ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Endez
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
30
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
24 Mart 2017 00:18
Son Ziyaret:
22 Aralık 2017 11:07
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İlker Endez
Doğum Tarihi:
08 Temmuz 1977
Yaş:
46
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İlker Endez

SON 10 MESAJI

350 Litrede Bitkili Akvaryum (video)
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195731/300520171140301.jpg[/IMG]bu ve benzeri içfiltrelerin kafa kısmını söküp emiş borusuna takabilirsin içerdeki süngeri biraz küçük tutunca görsel olarak pislik görülmüyor.
350 Litrede Bitkili Akvaryum (video)
Hemşerim; sade ve şık çok güzel bi akvaryum ellerine sağlık. Bu arada dış filtre emiş borusuna geniş gözenekli sünger sararsan yavrular için endişe etmene gerek kalmaz [;)]
Co2 Akvaryuma Karıştı!
[QUOTE=mrtmct58]Geçmiş olsun kutay eğer tankında bakteri kültürü oluşmuşsa bir sorun olmayacaktır bulanıklıkta bir süre sonra geçer. Sadece suya karışan şeker karşına küf mantarı olarak çıkabilir tabi bu da filtreleme sistemin yeteri kadar iyi değilse.
Yaptığın su değişimini aksatmadan devam ettirmende ve aksatmamanda fayda var. Bu durumlarda akvaryum suyunu komple değiştirmek gibi bir hayatı birçok hobici yapmıştır kesinlikle siz de yapmayın.
Telaş edilcek bi durum yok[:iyi:][/QUOTE]
Murat Beyin dediğine aynen katılmakla beraber işi garantiye almak için haftalık su değişimi haricinde 2 günde 1 %10 su değişimi ve nitrivec kullanımı tavsiye ederim.
Tank hacmi, yaşı ve filtre sisteminizi ayrıca tahminen ne kadar maya karıştığını yazarsanız aynı sorunu yaşamış arkadaşlar daha net bilgi verebilir.
Akvaryum Nasıl Yapılır Güvenlik Faktörü Nedir?
[QUOTE=OPSeyzar]Peki benim sağ camlarımın uzunluğu neden azalıyor.O zaman parçalar birbirine uymaz neden böyle oluyor
[/QUOTE]
Akvaryum montajında Yan ve ön camlar taban camının üzerine biniyor.Ön ve arka cam kalınlıklarından dolayı yan camlar 2+2=4mm kısa olmak zorunda. Cam kalınlığı 4mm olursa yan camlar mecburen 4+4=8 mm kısa olmak zorunda.
Yeni Kurulum Yeni Sorular
Bir günde yosun sardı bütün akvaryumu bi kaç gündür camlarda hafif yeşil yosun oluşmaya başlamıştı fırça ile temizlemiştim. Bu akşam bi baktım bitkilerin yaprakları dragon stone yemyeşil yosun[:(] 2 saattir temizlik var %50 su değişimi yaptım aydınlatmada mavi ve kırmızı kısımları kapadım. Başka neler yapmalıyım yardımlarınızı bekliyorum.
Mayacılar Buraya!
Sistem saniyede 4--5 baloncuk veriyordu 25 x 25 akvaryumda cok fazla geldiği için durdurdum. [:P]
orjinal tarifte maya az kullanılmıştı ben 2 çay kaşığı bastım, Bacteria feeder da fazla oldu.
Ancak sistemin artı yönü maya kısmını dökseniz de jel altta kalıyor üzerine 1 bardak su 2 çurba kaşığı seker ve 1 çay kaşığı maya karışımı ekleyerek sistem sürdürülebiliyor. Ahmet Uzun kardeşim sen videodaki tarife bağlı kalarak dene [:P]
Akvaryum Kurulurken Gerekli Malzemelere (video)
Emeğine sağlık; izlediğim en anlaşılabilir ve detaylı çalışma tebrikler.[:iyi:]
Mayacılar Buraya!
[QUOTE=Astronotus] Takipteyim.Bunu bende yapacaktım hatta jelide aldım ama bulamadım evde nereye koyduğumu😂 Şuan kurulu olan bitince bunu bende deneyeceğim.

En altta yani hazırlık başlarken jel (toz halinde) ve toz şeker karıştırılıyor sonra su ekleniyor ve karıştırılmaya devam ediliyor.Sonra bu karışım şişeye dolduruluyor.Daha sonrasında muhtemelen buz dolabında soğutuluyor ve katı bir kıvam alıyor.Sonra üzerine başka bir bardakta karıştırdığımız kuru mayayı dolduruyoruz,su seviyesini ayarlıyoruz ve işlem tamam.Doğrumudur İlker bey.Ben böyle yapacağım.[/QUOTE]

1 bardak toz seker 1 bardak suyu(sıcak) direk tencerede karıştırarak erittim kaynamaya başlayınca altını kapatıp jel karışımını ekledim. 5 dk kadar karıştırınca kıvam almaya başlıyor. Karışımı şişeye doldururken deforme olmasın diye şişeyi soğuk su dolu kap içinde aldım.
Maya yı eritip yarım bardak şeker 3 ml bakteri feeder ekledim (sistem hızlı başlasın).
Gerçi önemli olan başlaması değil ne kadar stabil gidecek, günlük takip edip göreceğiz.
Yeni Kurulum Yeni Sorular
[QUOTE=BLGHN]Hemşerim eline sağlık çok güzel bir kurulum olmuş. Sen bilgi olarak çok üst seviyedesin abi. [:iyi:][:iyi:]
Sen bize sormuşsun ama bizim sana sormamız gerekenler var :)))[/QUOTE]

Hemşerim sağolasın; ''Sora sora bağdat bulunur.'' derler ya. Bizimki de o hesap, fazla sardı bu hobi sonumuz hayrola[;)]
Yeni Kurulum Yeni Sorular
[QUOTE=Endez]Jelli sistemi şimdi hazırladım (00:40) jelin soğuması biraz uzun sürüyor ama değecek mi göreceğiz.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/195731/020420170048411.jpg[/IMG]

Sistemdeki ilk co2 kabarcığını beklerken foruma dalmışım şuan itibari (01:30) ile saniyede 1 baloncuk
[/QUOTE]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.