ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Baytarbune
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
34
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Eylül 2017 15:25
Son Ziyaret:
26 Şubat 2020 15:28
Toplam Mesaj:
42 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Devran aydın
Doğum Tarihi:
24 Nisan 1987
Yaş:
37
İl:
Izmir
Meslek:
veteriner hekim
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Devran aydın

SON 10 MESAJI

Sakal Yosunu Çözümü ?
[QUOTE=Brothers]Selamlar arkadaşlar . Akvaryumda ciddi sakal yosunu var . Büyük ihtimalle fosfat fazlalığından olduğunu düşünüyorum . Fosfat gübresini verimi azalttım şu an . Haftada bir dip çekim yapıyorum . Başka ne gibi tavsiye verebilir misiniz ? 70 40 40 ölçüler . Baya bu durumdan canım sıkıldı . Yardım ederseniz sevinirim . [/QUOTE]
Bitkili akvaryumdan vazgeçmemin en büyük nedeni sakal yosunu oluşumuydu. ne yaptıysam olmadı. Akvaryumculara danıştım sebeplerini sordum onlar ne yapıyorsa bende aynısını yaptım ama nafile çözüm olmadı. Hatta bir akvaryum çalışanı özellikle bir tankta yosun oluşturmak istediklerini ama onlarında benim yaptığımı yapamadıklarını söylediler :) onların yapıp benim yapmadığım tek birşey vardı. Ters ozmoz cihazı ve uv filtre kullanıp suyu sterilize ediyorlardı. Ben ise dinlendirilmiş çeşme suyu kullanıyordum. çeşme suyu bol mineralli sert suydu. Sorunun sudan kaynaklandığını düşünmeye başladım. kesin bir bilgi değil ama gözlemlerim bu yöndeydi. Sonrası malum ters ozmoz cihazına para harcamamak (harcasam da sorunun çözümü kesin değildi) için bütün bitkileri söküp kaya dekorlu bir tropheus akvaryumuna döndüm.
Küçük Garip Canlılar
Planarya: 10-15 mm boyutlarında yassı solucanlardır. Gözle rahatlıkla farkedilirler. karides akvaryumlarında zarar verdikleri söylenebilir.
nematod: Birkaç cm boya erişebilen iplik gibi suyun içerisinde hareket eden canlılardır. hareketleri kontrolsüz kasılmalar şeklindedir. su nematodudur. balıklarda konakçıl değildir. (balıkların bağırsaklarında yaşayan parazit olan nematodlarda vardır.)
rotifer: zooplanktondur. Tatlı sularda protein miktarı yükselmeye başladığında (akvaryumlardaki aşırı yemleme sorunu) hızlı bir şekilde ürerler. güçlü ışık altında çıplak gözle de görülebilirler. mikronluk bir örümcek gibidir su içerisinde bazende dışında camda yürüyebilir ve hızlı hareket ederler. yavru balıkların beslenmesinde özellikle üretimleri yapılır. Hiç bir zararı yoktur. Akvaryumlarda çoğalması akvaryumda aşırı derecede proteinli yemlerle beslenildiğine işaret eder.
Fotolardaki rotiferdir. Size önerim;
1. Hayvansal protein oranı daha düşük bir yem tercih etmeniz.
2. Balıklarınızın tüketeceği kadar yemi vermeniz.(günde iki kez 2 dk. tüketip bitirebileceği miktarda)
3. Filtrelerde biriken yem ve dışkıyı düzenli olarak birikmeden uzaklaştırmanız. (filtre çeşme suyunda yıkanmaz nitrat bakterilerinin hepsini kaybedersiniz. akvaryumdan aldığınız su ile kaba kirlerinden arındırıp tekrar filtre içine yerleştirin yeterli. sebebini tahmin edebilirsiniz. Bu kaba kirler dışkıda sindirilmemiş besin ve tüketilmemiş yem artıkları içerir ve rotiferlerin üremesi için gerekli besin deposunu oluşturur.)

