balık getirmek arasında çok büyük bir fark olduğunu düşünüyorum. Nitekim bu yönde insanların tecrübeleri mevcut. Teoride durum bahsedilen linkteki gibi olsada pratikte bunun böyle olmadığını göreceksiniz. Özelliklede gönderilen ülkenin posta servisi kullanıldığında durum farklı oluyor. Mesela Türkiyede Ptt eğer bu kargoyu karşılarsa farklı özel kargo şirketleri karşılarsa farklı olacaktır. 
Yurtdışından canlı alımı
Merhaba arkadaşlar. Yurtdışından canlı alımı yapabileceğim siteler söyleyebilir misiniz? Özellikle Tanganyika için.Sorunsuz elime ulaşır mı deneyen arkadaşlar var mı merek ediyorum tecrübelerinizi aktarır mısınız. bluesea2013-07-17 13:18:32
350 lt akvaryum için iç filitre önerisi
[QUOTE=Zuckar]Evet baştan söyliyeyim bir tank 1m yi geçiyorsa isterseniz 5000 debili iç filtre koyun yinede işe yaramaz. Tankım içinde öyle bir akıntı yaratmalısınız ki pislikler iç filtreye gelmeli. Bu şekle dekora göre değişir. Benim tavsiyem 1000 lt debili bir filtre. Eheim mi bede kullanıyorum memnunum ama iş o akıntıda. İç filtre koyduktan sonra dış filtreden fazla elyafı çıkarın.[/QUOTE]
Akıntı için öneriniz?
Hydor Crystal R20 Duo 4 kullananlar veya başka öneriler
[QUOTE=canburtecene] *Sadece iç filtre mi kullanacaksınız yoksa artı filtreleme var mı?
*Ne cins balık bakacaksınız?
 
[/QUOTE]
Dış filitrem var 2217 eheim. Bunun yanında iç filitre kullanmak istiyorum mekanik filitreleme amaçlı. Malawi besliyorum. Yazdığım iç filitreyi kullandınız mı?
350 lt akvaryum için iç filitre önerisi
[QUOTE=Faruk Efe]2012 eheim modelini yaklaşık 4 senedir kullanıyorum inanılmaz sessiz olması ve motorun altta olmasından kaynaklanan kullanım kolaylığı, motorun su seviyesinin düşmesine rağmen yanma sıkıntısı olmaması en önemli avantajları olarak söylenebilir.

Malzeme kalitesi zaten tartışılmaz.


[/QUOTE]
Faruk bey mekanik temizliği nasıl? Önceki filitrem tetra tec 1000di fakat hiç verim alamadım. akvaryum içersindeki dışkıları ve artık yemleri süngerine çekebiliyor mu 350 ltlik akvaryum olsa dahi?
350 lt akvaryum için iç filitre önerisi
Arkadaşlar kaliteli ve kullanışlı iç filitre önerilerinizi bekliyorum. Eheim 2217 dış filitre kullanıyorum ama iç filitreyede ihtiyacım var.Nedenleriyle birlikte önerinizi yazarsanız memnun olurum.
Hydor Crystal R20 Duo 4 kullananlar veya başka öneriler

Hydor Crystal R20 Duo bu iç filtreyi kullanan arkadaşlarım varsa deneyimlerinizi yazarmısınız. Kalitesi nasıl, ses yapıyor mu, kullanışlımı, mekanik filitrasyonda ne kadar etkili? Bu filitreyi 350 lt lik tankımda kullanmak istiyorum. Eğer bu kapasitedeki tank için başka önerileriniz varsa nedenleriyle birlikte yazarsanız memnun olurum.


! 200*75*65H White Castle !
Akvaryum güzel ama ortam kötü tabi bu benim fikrim çünkü akvaryum içersinde yapay plastik malzemeler görmekten pek hoşlanmıyorum bence akvaryum kurarken doğayı taklit etmek ve bunu yaparkende doğal malzemeler kullanmak gerekiyor.
Eheim 2217. İç Malzeme Sorunu
120 lt akvaryuma 2217 büyük gelmez mi ?
Yavru daffodillerin hırçınlığı
Tankım 350 lt. Daffodillerle leptosomalar birbirine uygun türler değil mi?

Daffodil yerine Bricardi alsam yada calvus ne dersiniz? Yinede sorun yaratır mı?

[QUOTE=kuduzruh] Gökhan bey,dafodilleriniz muhtemelen tankın hakimiyetini ele geçirmeye çalışıyor.Rakip te leptosama olunca,muhtemelen dafodiller amacına ulaşacak tır.eğer imkanınız varsa dafodillere ayrı bir tankta bakmanızı tavsiye ederim.balıklarınız üreme boyuna gelince daha vahim sorunlarla karşılaşacaksınız.[/QUOTE]
Aslında leptosoma bir rakip değildir hiçbir balık içinde böyle olmaz çok sakin ve uysal bir balıktır buna rağmen leptosomaya bir saldırı oluyorsa saldıranda sorun vardır bence. Bu yüzden daffodillerin hepsini çıkardım akvaryumdan 10 tanesinide. Leleupilerle daha uyumlu olacaklarını düşünüyorum yanına calvusta alırsam iyi olur. Üreme esnasında daffodillerin halini düşünemiyorum çok hırçın bir balıkmış ilk defa besliyorum ama boyutuna göre yaptıkları muazzam...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.