ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emreay34
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Temmuz 2016 16:59
Son Ziyaret:
03 Haziran 2017 02:55
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Aygün
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Emre Aygün 30x30x30 Bitkili Nano 1 Betta

SON 10 MESAJI

Yeni Bir Betta Yeni Bir Başlangıç
Plakat alacaksanız finlerine bakıp ayırt edebilirsiniz, erkeklerin uzun dişilerin kısa oluyor. Zaten genelde petshopta dişi bulmak zordur :)
Bitkili Betta Akvaryumunda Yosun Sorunu
Haftalık %30 su değişimi yapmanızı öneririm. Bende eledoa anubias moss ve zeytin kullanıyorum bunlar için gübre kullanmıyorum, bence sizde en azından 1 2 ay gübresiz deneyin zaten zahmetsiz bitkiler kimyasal bir şeye gerek yok. Sonuçtan haberdar ederseniz sevinirim :)
Yeni Bir Betta Yeni Bir Başlangıç
Betta balıklarının iyi bakıldığında ömrü 4 5 yıldır. vt bettalar en köklü betta türüdür ve hm nin kuyruk yapısından ötürü hassasiyeti artıyor onun dışında önemli bir farkı yok. Dip çekimi, eklediğiniz suyun dinlenmiş olması, kaliteli yem ve uygun dizayn ( bitki, mangrove kökü gibi) ile hastalanma riskini azaltıyorsunuz zaten. Bettalarda genel olarak görülen hastalıklar kabızlık, kuyruk erimesi, kuyruk kısması ve nadirde olsa drosby dir. Önlem olarak elinizde iyotsuz kaya tuzu ve mikofish bulundurabilirsiniz. Bitki olarak moss türleri, anubias, eledoa kullanabilirsiniz, co2 kullanımına gerek kalmaz ve günde 6 7 saat ışıkla sorunsuz büyütebilirsiniz. Betta alacakkende ben karınına bakıyorum, kabızlık veya drosby den dolayı olabilir.( kabızlık haşlanmış kabuğu soyulmuş bezelye,haşlanmış ıspanakla giderilebilir veya 2 gün yem vermeden de düzeltebilirsiniz. drosby böbrek yetmezliği olarak geçer ve tedavi edebileni görmedim ) Kuyruk yapısına bakıyorum, yırtıklık veya erime, kısma gibi sorunlarının olmaması önemli. Finlerinde kıvrıklık veya eşit olup olmamasına dikkat edebilirsiniz. Bettanın formu da alırken en önemli etkenlerden biri, bettanın yandaki bettalara saldırmak için girişimleri veya ayna tuttuğunuzda kabarıp karşılık vermesinden anlayabilirsiniz. Hareketsiz olan bettaları almanızı tavsiye etmem. Aklıma gelenler bunlar iyi hobiler [:)][EDIT]emreay34,2016-08-20 19:49:01[/EDIT]
Elodealar Büyümüyor
Budarken gövdeden kessek alt ve üst kısmı sağlıklı oluyor mu ? deneyen arkadaşlar tecrübelerini paylaşırlarsa sevinirim, benimki bayağı uzadı :)
Eledoa Hakkında Sıkıntım
27 derecede sabit, betta akvaryumum. Zeytin ve anubias var 1 er adet bunun dışında.
Eledoa Hakkında Sıkıntım
Eledoa bitkimin yaprak uçları eriyor, bunun önüne nasıl geçebilirim ?
Anubias Petite
Bir köke sabitledim şuan 8 civarı bir yaprak var, budama ve üretim düşünmüyorum ama ileride yeni köklere dikmek isteyeceğim için öğrenmek istedim :) Betta akvaryumumda kullanıyorum. Herhangi bir gübre ürünü kullanmıyorum sorun olur mu ?
Zeytin
Zeytin bitkisini çoğaltmak için nasıl bir yöntem ilerlemeliyiz ? Tecrübeli abilerim kardeşlerim yardımcı olurlarsa sevinirim. :)
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Merhabalar. Aranıza yeni katıldım ve ilk tecrübemi sizlerle paylaşacağım. İyi hobiler :)
Anubias Petite
Anubias petiteleri çoğaltmak için nasıl bir yöntem ilerlemeliyiz ? Tecrübeli abilerim kardeşlerim yardımcı olurlarsa sevinirim. :)[EDIT]emreay34,2016-07-23 17:02:33[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 25 Online Kullanıcı, 14 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.