Flowerhorn Um Degişmeye Başladı
Flowerhornlara büyük hayranlığım var elimde olsa tüm varyetelerini beslemek isterdim. Balığınızda çok güzel maşallah. çiçek hattı ve renklerini çok beğendim. Vücut yapısına bakacak olursak short body flowerhorn değildir. Bonsai flowerhorn diye adlandırılır. papağan ve red dragon kırması oluyor bu vücut yapısına sahip balıklar. papağan balığı gibi omurga eğriliği mevcuttur. balığınız için bu bir sağlık sorunu olsa da tek başına iyi bir bakımla uzun süre sağlık sorunu olmadan yaşayacaktır. ayrıca balığınız erkek olma ihtimali yüksek çünkü kafa yapısı gelişmeye başlamış.
80-90litre Akvaryum İçin Balık Önerir Misiniz
Bu boyuttaki akvaryuma birçok balık önerilebilir. Ama ben daha çok amerikan cichlid beslemekten zevk aldım. o Yüzden sana önerim o tank için ramirezi olurdu. ramirezi için ince bir kum biraz saklanacakları alan ve bikaç basit bakımı kolay bitki yeterli olacaktır.
Elma Salyangozu
Elma salyangozları kabuk içine hava depolarlar bu sayede su altında nefes alabilirler. Öldüklerini sanmıyorum kabuk altına fazla hava giren salyangozun yaşadığı normal bir durum havasını boşaltınca tekrar gezmeye devam edecektir.
Balığımda Şişlik Ve Halsizlik
Strese girmiş gibi duruyor. Hacim yetersiz olabilir veya baskın olan balık tarafından kovalanıp dışlanıyor olabilir.
Flowerhorn – Yeni Balığımla Tanışın
Çok yalışıklı maşallah :) . Varyetesi malau. İncileride çiçek hattıda kırmızı göz rengide çok güzel duruyor. Sağlıkla besleyip büyütmenizi dilerim.
500 Litreye Dış Filitre Olmassa Ne Olur
Dış filtre koyma konusunda neden tereddütleriniz var bilmiyorum ama akvaryum içine yapacağınız iç sump sistemi, doğru ve yeterli bir iç filtre malzemesi ile mümkün görünüyor. önemli olan yeterli su sirkülasyonu ile nitrifikasyon bakterilerinin yaşayacağı yeterli genişlikte alan yaratmaktır. saatte 2000 lt su çevirebilen bir pompa ve sumpta bakterilerin yaşayacağı alanı arttırmak için biyolojik filtre malzemesi gereklidir. filitrasyon malzemesi olarak lav taşları ve kaliteli seramik halkalar çok iyi bir seçim olacaktır. bu biyolojik filtre malzemelerin gözenekleri tıkanmaması için öncesine kaba pislikleri tutması için elyaf koymak yeterlidir. Kimyasal filtrasyon olarakta zeolit eklerseniz iyi olur bakterilerin yetişemediği yerde fazla amonyağı bağlayarak amonyakta bertaraf edilecektir. Dibe kum olarak tropeuslar sert suyu seviyor diye mercan kırığı kullanacaksınız belki ama Aquaclay kullanmanız yine biyolojik filtrasyonu destekleyecek diğer bir etkendir bunuda düşünmekte yarar var. her akvaryumdada olduğu gibi dip çekimide ihmal edilmezse bu söylediklerim bir dış filtreden daha iyi temizlik sağlayacaktır.
Bu Deniz Canlisinin İsmi Türü Nedir
[QUOTE=Mustafay][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203295/230120181326511.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/203295/230120181326581.jpg[/IMG]bu deniz canlisinin ismi cinsi nedir acaba hamsi aldığımız kişinin kilo yapsın diye içine atmış olduğu şey ama ne olduğunu bulamadım karidese benziyor biraz [:lol:][/QUOTE]
bizim iç sularımızda yetiştiriciliği yapılan bir tür kerevit türüdür. balık hallerinde ve tezgahlarda tatlı su karidesi veya tatlı su ıstakozu gibi isimlerle görebilirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.