ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Yabgu
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
65
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
30 Eylül 2016 01:04
Son Ziyaret:
14 Kasım 2017 11:27
Toplam Mesaj:
60 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sercan
Doğum Tarihi:
02 Ocak 1989
Yaş:
35
İl:
Izmir
Meslek:
Bilg. Prog.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Sercan 110 lt Corydoras Sterbai & Corydoras Trilineatus Kolonilerim

SON 10 MESAJI

Su Sertlik Testi (videolu)
[QUOTE=rouvax]

Aynı durumu aynı cihazla ben de yaşadım. Damacana suyu 30 lu seviyeler de çeşme suyu 60-70 çıkarken akvaryum suyum 350 çıktı nerdeyse, sizin bu paylaşımınızı da bununla ilgili arama yaparken buldum. siz bir sonuca varabildiniz mi ?
[/QUOTE]

Akvaryumdan yaprakları ve su değişimi yaparak özü uzaklaştırdım. Sadece kum ve balıklar kaldı. Biraz önce ölçtüm çeşme suyuyla akv. suyu aynı çıktı. Yani sonuç olarak salınım yapan birşey kalmayınca eşitlendi diyebiliriz. Forumda ismini hatırlamadığım bir kişinin yorumunu okumuştum. Suyu yumuşatmak istiyorsanız suya birşeyler eklemek yerine, sudan birşeyler çıkarmanız gerekiyor diye. Haklılık payı çok yüksek. Sizin akvaryumunuzda da salınım yapıp suyu setleştiren kum, dekor v.b şeyleri bir kontrol edin isterseniz. Sorununuz çözülecektir. Benim başlıca sorunum çeşmeden akan suyun çok sert olması 424ppm çıkıyor sizinkisi 60-70 gayet iyiymiş :)
Aliexpress'ten Alabileceğiniz Güzel Ucuz Ürünler..
[QUOTE=Zafer Aktaş]

Teşekkürler.
Yani şimdi mebran ve housing i alsak musluğa bağlasak bir taraftan ro su diğerinden atık su çıkıyor.Suyun basıncını nasıl ayarlıyoruz ? su yavaş mı akacak hızlı mı gibi..(tabi olayı doğru anladıysam)
[/QUOTE]

Zafer bey doğru anlamışsınız. Kafanızı karıştıran şey tahmin ediyorum ki hazır sistemlerin 5 filtreden vs oluşması. O sistemlerde su membrana gelmeden önce 2-3 aşamadan geçer. Burdaki amaç membrana çeşme suyunun direk girerek ömrünü kısaltmasına engel olmak. Yani su membrana gidene kadar az da olsa temizlenerek girmesini sağlayıp membranın ömrünü uzatmak. Yani bu ön filtreler membranın yapamadığı bir işi yapmıyorlar. Bu tarz sistemlerin hergün kullanıldığı halde membranın ortalama 1 sene ömrü oluyor. Ben tek membran filtreyi haftada bir yaptığım 50lt su değişiminde kullansam eminim ki en az 1 sene gider. Peki ben sırf akvaryum için neden 250 liralık cihaz alayım ki. Evde de kullanırım diyorsanız ozaman o cihazlar daha mantıklı tabi ama sırf akvaryum için bana pahalı geliyor. Benimde aklıma böyle birşey geldi. Basınç konusu benim de aklıma takıldı ilk ama çeşme sayesinde suyun basıncı ayarlanabilir. Bende denemedim ama ucuz bir alternatif olarak denemeye değer bence.
Aliexpress'ten Alabileceğiniz Güzel Ucuz Ürünler..
[QUOTE=Zafer Aktaş]

Bahsettiğiniz ürün bununla aynı şeymi [URL]http://m.n11.com/su-aritma-cihazlari-icin-75-gpd-mebran-filtresi-P116342648[/URL]

Eğer öyle ise yada değilse bile o dediğiniz housing i de alarak nasıl ro su elde ediyoruz kısaca anlayabilirmisiniz[/QUOTE]

Evet aynı tek farkları biri mavi biri yeşil. Housing bu membranın içine oturduğu kaptır. Kabın üstten tek girişi attan 2 çıkışı vardır. Yani üstten giren çeşme suyu bir delikten saf su olarak çıkarken diğerinden de atık su olarak çıkar. Membran 1 litre ro su için 3 litre su harcar diyeiliriz.
Aliexpress'ten Alabileceğiniz Güzel Ucuz Ürünler..
Membran filtre %49 indirimle 10 dolara düşmüş. 40 lira desek, 10 lirayada membran housing alsak toplam 50 tl ye ro su :)

https://tr.aliexpress.com/item/2016-New-75gpd-RO-Membrane-Reverse-Osmosis-System-Water-Filter-General-Common-Membrane-ULP-1812-75G/32663660273.html?spm=2114.010208.6.4.QykXUq&s=p
Soğutucu Fan Ters Dönüyor.
İşlemciyi soğutan zaten soğutucudur fan sadece bir araçtır. Ama akvaryumda soğutucu alüminyum olmadığına göre tıpkı buharlaşma olması gibi içeriden alıp dışarı vermesi banada daha mantıklı geliyor. Üzerine üflese zaten ortamdaki sıcak havayı üflemiş olmayacak mı ? Hani bazen deriz ya vantilatörde serinletmiyor sıcak üflüyor diye.
Soğutucu Fan Ters Dönüyor.
Bilgisayarda ki işlemci ve ekran kartı fanları dışarı üflemez istisnaları vardır fakat geneli soğutucuya doğru üfler. Ama akvaryumu soğutma konusunda acaba içeri doğrumu yoksa dışarı doğru mu üflese daha faydalı olur merak ettim bende.
İzmir Sarı Prenses Önerisi
Karşıyaka Calvus a bakabilirsiniz. Balıkları sağlıklı ve güzel oluyor.
Kum Miktarı
Yukarıdaki Rehber sekmesinden Hesaplamalara girip oradanda ısıtıcı,filtrasyon vb. kısmından öğrenebilirsiniz.
Lav Kırığı Temizleme
Evet kullanmadan önce yıkayıp temizleyebilirsiniz. Gözenekli yapısından dolayı içinde toz toprak vs olabiliyor. Yıkayınca özelliği gidecek diye birşey sözkonusu değil merak etmeyin.
Hobi Odam
Efsane :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.